ΔΗΜΟΣ ΚΩ:Πάλι ψεύδεται ο τέως δήμαρχος
Πολιτική
11/09/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Οι συμπολίτες μας γνωρίζουν καλά ότι με Δήμαρχο τον Θεοδόση Νικηταρά αντιμετωπίζονται με ισονομία και δικαιοσύνη, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στις περασμένες εκλογές.

Δίχως διακρίσεις, αποκλεισμούς και διαχωρισμούς.

Δημοτική αρχή και δημότες δίνουμε, όλοι μαζί, μια πρωτόγνωρα δύσκολη μάχη, σε όλα τα επίπεδα, για να ξεπεράσουμε τις συνθήκες ασφυξίας που δημιουργεί η πανδημία.

Ο τέως δήμαρχος κατά την προσφιλή του τακτική πάλι ψεύδεται.

Αποσιωπά ότι οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για το πρόγραμμα 4μηνης απασχόλησης λόγω covid κατατίθενται ηλεκτρονικά, σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας, ενώ η προθεσμία λήγει σήμερα το βράδυ.

Τα ψεύδη του τα γνωρίζουν όλοι οι δημότες και ειδικά οι ενδιαφερόμενοι.

Ας πούμε όμως ποια είναι η αλήθεια, για να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας τι ακριβώς συμβαίνει.

  1. Ο Δήμος Κω από την περίοδο του lockdown, όταν η Πολιτεία επέτρεψε να κάνει έκτακτες προσλήψεις λόγω πανδημίας, έδωσε την ευκαιρία σε 78 συνδημότες μας, να απασχοληθούν σε υπηρεσίες του για 4 μήνες, όπως όριζε η νομοθεσία, με ανοιχτές και διαφανείς διαδικασίες.
  2. Μεταγενέστερη εγκύκλιος όρισε την 13η Σεπτεμβρίου ως τελική ημερομηνία προκήρυξης τέτοιων θέσεων εργασίας λόγω της πανδημίας. Γι αυτό και οι 115 νέες θέσεις που προκήρυξε ο Δήμος μας.
  3. Ταυτόχρονα, η εγκύκλιος δίνει τη δυνατότητα σε όλους όσοι απασχολούνταν στις αρχικές 4μηνες συμβάσεις, εφόσον το επιθυμούν, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και για τις νέες θέσεις.
  4. Εν΄ τω μεταξύ τα αρμόδια υπουργεία, ενώ δεσμεύτηκαν να δώσουν κατευθυντήριες οδηγίες για το πώς μπορούν να παραταθούν οι αρχικές 4μηνες συμβάσεις λόγω της πανδημίας για άλλους 4 μήνες, δεν το έπραξαν παρότι πλησιάζαμε στο τέλος της προθεσμίας, 13 Σεπτεμβρίου, για τις νέες προσλήψεις.
  5. Για αυτό, υπό την ασφυκτική πίεση της προθεσμίας, (13 Σεπτεμβρίου, ημέρα Κυριακή) και υπό τον κίνδυνο να χαθούν αυτές οι θέσεις απασχόλησης για τους συμπολίτες, ο Δήμος μας προχώρησε στην προκήρυξη των 115 θέσεων.

 

Όσον αφορά στο έλλειμμα αξιοπιστίας του τέως δημάρχου δε χρειάζεται να πούμε πολλά.

Οι δύο θητείες του, όταν οι συμπατριώτες μας έζησαν σε όλο της το μεγαλείο την εκδικητικότητα και τον θρυμματισμό της ενότητας της κοινωνίας μας, ανήκουν στο παρελθόν. Εκεί ανήκουν οι συμπεριφορές του τότε δημάρχου, προς κάθε ελεύθερα ή διαφορετικά σκεπτόμενο πολίτη και οι εκφράσεις όπως “θα σε συντρίψω”, “σκουλήκι”, “περγολίστες”, “ταξιτζήστες”, “είσαι αντίπαλός μου θα σε σβήσω”. “μετά το θεό είμαι εγώ” και όλα αυτά τα «ωραία» που ζήσαμε στην Κω εκείνης της εποχής.

Σήμερα όμως, αυτές οι δυσάρεστες μνήμες, αποτελούν οριστικά παρελθόν.

Στον αντίποδα εκείνων των εφιαλτικών, γεμάτων εντάσεις, περιόδων, η κοινωνία μας πορεύεται ενωμένη.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

 

Γραφείο Τύπου