Π.Αβρίθης: ''Έχω επιφυλάξεις για το σκοπό που θίγεται το ζήτημα της μη τήρησης των κανόνων ευζωίας των βοοειδών στην Κω''
Πολιτική
15/09/2022

Με καχυποψία αντιμετωπίζει ο Αντιδήμαρχος Κω, Παναγιώτης Αβρίθης, τις καταγγελίες συμπολιτών μας περί μη τήρησης των κανόνων ευζωίας των βοοειδών στην Κω από μερίδα ντόπιων κτηνοτρόφων.

Ο ίδιος, ο οποίος μετείχε της χθεσινής ευρείας σύσκεψης στο Επαρχείο για το θέμα, επισημαίνει σε δηλώσεις του στο Kos Tv, ότι επρόκειτο για μια συζήτηση όπου απλώς ο καθένας εκ των συμμετεχόντων εξέφραζε τις ιδέες του αλλά κανείς δε μίλησε για την ταμπακιέρα!

Ο κ.Αβρίθης, αναφορικά με τις ευθύνες που καταλόγισε στο Δήμο Κω η πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, Ειρήνη Μολφέση, περί ανυπαρξίας κωδικού κτηνοτροφικής εγκατάστασης, απαντά ότι όλοι πολύ εύκολα καταφέρονται εναντίον του Δήμου για πολλά ζητήματα χωρίς να γνωρίζουν τη σοβαρή έλλειψη πόρων για την εφαρμογής της κείμενης νομοθεσίας.

Ο Αντιδήμαρχος, υπογραμμίζει ότι κανείς δεν πρέπει να μιλά μονομερώς για τα βοοειδή στην Κω ούτε να ζητά την επιβολή αυστηρών κατασταλτικών μέτρων πριν την ευκαιρία της επιμόρφωσης. Τονίζει, δε, ότι δε νοείται η κακοπιστία ανθρώπων περί της μη τήρησης των κανόνων ευζωίας των βοοειδών στο νησί μας όταν στη χώρα καταγωγής τους οι αγελάδες μεγαλώνουν με αναβολικά ενώ σταυλίζονται στην ύπαιθρο κατά τους ιδιαίτερα ψυχρούς χειμερινούς μήνες. 

Ρεπορτάζ