Παρέμβαση Ν. Σαντορινιού για τη στήριξη του κλάδου των τουριστικών γραφείων
Πολιτική
31/08/2020

Θέμα: «Παρέμβαση Ν. Σαντορινιού για τη στήριξη του κλάδου των τουριστικών γραφείων»

Αναφορά προς τους Υπουργούς Επικρατείας, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Τουρισμού κατέθεσε ο Νεκτάριος Σαντορινιός σχετικά με την αναγκαιότητα στήριξης του κλάδου των τουριστικών γραφείων.

Στην αναφορά του, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, στηρίζοντας το αίτημα της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Ρόδου, τονίζει ότι τα τουριστικά γραφεία, αλλά και γενικά οι επιχειρήσεις του Τουρισμού όπως και οι εργαζόμενοι σε αυτόν, από τη μέχρι σήμερα εξέλιξη της τουριστικής κίνησης και των οικονομικών στοιχείων, πλήττονται σε μεγάλο βαθμό, γεγονός που επιφέρει ιδιαίτερη ανησυχία για το μέλλον.

Τα τουριστικά γραφεία το διάστημα αυτό δουλεύουν με το ελάχιστο αναγκαίο προσωπικό, τα λειτουργικά έξοδα συσσωρεύονται, η κίνηση είναι εξαιρετικά μειωμένη σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, ενώ οι συνέπειες λόγω των ακυρώσεων στις κρατήσεις και τις απαγορεύσεις στις μετακινήσεις από συγκεκριμένα κράτη, έχουν φέρει τον κλάδο σε αδιέξοδο. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός υπογραμμίζει πως είναι πια επιβεβλημένο, η Κυβέρνηση, να στηρίξει τον κλάδο στα οικονομικά, φορολογικά και εργασιακά θέματα που αντιμετωπίζει, και να νομοθετήσει άμεσα κατάλληλες ρυθμίσεις που να εξασφαλίζουν δυνατότητες βιωσιμότητας.

Όπως σημειώνει, τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η παροχή ουσιαστικής στήριξης του κλάδου του Τουρισμού, εν γένει, ώστε να μπορεί να παραμείνει ζωντανός και να συνεχίσει να προσφέρει τόσο στο ΑΕΠ, όσο και στην προβολή της χώρας, είναι αδήριτη και επιτακτική.