Κ. Καϊσερλης: Για τη ''συγγνώμη'' που έχει ζητηθεί στην δικαστική υπόθεση των ποδηλατόδρομων μετά και την αθώωση των στελεχών του Δήμου Κω
Πολιτική
25/09/2022

Αγαπητοί φίλοι,

Θα μου επιτρέψετε να δημοσιοποιήσω τις απόψεις μου για την συγνώμη που έχει ζητηθεί με την ευκαιρία της αθώωσης στελεχών του Δήμου μας σε δική μου καταγγελία για υπερβάσεις στο έργο των ποδηλατοδρόμων του 2010. 

Ξεκίνησαν πρώτοι οι εργαζόμενοι του Δήμου να απαιτούν την συγνώμη μου, ή μάλλον από ότι πληροφορούμε ένα  μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου τους χωρίς να ρωτήσει τους συναδέλφους της,  πλαστογραφώντας στην ουσία την δήθεν απόφαση του Δ.Σ. 

Μετέπειτα συνέχισε και ο κ. Κυρίτσης, που με βαρύγδουπους τίτλους απαιτεί και αυτός την συγνώμη μου αποκαλώντας με μάλιστα και θλιβερό συκοφάντη. 

Η κ. υπάλληλος, μέλος του Δ.Σ. που ζήτησε την συγνώμη, υποτιμά τους εργαζόμενους του Δήμου, τους δεσμούς τους και την αλληλοεκτίμηση με τον επί 30 χρόνια δήμαρχο τους. Αγνοεί παντελώς ποιοί και πως έφτιαξαν αυτόν τον Δήμο στον οποίο εργάζεται σήμερα εκείνη και το σπουδαιότερο, αν και εκπροσωπεί το σύνολο των εργαζομένων αποσιωπά βασικούς κανόνες του συστήματος διακυβέρνησης των Δήμων στους οποίους κυρίαρχος των πάντων, υπαλλήλων και συμβούλων, έργων και συμπεριφορών, είναι ο Δήμαρχος και όχι οι υπάλληλοι.

Για τον κ. Κυρίτση που με αποκαλεί συκοφάντη και ζητά την συγνώμη μου οφείλω να του υπενθυμίσω ελάχιστα (βιβλίο θα χρειάζονταν) από τα χιλιάδες εκείνης της περιόδου, όπως τον αείμνηστο μηχανικό "κοτσιδάκια", το τι συνέβη στο έργο της εισόδου, το τι έγινε με την τέντα του λιμανιού ή με τα λουλούδια στα παρτέρια,  πέραν των διώξεων και των ευτελισμών αξιοπρεπών και έντιμων υπαλλήλων και δημοτών μας.  Αυτή ήταν η εποχή και αυτήν την κατηφόρα έπρεπε να σταματήσουμε με την αναφορά μας στον κ. Εισαγγελέα.

Φυσικά και είναι έντιμοι οι υπάλληλοι και ορθώς αθωώθηκαν, άλλωστε από την πρώτη ημέρα την ανάληψης των καθηκόντων μου υπερασπίστηκα στον κ. ανακριτή την εντιμότητα τους.. Όμως προϊστάμενος τους είναι δυστυχώς σύμφωνα με τον νόμο ο Δήμαρχος και τα πεπραγμένα του κ. Κυρίτση εκείνη την εποχή άλλα φανέρωναν από αυτά του σεβασμού και της αυτονομίας των δημοτικών υπηρεσιών και των σχέσεων του με τους εργολάβους. 

Συγνώμη λοιπόν! Αργείοι....

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία Κώστας Καϊσερλης