«Άναψε» τα αίματα, η συζήτηση της παραχώρησης τμήματος δημοτικής έκτασης σε ιδιώτη, στην Κέφαλο στο δημοτικό συμβούλιο
Πολιτική
31/08/2022

«Άναψε» τα αίματα η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο στο θέμα της εξαγοράς τμήματος δημοτικής έκτασης σε ιδιώτη, στην Κέφαλο.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος  και εισηγητής του θέματος Γιάννης  Καλούδης, εισηγήθηκε  θετικά  στην εξαγορά επιφάνειας 1.010,00 τ.μ., με την αντιπολίτευση να τοποθετείται επίσης θετικά στο αίτημα του συμπολίτη μας, ενώ  ο δήμαρχος Κω Θ.Νικηταράς και ο αντιδήμαρχος Π. Αβρίθης, εισηγήθηκαν αρνητικά και καταψήφισαν το αίτημα γιατί όπως τόνισαν χαρακτηριτικά, δεν προκύπτει ωφέλεια για το δήμο.

Ο κ. Καλλούδης επισήμανε ότι από το 2020 ο ιδιοκτήτης ζητά την εξαγορά τμήματος της ΚΜ 2008 Γαιών Κεφάλου, επιφάνειας 1.010,00 τ.μ.,με το κοινοτικό συμβούλιο να εισηγείται θετικά επί του θέματος. 

Ο επικεφαλής της "Δύναμης Αλλαγής" Γιώργος Κυρίτσης σημείωσε ότι η απόφαση πρέπει να είναι θετική και να δοθεί στον συμπολίτη μας το συγκεκριμένο τμήμα. Η κ. Ρούφα τόνισε ότι και η συγκεκριμένη απόφαση ήρθε με καθυστέρηση αλλά στηρίζει την απόφαση του κοινοτικού συμβουλίου Κεφάλου.

O κ. Αβρίθης  ζήτησε να του απαντήσουν οι συνάδελφοι του, ποια είναι η ωφέλεια του δήμου από αυτή την παραχώρηση και επεσήμανε ότι ο ίδιος θα το καταψηφίσει.

Ο δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς  επισήμανε πως ο δήμος είναι θεματοφύλακας του δημόσιου συμφέροντος και αυτή η παραχώρηση δεν έχει ωφέλεια για το δήμο και δεν πρέπει να λαμβάνονται αποφάσεις με βάσει το επώνυμο του αιτούντος.

Ο κ.Κυρίτσης μίλησε για ευτελισμό των διαδικασιών και πρότεινε  στον δήμο να λάβει αυτά τα χρήματα από την εξαγορά και να πάρει λάμπες για το φωτισμό του λιμανιού, να κλείσει τις λακκούβες και να βάψει τα κάγκελα στο λιμάνι .  Η κ. Ρούφα  σημείωσε ότι ο εισηγητής Γ. Καλλούδης  πρότεινε στο σώμα να ψηφίσουν θετικά επί του θέματος και την ίδια στιγμή,  ο δήμαρχος αναιρεί τον ίδιο τον εισηγητή για αυτό το λόγο η κ.Ρούφα ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει μετά το συγκεκριμένο θέμα. Ο κ. Καλλούδης απήντησε σε όλα αυτά,  ότι θα ψηφίσει την εισήγηση του. Ο δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Ζερβός  έθεσε το ερώτημα τελικά ποια είναι η  ωφέλεια του δήμου και ποια των  Κεφαλιανών. Ο Παναγιώτης Αβρίθης διευκρίνισε ότι έθεσε θέμα νομιμότητας του αιτήματος κι σε καμία περίπτωση δεν έθιξε την ωφέλεια των Κεφαλιανών. Ο δήμαρχος μίλησε για ευτελισμό της αντιπολίτευσης και ανέφερε πως ο δήμος δεν έχει καμία ωφέλεια στην προκείμενη περίπτωση και ο συνδημότης μας δεν θα μπορέσει να την αξιοποιήσει.

Ρεπορτάζ