Μια θέση ψάχνει το ΠΑΣΟΚ για να κλείσει το ψηφοδέλτιο του στη Δωδεκάνησο!..

Και η θέση αυτή πρέπει να είναι γυναίκας που να προέρχεται από την Κάρπαθο ή από το βόρειο συγκρότημα. Όμως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι ενδεχόμενο ν’ αλλάξει και μια θέση από τις θεωρούμενες σίγουρες των έξι υποψηφίων βουλευτών!...

Αυτό θα φανεί μέσα στον προσεχή Αύγουστο όπου θα ανακοινωθεί το οριστικό ψηφοδέλτιο (και της Δωδεκανήσου) με δεδομένο ότι οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο.

Οι έξι «σίγουροι» που θα απαρτίσουν το ψηφοδέλτιο είναι οι εξής (με αλφαβητική σειρά): Γαβαλά Κατερίνα, Καλοπήτας Βάιος, Κουνάκης Παναγιώτης, Νικητιάδης Γιώργος, Φτακλάκη Ελευθερία-Λίτσα και Χατζηδιάκος Φώτης.


Το ΠΑΣΟΚ ακολούθησε μια διαδικασία για την επιλογή των υποψηφίων βουλευτών. Ζήτησε από τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν σχετική αίτηση. Και για το ψηφοδέλτιο της Δωδεκανήσου υπέβαλαν αίτηση συνολικά 17 ενδιαφερόμενοι. Από τους ενδιαφερόμενους αυτούς, οι έξι (6) είναι οι γνωστοί οι οποίοι –λογικά- θα απαρτίσουν το ψηφοδέλτιο, αλλά η έβδομη θέση (που θα είναι σίγουρα γυναίκα) δεν είναι υποχρεωτικό ότι θα επιλεγεί από την λίστα αυτών που υπέβαλαν υποψηφιότητα. Είναι πολύ πιθανό να επιλεγεί και γυναίκα υποψήφια εκτός λίστας.


Οι 17 υποψήφιοι που υπέβαλαν αίτηση –εκτός των έξη ήδη γνωστών- είναι (στη συντριπτική πλειοψηφία τους) άτομα μάλλον άγνωστα στο ευρύ κοινό, ιδιαίτερα στο ευρύ χώρο του ΠΑΣΟΚ. Και αυτό οι υπεύθυνοι στη Χαριλάου Τρικούπη θα το ζυγίσουν, ενώ λέγεται και η νέα νομαρχιακή της νότιας Δωδεκανήσου (ίσως και της βόρειας) να προτείνουν για το ψηφοδέλτιο και άλλα πρόσωπα.

 
Τα ονόματα των 17 ενδιαφερομένων που υπέβαλαν αίτηση για να είναι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο της Δωδεκανήσου είναι τα εξής:
--Βασιλειάδης Κυριάκος, λογιστής από την Κάλυμνο,
--Γαβαλά Κατερίνα, γιατρός
--Διαμαντής Μιχάλης από την Κω
--Καλοπήτας Βάιος, μηχανικός περιβάλλοντος
--Πολεζάκης Μανώλης
--Κουνάκης Παναγιώτης, επιχειρηματίας
--Μαρκουτσάς Δημήτρης, συνταξιούχος
--Μισός Μιχαήλ, ξυλογλύπτης από τη Σύμη,
--Μιχαλάκης Λουκάς,
--Μιχελή Μαρία, φιλόλογος
--Νικητιάδης Γιώργος, δικηγόρος πρώην βουλευτής
--Νικόλη Σεβαστή, πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Σύμης
--Παπανικολάου Βαλάντης
--Φτακλάκη Ελευθερία-Παρασκευή, διεθνολόγος, γραμματέας τομέα νησιωτικής πολιτικής ΠΑΣΟΚ
--Χανιώτης Μιχαήλ. Εκπαιδευτικός, πρώην δήμαρχος Καρπάθου.
--Χατζηδιάκος Φώτης, δικηγόρος, τέως δήμαρχος Ρόδου.

 

rodiaki.gr