Δημοπρατείται το έργο αποκατάστασης του Μουσουλμανικού Τεμένους στην Κω και η αποκατάσταση του παλαιοχριστιανικού βαπτιστηρίου του Αγίου Ιωάννη
Πολιτική
27/05/2022

Συνάντηση εργασίας για την προώθηση ζητημάτων που αφορούν στα Δωδεκάνησα, είχε ο Βουλευτής Μάνος Κόνσολας με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, κ. Γιώργο Διδασκάλου.

Ο κ. Κόνσολας έθεσε το ζήτημα της επιτάχυνσης σε ό, τι αφορά στη δημοπράτηση έργων για τους αρχαιολογικούς χώρους της Κω, που υπέστησαν ζημιές από το σεισμό.

O Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, κ. Διδασκάλου, ενημέρωσε τον κ. Κόνσολα ότι η δημοπράτηση του έργου για την αποκατάσταση του μουσουλμανικού τεμένους στην Πλατεία Ελευθερίας της Κω, θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες.

Ταυτόχρονα, προχωρά και η δημοπράτηση του παλαιοχριστιανικού βαπτιστηρίου του Αγίου Ιωάννη στη θέση Επτά Βήματα στην Κω με προϋπολογισμό 1 εκατομμύριο ευρώ.

Ο Μάνος Κόνσολας έθεσε και το ζήτημα της αποκατάστασης και ανάδειξης του Κάστρου της Αντιμάχειας που έχει παραδοθεί στη φθορά του χρόνου ενώ αποτελεί μνημείο μεγάλης εμβέλειας και αξίας.

Ο κ. Διδασκάλου επεσήμανε ότι οι μελέτες που υπάρχουν είναι παλιές και απαιτείται επικαιροποίησή τους, προκειμένου να αποσαφηνιστεί το εύρος και το κόστος των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν.

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας επεσήμανε ότι  όλα τα έργα του Υπουργείου που έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο 2025, κάτι που αποτελεί δέσμευση της χώρας μας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.