Δύναμη Αλλαγής: "Ωχαδερφισμός , Άγνοια ή Μεθοδεύσεις για να τακτοποιηθούν τα δικά τους παιδιά;"
Πολιτική
11/09/2020

Από τη δημοτική παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-ΚΩΣ 2023 εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 ‘’Όλοι γνωρίζαμε τα ψέματα και τις προεκλογικές υποσχέσεις της νυν δημοτικής αρχής πριν τις εκλογές προκειμένου να πετύχει το στόχο της.

Τα προεκλογικά γραμμάτια απίστευτα σε αριθμό και μεγέθη, πρέπει να εξοφληθούν.

Γνωρίζουν άλλωστε πολύ καλά πως τα γραμμάτια όταν δεν εξοφλούνται , πληρώνονται ακριβά.

Έτσι πορεύονται μέχρι σήμερα.

Όταν όμως η εξόφληση γίνεται με προκλητικό τρόπο, η αγανάκτηση πλημμυρίζει τους σοβαρούς και συνεπείς πολίτες που αυτή την περίοδο υποφέρουν .

Εξόφληση γραμματίων και υποσχέσεων θυμίζει η τελευταία προκήρυξη για πρόσληψη 115(!!!) υπαλλήλων με τετράμηνη σύμβαση από τον δήμο της Κω, λόγω κορωνοϊού.

Τι άλλο από τον το «πάρουν είδηση» μόνο οι δικοί μας ή όποιοι ειδοποιηθούν… από εμάς, δείχνει η ανακοίνωση Τετάρτη βράδυ της προκήρυξης με καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων Πέμπτη μεσημέρι;

 Όταν από της 17 Ιουλίου υπάρχει η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών για ημερομηνία συμβάσεων μέχρι 13 Σεπτεμβρίου δεν αφήνεις το θέμα μέχρι τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 8 Σεπτεμβρίου και να έχουν προηγηθεί άλλες συνεδριάσεις του οργάνου.

Δείτε τη συνέπεια, το ενδιαφέρον, τη διαφάνεια και την ισοπολιτεία με τη οποία υπηρετούν οι αρχάγγελοι της δημοκρατίας και της διαφάνειας στην Κω:

  1. Στις 17 Ιουλίου εκδίδεται η εγκύκλιος 45201 του Υπ.Εσωτερικών για τα τετράμηνα, όπου δίνει προθεσμία μέχρι 13 Σεπτεμβρίου να υπογραφούν οι όποιες συμβάσεις, δύο (2) μήνες δηλαδή.
  2. Στις 8 Σεπτεμβρίου εισάγεται το θέμα στην Οικονομική Επίτροπή ως 11ο στη σειρά και η εισήγηση στέλνεται στα μέλη στις 1.12 το μεσημέρι!!
  3. Την ίδια μέρα αναρτάται δύο φορές (με ορθή επανάληψη) η απόφαση… Ούτε την απόφαση δεν έγραψαν σωστά προφανώς και προχώρησαν σε ορθή επανάληψη..
  4. Στις 9 Σεπτέμβρη αναρτήθηκε στη διαύγεια η ανακοίνωση και για να είναι σίγουροι ότι δε θα τρέξουν κάποιοι άσχετοι να κάνουν αιτήσεις η ανάρτηση έγινε αφού έκλεισε ο δήμος. Στις 15.14!!!
  5. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων η επόμενη μέρα, δηλαδή 10 Σεπτέμβρη!!! Ουσιαστικά δηλαδή όποιος ήθελε να κάνει αίτηση, έπρεπε να προλάβει από τις 7.30 το πρωί μέχρι τις 15.00 να συγκεντρώσει τα δικαιολογητικά και να καταθέσει….

Αν όλα αυτά δεν είναι μεθόδευση για να μη προλάβουν κάποιοι «άσχετοι» να καταθέσουν τότε τι είναι;

Αλήθεια έχουν καταλάβει πόσοι συμπολίτες μας φέτος δεν έχουν κάνει ούτε ένα μεροκάματο και κινδυνεύουν να μείνουν έξω από επιδόματα ανεργίας και ασφαλιστική κάλυψη;

Αλήθεια έχουν καταλάβει πόσα νοικοκυριά υποφέρουν και ο χειμώνας γι’ αυτά προβλέπεται μαύρος;

Λίγη τσίπα δε θα τους έβλαπτε.