Δύναμη Αλλαγής: ‘’ Ας ετοιμαστούν οι πολίτες της Κω, να δουν να παίζεται και πάλι η παράσταση των εξαγγελιών για την κατασκευή νέου νοσοκομείου στην Κω.”
Πολιτική
05/05/2022

Από τη δημοτική παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ –Κως 2023 εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

‘’ Η δημόσια υγεία στην Κω ποτέ δεν ήταν στο χάλι που έχει βρεθεί σήμερα και η δημοτική αρχή σύρθηκε στη συζήτηση του θέματος μετά από πρωτοβουλία των άλλων τριών παρατάξεων της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου.

Είναι δεδομένο όμως ότι αυτοί που παριστάνουν τη δημοτική αρχή παίζουν άλλα παιχνίδια. Είναι σε πλήρη συνεννόηση με την κεντρική εξουσία θέλοντας να αποπροσανατολίσουν και να καλύψουν τις ευθύνες αυτών που λαμβάνουν τις αποφάσεις.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ας ετοιμαστούν οι πολίτες της Κω ενδεχομένως και μέσα στην εβδομάδα που έρχεται, να δουν να παίζεται και πάλι η παράσταση των εξαγγελιών για την κατασκευή νέου νοσοκομείου στην Κω.

Είναι μια καλά σκηνοθετημένη παράσταση αφού δεν υπάρχουν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως η άμεση ενίσχυση του ήδη υπάρχοντος νοσοκομείου με γιατρούς και νοσηλευτές, ζήτημα για το οποίο θα μας πουν ότι θα το καλύψουν με αποσπάσεις....

Ο ρόλος που παίζει η σημερινή δημοτική αρχή αποκαλύπτεται και από το γεγονός ότι επιδεικνύει σιωπή στο ζήτημα του Κ.Υ Αντιμάχειας, που σύμφωνα με το περιεχόμενο του νέου νομοσχεδίου που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, ενδέχεται να καταλήξει σε ιδιώτες με το πρόσχημα της συνεργασίας με το εθνικό σύστημα υγείας.

Αυτή τη στιγμή προέχει:

1ον) Η άμεση ενίσχυση του νοσοκομείου της Κω με μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές.

2ον) Η ενίσχυση του ΕΚΑΒ με πληρώματα και διασώστες για να καλύπτονται όλες οι βάρδιες.

3ον) Η αποκατάσταση της εργασιακής ειρήνης και της ηρεμίας στο νοσοκομείο της Κω. Στελέχη της διοίκησης του νοσοκομείου, στενά συνδεδεμένοι με τη σημερινή δημοτική αρχή, δημιουργούν διαρκώς κλίμα έντασης κατηγορώντας γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζόμενους.

Αν υπήρχε σοβαρή δημοτική αρχή που διεκδικεί και συγκρούεται για τα συμφέροντα των πολιτών της Κω , θα είχε προχωρήσει στη μόνη κίνηση που καταλαβαίνει η κεντρική εξουσία:  θα είχε κινηθεί νομικά για την επιστροφή στο Δήμο του ακινήτου του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας μαζί με τον εξοπλισμό του, προκειμένου να λειτουργήσει με δημόσιο έλεγχο, με ευθύνη του Δήμου και να παρέχει δωρεάν υπηρεσίες στους δημότες.

Προφανώς όμως ο κ.Νικηταράς, που παριστάνει το Δήμαρχο, προτιμά αντί για γιατρούς να προσλαμβάνει ειδικούς συμβούλους για να τον …συμβουλεύουν ( 5 έχει, ζωή να΄χουν).”