Πολυμελές κυβερνητικό κλιμάκιο στη Ρόδο
Πολιτική
24/06/2022

Πολυπληθές κυβερνητικό κλιμάκιο, με επικεφαλής τον Υπουργό Επικρατείας και ψηφιακής διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, βρίσκεται στη Ρόδο σήμερα, Παρασκευή 24 Ιουνίου, από το πρωί, στο πλαίσιο επισκέψεων που πραγματοποιούν στελέχη της κυβέρνησης σε όλη τη χώρα.

Εκτός από τον κ. Πιερρακάκη, το κλιμάκιο  αποτελείται από τον Υφυπουργό Ψηφιακής διακυβέρνησης κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Άγγελο Συρίγο,  τη Γενική Γραμματέα Τουρισμού κα Ολυμπία Αναστασοπούλου και τους βουλευτές κ.κ. Γιάννη Μελά, Λάκη Βασιλειάδη και την κα Κατερίνα Μονογυιού.

Για τη σημερινή επίσκεψη, δήλωσε χθες η Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου, κα Έφη Χαραλαμποπούλου: «Αυτή η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο επισκέψεων που έχουν οργανωθεί σε όλη τη χώρα. Δηλαδή, ορίζονται κάποια κυβερνητικά κλιμάκια τα οποία κάνουν επισκέψεις, έχουν ήδη ξεκινήσει και κάποια αντίστοιχα κλιμάκια και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, με σκοπό  τη συζήτηση για το κυβερνητικό έργο και φυσικά διάφορες άλλες συζητήσεις που ενδέχεται να προκύψουν».

 



«Είναι ένα πλούσιο πρόγραμμα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί παράλληλα, από το πρωί μέχρι το απόγευμα για τους περισσότερους. Θα γίνει συζήτηση για τα έργα που έχουν γίνει στα Δωδεκάνησα, γι’ αυτά που έχουν υλοποιηθεί και γι’ αυτά που προγραμματίζονται», είπε ακόμη και συμπλήρωσε:

«Είναι μία επίσκεψη που εμάς μας προκαλεί χαρά γιατί καταλαβαίνετε ότι στη διάρκεια της πανδημίας ήταν και ιδιαίτερος ο τρόπος λειτουργίας των οργανώσεων, μιας και δεν μπορούσαν να γίνουν πολλές επισκέψεις». Βέβαια, κάποιες έγιναν στα ανοίγματα αλλά στις απαγορεύσεις δεν μπορούσαν να γίνουν και ήταν στενάχωρο, όπως είπε. Ωστόσο προσπάθησαν να λειτουργούν κάτω από αυτές τις συνθήκες.
«Επομένως τώρα είναι τιμή για τη Ρόδο μας, για τα νησιά μας, και για εμάς ως οργάνωση να δεχόμαστε ένα τέτοιο κυβερνητικό κλιμάκιο», είπε.

Η Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου, ρωτήθηκε ακόμη αν γίνονται συζητήσεις για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και είπε: «Δεν υπάρχει καμία επίσημη συζήτηση με το κόμμα για τα ψηφοδέλτια ακόμα. Μπορεί να υπάρχει ένα άρωμα προεκλογικό αλλά ο πρωθυπουργός μας έχει πει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

 



Επομένως, εγώ υπεύθυνα σας λέω αυτή τη στιγμή ότι έχουμε ξεκινήσει μία προεκλογική προετοιμασία για εκλογικούς αντιπροσώπους-ακόμα και για το τέλος της τετραετίας από τώρα έπρεπε να την ξεκινήσουμε. Δεν έχει να κάνει, δηλαδή, με το αν οι εκλογές θα γίνουν το Φθινόπωρο ή όχι- δεν το γνωρίζουμε αυτό, δεν έχουμε καμία επίσημη συζήτηση. Βεβαίως και η αρμοδιότητα για τα ψηφοδέλτια δεν ανήκει σ’ εμάς, αν όμως υπάρχει κάποια πρόταση για να συζητήσουμε ή οτιδήποτε, είμαστε σε θέση να το κάνουμε».

Η προχθεσινή  ήταν μία έκτακτη συνεδρίαση της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου η οποία είχε να κάνει μόνο με τα οργανωτικά της επίσκεψης. Στη σημερινή, η κα Χαραλαμποπούλου έχει ζητήσει από τα μέλη να σταθούν στα ζητήματα του τόπου μας, για τα οποία αναμένουν να ενημερώσουν και οι Υπουργοί.

Ακόμη, περιμένουν τον Σεπτέμβριο να έρθει ο γραμματέας οργανωτικού του κόμματος μαζί με τον Γραμματέα της πολιτικής επιτροπής, κ. Παύλο Μαρινάκη. Τότε θα τεθούν τα ζητήματα αυτά ενώ θεωρούν ότι πάνε καλά ως οργάνωση και τα μέλη τους είναι ενεργά παρ’ όλο που βρισκόμαστε εν μέσω της σεζόν. «Είναι στρατιώτες όλοι του κόμματος και έτοιμοι να τρέξουν όποτε τους ζητηθεί», κατέληξε η ίδια.

 

Το πρόγραμμα
Γύρω στις 9:15 σήμερα το πρωί θα υποδεχθούν το κυβερνητικό κλιμάκιο στο αεροδρόμιο της Ρόδου. Ερχόμενη απ’ αυτό θα κάνουν μία στάση στη νέα γέφυρα της Κρεμαστής που εγκαινιάστηκε την περασμένη Τρίτη. Θα ακολουθήσουν θεσμικές επισκέψεις σε Περιφέρεια και Δήμο. Αμέσως μετά, το κλιμάκιο μαζί με τους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών θα επισκεφθεί το Εθνικό Θέατρο Ρόδου και μετά το πέρας της επίσκεψης, ο κ. Πιερρακάκης, στις 12:00 το μεσημέρι, θα προβεί σε δηλώσεις μπροστά από το εμβληματικό κτίριο.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και μία περιήγηση του κλιμακίου στο εμπορικό κέντρο της Ρόδου, όπου τα κυβερνητικά στελέχη θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με καταστηματάρχες και εργαζόμενους. Επίσκεψη αναμένεται να γίνει και στο φρούριο του Αγίου Νικολάου στη Μεσαιωνική Πόλη. Ο κ. Πιερρακάκης και η κα Αναστασοπούλου θα μεταβούν στη Νέα Μαρίνα και στη συνέχεια η Γ.Γ. Τουρισμού αναμένεται να επισκεφθεί τη Λίνδο.

Ακόμη, έχει προγραμματιστεί και επίσκεψη στην γνωστή ροδίτικη εταιρεία ΒΑΠ Κουγιός αλλά  και συνάντηση με την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου. Στις 8:30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο ΕΒΕΔ με ομιλητή τον κ. Πιερρακάκη.
Εμβόλιμα, νωρίτερα το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου με διευρυμένη σύνθεση. Μάλιστα, σύμφωνα με την κα Χαραλαμποπούλου, εκεί θα διεξαχθεί η κυρίως συζήτηση για διάφορα οργανωτικά και ζητήματα του τόπου και βέβαια για το κυβερνητικό έργο που έχει γίνει στη Ρόδο και τα υπόλοιπα νησιά, σε ό,τι έχει να κάνει με τις αρμοδιότητες της ΔΕΕΠ.

 

 

 

rodiaki.gr