Στην Κω για την αντιπυρική προστασία ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χ.Στυλιανίδης
Πολιτική
20/05/2022
Επίσκεψη υπουργού Πολιτικής Προστασίας στην Πυροσβεστική υπηρεσία Κω

Στην Κω βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας,  Χρήστος Στυλιανίδης με στόχο τον συντονισμό για την αντιπυρική προστασία των νησιών, συνοδευόμενος  από τον  γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειο Παπαγεωργίου και τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο.

Σκοπός των επισκέψεων,  ο καλύτερος συντονισμός των συναρμόδιων φορέων στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου σε τρία νησιά υψηλής επισκεψιμότητας κατά τους θερινούς μήνες, στο πλαίσιο των δράσεων συνεργασίας και ενίσχυσης της ετοιμότητας που προωθεί το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. 

Τον υπουργό καλοσώρισε ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας δήμου Κω , Σταμάτης Καμπουράκης ο οποίος σύστησε  στον υπουργό τους εθελοντές και τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας του δήμου της Κω.

Ο υπουργός ήταν ιδιαίτερα φιλικός , τόσο με τα στελέχη των υπηρεσιών όσο και με τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ . Ο κ. Στυλιανίδης  σημείωσε πως δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται το νησί  μας και  τόνισε πως του αρέσει ιδιαίτερα η Κέφαλος για τις ομορφιές της  και για την τοπική  διάλεκτο που θυμίζει πολύ τα Κυπριακά.  Ο υπουργός  στη συνέχεια πραγματοποίησε σύσκεψη με τα στελέχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας και της πολιτικής προστασίας, με στόχο την ενημέρωση του για τις υπηρεσιακές ανάγκες .

Σημειώνεται πως αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο δημαρχείο και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Ζιά όπου θα έχει την ευκαιρία να δει την περιοχή και να συζητήσει επί χάρτου το σχεδιασμό εκκένωσης της περιοχής σε περίπτωση πυρκαγιάς. 

Τέλος, στη Ρόδο, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο και όλους τους φορείς του νησιού, ενώ και στα τρία νησιά που θα επισκεφθεί, ο Υπουργός θα έχει την ευκαιρία να μεταβεί στις αντίστοιχες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ