Δηλώσεις π.Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ , Η.Καματερού, για τη διακοπή του επιδόματος στέγασης & σίτισης των εκπαιδευτικών, από τη ΝΔ
Πολιτική
17/08/2022

Σε δηλώσεις προέβη ο πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , Ηλίας Καματερός, με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ίδιος στα ΜΜΕ, όσον αφορά τη διακοπή του χρηματικού επιδόματος στέγασης και σίτισης των εκπαιδευτικών, από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Ανέφερε χαρακτηριστικά πως οι συνθήκες για τους εκπαιδευτικούς είναι ιδιαίτερα δύσκολες μιας και οι μισθοί είναι αρκετά χαμηλοί και με τη διακοπή του επιδόματος η κατάσταση δυσχεραίνεται ακόμα περισσότερο.

Αναφέρθηκε επίσης στο μεταφορικό ισοδύναμο, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε πυλωτικά με σκοπό να εφαρμοστεί και σε περισσότερο κόσμο, δηλαδή ακόμα και σε επισκέπτες, όχι μόνο σε κατοίκους.

Συμπλήρωσε πως αρκετά μέτρα της νησιωτικότητας που κρατά η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί να τα οικειοποιηθεί , δηλώνοντας ξεκάθαρα πως δεν ενδιαφέρεται για τη νησιωτική πολιτική αλλά ξηλώνει και ό,τι θετικό είχε θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση που κοινοποίησε στα ΜΜΕ: 

Τον περασμένο Ιούνιο με εγκύκλιό του το Υπουργείο Εσωτερικών "έκοψε" το χρηματικό επίδομα στέγασης σίτισης που παρείχαν ορισμένοι νησιωτικοί δήμοι σε εκπαιδευτικούς (αναπληρωτές μόνο) και άλλους δημόσιους υπαλλήλους, παρά το ότι το άρθρο 32 του Ν.4483/2017 που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δίνει τη δυνατότητα στους νησιωτικούς δήμους να μπορούν να παρέχουν δωρεάν σίτιση και κατάλυμα στους υπαλλήλους αορίστου ή ορισμένου χρόνου στο ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας, των δημόσιων νοσοκομείων, στο προσωπικό του ΕΚΑΒ, στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς κ.ά. 

Είναι ένα μέτρο που δίνει κίνητρα, κυρίως σε γιατρούς, νοσηλευτές και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι αδυνατούν να παραμείνουν στα νησιά, ιδιαίτερα τα μικρά λόγω του αυξημένου κόστους ζωής, των μεταφορικών και της μη εύρεσης κατοικίας.

Αυτό μάλιστα σε συνδυασμό και με τους χαμηλούς μισθούς (880 ευρώ περίπου) καθιστά σχεδόν αδύνατη την κάλυψη των θέσεων στους τομείς αυτούς.

Θα είχε ενδιαφέρον να παρακολουθούσαμε την αντινησιωτική πολιτική της κυβέρνησης σε σχέση με τη νησιωτική πολιτική που εφάρμοζε και ανέπτυσσε ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους τομείς, αν δεν κινδυνεύαμε να μείνουμε χωρίς όχι μόνο γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και χωρίς εκπαιδευτικούς. 

 

Ηλίας Καματερός

πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

 
Ρεπορτάζ