Στο λιμάνι της Κω το εξάστερο mega yacht «Scenic Eclipse»
Πολιτική
26/05/2022

Στο λιμάνι της Κω βρίσκεται από σήμερα το πρωί το εξάστερο mega yacht «Scenic Eclipse». Στο πλοίο επιβαίνουν 176 επιβάτες και 178 άτομα πλήρωμα. Το πλοίο που ανήκει στην Αυστραλιανή εταιρεία Scenic Luxury Cruises & Tours, κατασκευάστηκε το 2019 στην Κροατία και έχει μήκος 166 μέτρα. Μάλιστα, είναι τόσο πολυτελές που έχει χαρακτηριστεί ως το πρώτο εξάστερο yacht. Ο ναυτιλιακός πράκτορας Παναγιώτης Τζαμάλης καλωσόρισε τους επιβάτες στην προβλήτα της σκάλας πολεμικού, οι οποίοι στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν σε λεωφορεία για ξενάγηση στο νησί μας. Ο κ. Τζαμάλης αναφέρθηκε στα προβλήματα που παρουσιάζει η κρουαζιέρα  στο νησί μας και αφορούν κυρίως στην έλλειψη προβλήτας και με δεδομένο πως οι εργασίες στο λιμάνι, ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί, παρά την υπόσχεση πως τέλος Μαϊου θα  είχε ολοκληρωθεί. 

Λίγα λόγια για το πλοίο: 

Στους χώρους του μπορεί να φιλοξενήσει έως και 228 άτομα που εξυπηρετούνται απο 178 άτομα πληρώματος. Οι 4 μήχανες που διαθέτει του δίνουν τη δυνατότητα να πλεύσει με μέγιστη ταχύτητα 19,5 κόμβων ενω η πρόωση του γίνεται με 2 azipods.

Επιπλέον, διαθέτει δύο ελικόπτερα, ένα ειδικά προσαρμοσμένο επταθέσιο υποβρύχιο που μπορεί να φτάσε σε βάθη 300 μέτρων και 114 σουίτες με βεράντα. Σύμφωνα με την εταιρεία, είναι τόσο δυνατό που μπορεί να «αντέξει» τις δύσκολες συνθήκες της Αρκτικής και της Ανταρκτικής.

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ