Δήμος Κω: 3.2 εκατομμύρια ευρώ με απευθείας ανάθεση από τον κ. Κυρίτση εν΄ κρυπτώ. Αυτή είναι η αλήθεια!
Πολιτική
19/05/2022

Όσο πλησιάζουν οι επόμενες δημοτικές εκλογές όλο και πιο συχνά οι συνδημότες μας θα έρχονται αντιμέτωποι με τα παιδαριώδη ψέματα του κ. Κυρίτση και το γνωστό θράσος του.

Αν και θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικός, λόγω του θολού παρελθόντος του με τις απευθείας αναθέσεις δίχως προηγούμενη δημοσιοποίηση τους, έχει το θράσος τώρα να εγκαλεί τη δημοτική αρχή του Θεοδόση Νικηταρά.

Όμως αποκαλύπτεται μόνος του γιατί η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που παρουσιάζει.

Η αλήθεια λοιπόν:

Όπως και το 2021, ο Δήμος Κω έκανε ανοιχτή διαγωνιστική διαδικασία για τη μίσθωση 4  απορριμματοφόρων με προσωπικό, προκειμένου να κρατήσει καθαρό το νησί.

Το 2021 κύλησε ομαλά και το αποτέλεσμα δικαίωσε την επιλογή της δημοτικής αρχής.

Φέτος, όπως και πέρσι, ο διαγωνισμός δημοσιοποιήθηκε ηλεκτρονικά για 35 ημέρες, όπως ακριβώς  προβλέπει ο νόμος και αφορά  σε 4 απορριμματοφόρα, 2 καδοπλυντήρια και συλλογή ογκωδών αντικειμένων σε όλο το νησί.

Πρόσβαση στις λεπτομέρειες του διαγωνισμού έχουν άπαντες.

Δυστυχώς φέτος, λόγω προφανώς της ενεργειακής κρίσης (υψηλότατες τιμές καυσίμων, ανατιμήσεις σε ανταλλακτικά κλπ), ουδείς ενδιαφέρθηκε να καταθέσει προσφορά.

Μετά από αυτό, ο δήμος μας, δύο επιλογές είχε.

Είτε να ξεκινήσει πάλι την ίδια διαδικασία, η οποία θα οδηγούσε προς το τέλος του καλοκαιριού και με αβέβαιο και πάλι το αν προσέλθει έστω και ένας για να καταθέσει προσφορά, είτε να προχωρήσει με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, όπως ακριβώς προβλέπει η νομοθεσία για τα απορρίμματα, προκειμένου να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία.

Προφανώς επελέγη η δεύτερη διαδικασία αφού χρονικά είναι πολύ συντομότερη και θα παράξει αποτέλεσμα.

Κανείς δεν θα μπορούσε να διανοηθεί, σε μια χρονιά που ο τουρισμός εξελίσσεται πολύ καλά, να χωλαίνει ο τομέας της καθαριότητας.

Αυτή είναι η μόνη αλήθεια.

Άρα, με απόλυτο σεβασμό στο δημοτικό χρήμα και με διαδικασίες ξεκάθαρες και διαφανείς, η δημοτική αρχή υπηρετεί τις ανάγκες των δημοτών.

Αντίθετα, ο ίδιος ο κ. Κυρίτσης ως δήμαρχος, καταστρατήγησε κάθε έννοια χρηστής διοίκησης, αποφεύγοντας τη δημοσιοποίηση 11 αναθέσεων σε ποσά που ξεπερνούσαν τα τρία εκατομμύρια ευρώ.

Και τώρα, για μια ακόμα φορά ψευδόμενος, παραπλανά τους συνδημότες μας.

Να του θυμίσουμε λοιπόν ότι ακόμα οφείλει απαντήσεις, που δεν έχει δώσει στους συμπολίτες μας:

  1. Γιατί εγκατέλειψε την υπηρεσία καθαριότητας παρότι έβλεπε να μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των εργαζομένων και δεν την ενίσχυσε με πάνω από 50 μόνιμους εργαζόμενους, όπως μπορούσε να ζητήσει το 2018, τη μοναδική φορά που επιτράπηκαν μαζικές προσλήψεις στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων από την περίοδο των μνημονίων;

  2. Γιατί έβαζε αυξήσεις στου δημότες ενώ δεν έκανε επενδύσεις στην υπηρεσία;

  3. Γιατί δεν ενίσχυσε το στόλο οχημάτων με νέα απορριμματοφόρα;

  4. Γιατί έδωσε από το ταμείο του Δήμου 3.208.565,56€ (!!!) σε 11 απευθείας αναθέσεις χωρίς δημοσίευση;

Να μην ξεχνά, δεν είμαστε ίδιοι και οι συνδημότες μας το γνωρίζουν.

 

Γραφείο Τύπου