Εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση για την ανέγερση του νοσοκομείου από πόρους της Περιφέρειας, του Ταμείου ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ
Πολιτική
02/06/2022

Το πολιτικό κλιμάκιο που συνόδευε τον πρωθυπουργό, αναφέρθηκε στα ζητήματα που ααπασχολούν την Κω και αφορούν στην υγεία, τον τουρισμό και στα έργα υποδομής.

Ο Υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης επικεντρώθηκε στην εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για την ανέγερση του νοσοκομείου  από πόρους της Περιφέρειας του Ταμείου ανάκαμψης , του υπουργείου υγείας και του ΕΣΠΑ. Ο κ.Πλεύρης, ανακοίνωσε πως παράλληλα γίνεται προσπάθεια  ώστε να στελεχωθεί το υπάρχον νοσοκομείο και με τη σύμπραξη ιδιωτών ιατρών, όπως αυτό υποστηρίζεται από τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις για την υγεία ενώ άμεσα θα πραγματοποιηθεί η μελέτη για να  ξεκινήσουν οι εργασίες του νέου νοσοκομείου. Τα εξωτερικά ιατρεία στο Πλατάνι είναι μια αρχή για αποσυμφόρηση του νοσοκομείου σημείωσε ο κ.Πλεύρης, επισημαίνοντας  το γεγονός της υποστελέχωσης που τίθεται σε πρώτο πλάνο , με προτεραιότητα  την κλινική με τους αιμοκαθαρόμενους.

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα αναφέρθηκε στη μεταφορά των εξωτερικών ιατρείων στο Πλατάνι και στην τοποθέτηση POS έτσι ώστε να μπορούν να πληρώνουν οι τουρίστες, ενώ υπογράμμισε το γεγονός πως ότι η κυβένηση βρίσκεται δίπλα στα προβλήματα του τόπου , λέγοντας χαρακτηριστικά "Σας ακούμε".

Με τη σειρά του ο υπουργός τουρισμού Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως η προσπάθεια του πρωθυπουργού ακόμα και εν μέσω κορωνοιού φέτος κεφαλαιοποιείται υπέρ του τουριστικού μας προϊόντος με νέους προορισμούς και για την Κω , παρουσιάζοντας στατιστικά στοιχεία. Προέτρεψε όλους τους επιχειρηματίες να βάλουν "πλάτη"  να δώσουν καλούς μισθούς και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας στους εργαζόμενους του τουρισμού.

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ