Η ανέγερση ενός σύγχρονου Πολύκεντρου στην Κω, θα καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες των σωματείων σε αθλητισμό και πολιτισμό
Πολιτική
30/08/2022

Την ανέγερση ενός σύγχρονου Πολύκεντρου στην Κω, που θα καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες των σωματείων σε αθλητισμό και πολιτισμό, εισηγήθηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, η αρμόδια αντιδήμαρχος Σέβη Βλάχου, η οποία επισήμανε  την ανάγκη  εξεύρεσης ενός χώρου που θα ανεγερθεί ένα σύγχρονο κτήριο για να εξυπηρετεί τις αυξανόμενες ανάγκες της νεολαίας του νησιού μας με ασφαλή πρόσβαση και όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την υλοποίηση του, με την αντιπολίτευση να εστιάζεται στην  έλλειψη τεκμηριωμένης μελέτης και στην μη αξιοποίηση της δημοτικής ακίνητης περιουσίας.


 

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ

Εισήγηση αγοράς ακινήτου

Αξιότιμοι συνάδελφοι,

Όπως είναι γνωστό σε όλη την κοινωνία του νησιού μας, στην Δημοτική Ενότητα Κω λειτουργεί πέραν των τριών δεκαετιών το Πολύκεντρο Αθλητισμού και Πολιτισμού στην περιοχή του Νέου Σταδίου Ανταγόρας. Η λειτουργία του είναι ένας από τους κύριους συντελεστές της άνθησης του αθλητισμού και του πολιτισμού στο νησί μας. Εξυπηρετεί και προάγει τα κύρια χαρακτηριστικά του κλασικού πολιτισμού συνιστώντας παράλληλα στο πνευματικό υπόβαθρο για τη συνειδητή αυτοδιαμόρφωση των νέων μας.

Ειδικότερα, όπως γνωρίζετε, οι ανάγκες για άθληση και εκτέλεσης πολιτιστικών δρώμενων έχουν αυξηθεί την τελευταία δεκαετία. Αυτό είναι αποτέλεσμα όχι μόνο της αύξησης του μόνιμου πληθυσμού του νησιού μας αλλά και της στροφής του ενδιαφέροντος και της ενασχόλησης των νεότερων συμπολιτών μας στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Διαπιστώνουμε λοιπόν πως το υφιστάμενο Πολύκεντρο δεν μπορεί πλέον να ανταπεξέλθει ως δομή επαρκώς στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες των συμπολιτών μας. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η εξεύρεση και αγορά ακινήτου εντός των ορίων της Δημοτικής Ενότητας Κω και εκτός σχεδίου πόλεως Κω, προκειμένου να ανεγερθεί νέο σύγχρονο Πολύκεντρο αθλητισμού και πολιτισμού. 0000368104

Προφανώς, ο Δήμος μας δεν έχει στην κυριότητα του ακίνητο που να ικανοποιεί την ανέγερση αλλά και τους αναγκαίους υπαίθριους χώρους για την λειτουργία νέου και σύγχρονου Πολύκεντρου αθλητισμού και πολιτισμού.

Για τις ανάγκες λειτουργίας του νέου Πολύκεντρου αθλητισμού και πολιτισμού θεωρείται αναγκαίο το ακίνητο να έχει εμβαδόν κατ’ ελάχιστον 35.000τ.μ. και πρόσωπο σε κτηματολογική οδό ώστε να είναι δυνατή η διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου του Πολύκεντρου για εκδηλώσεις πολιτισμικού και αθλητικού ενδιαφέροντος κατά τη θερινή περίοδο, χώρου στάθμευσης οχημάτων και απρόσκοπτης πρόσβασης των συνδημοτών μας.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ακινήτου, οι αναγκαίες λεπτομερείς και οι προδιαγραφές που θα πρέπει να τηρούνται, θα περιληφθούν στην διακήρυξη της δημοπρασίας με μέριμνα της αρμόδιας Διεύθυνσης του Δήμου.

Η διαδικασία που θα ακολουθήσουμε είναι αυτή που προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία για την αγορά ακινήτων και συγκεκριμένα τις διατάξεις των άρθρων 186 και 191 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν.3463/2006), δηλαδή δημοπρασία. Μετά από όλα τα παραπάνω εισηγούμαι να εγκρίνετε την αγορά ακινήτου από το Δήμο Κω προκειμένου να ανεγερθεί νέο σύγχρονο Πολύκεντρο αθλητισμού και πολιτισμού.

Σέβη Βλάχου

Αντιδήμαρχος Δήμου Κω

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ