Κινητοποίηση των συμπολιτών μας ενόψει του Παγκωακού συλλαλητηρίου από το Δήμαρχο Κω με τη διανομή φυλλαδίων στην είσοδο της πόλης
Πολιτική
03/05/2022

Σε μια συμβολική κίνηση βαρύνουσας σημασίας προχώρησε σήμερα ο Δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, ενόψει του Παγκωακού συλλαλητηρίου της 6ης Μάη για τη διεκδίκηση λύσεων στον βαριά πληγωμένο τομέα της δημόσιας υγείας στο νησί μας.

Ο κ.Νικηταράς, μαζί με τους αντιδημάρχους Κω, Γεωργία Κασσιώτη και Σταμάτη Καμπουράκη, διένειμαν φυλλάδια στην είσοδο της πόλης σε διερχόμενους οδηγούς και πεζούς, προσκαλώντας τους την Παρασκευή 11.30 π.μ να βρεθούν έξω από το Νοσοκομείο Κω, αφιερώνοντας μια ώρα από το πρόγραμμά τους για έναν ιερό σκοπό που μας αφορά όλους ανεξαιρέτως.

Ο Δήμαρχος, στις δηλώσεις του, υπογραμμίζει τη σπουδαιότητα μιας πετυχημένης συγκέντρωσης που θα περάσει το μήνυμα του ‘’δεν πάει άλλο’’ στην κεντρική εξουσία.

Ο ίδιος, επισημαίνει ότι η τοπική μας κοινωνία απαιτεί αξιοπρεπείς δομές υγείας και παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών δευτεροβάθμιας περίθαλψης, αντάξιων των δυνατοτήτων του νησιού μας και της τουριστικής του δύναμης.

Ειδικότερα, ο κ.Νικηταράς τονίζει για πολλοστή φορά τη σοβαρή υποστελέχωση του ΓΝ-ΚΥ Κω, με την ανυπαρξία κομβικών ιατρικών ειδικοτήτων όπως αυτής του παθολόγου ιατρού, σε ένα νησί που κατοικείται από 40.000 ψυχές για επτά μήνες το χρόνο.

Ερωτηθείς για το λόγο που επιλέχθηκε η δεδομένη στιγμή για την πραγματοποίηση του Παγκωακού συλλαλητηρίου, ο Δήμαρχος Κω σημειώνει ότι η χειμερινή περίοδος δε φάνταζε κατάλληλη χρονική συγκυρία καθώς οι συμπολίτες μας ξεκουράζονται ή απουσιάζουν για διάφορους λόγους.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ