Πανέτοιμη η αγορά της Κω για την «Black Friday»
Πολιτική
23/11/2022

Ελπίδες μοιράζει στον εμπορικό κόσμο για ακόμα μια χρονιά, η  «Black Friday» που έχει γίνει πλέον θεσμός, με τις επιχειρήσεις να έχουν προαναγγείλει σημαντικές εκπτώσεις και μεγάλες προσφορές στα είδη που εμπορεύονται, οι καταναλωτές θα έχουν χρυσή ευκαιρία να αποκτήσουν πράγματα που επιθυμούν ή έχουν ανάγκη σε χαμηλότερες από το κανονικό τιμές και πάνω απ’ όλα πριν την επικείμενη γιορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Στο πλαίσιο αυτό, ο Εμπορικός Σύλλογος Κω  ενθαρρύνει την συμμετοχή των τοπικών επιχειρήσεων στην BlackFriday και στους καταναλωτές επισημαίνει τη σωστή έρευνα και σύγκρισης τιμών σε σχέση με τις αρχικές .


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Κω υπενθυμίζει πως τα καταστήματα θα μείνουν ανοιχτά την Κυριακή 27  Νοεμβρίου από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυΠαρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιείται η προωθητική ενέργεια, γνωστή και ως «BlackFriday»

Αν και ξεκίνησε ως μία ημέρα όπου πραγματοποιούνται προσφορές προϊόντων σε κλάδους όπως τα ηλεκτρικά είδη και τα προϊόντα τεχνολογίας η ενέργεια αυτή έχει διεισδύσει σε ολόκληρο το φάσμα των εμπορικών δραστηριοτήτων.

Δεν αποτελεί θεσμοθετημένη εκπτωτική περίοδο ή περίοδο προσφορών, αλλά έχει καθιερωθεί διεθνώς ως παγκόσμια εμπορική «γιορτή».

 Σύμφωνα με την έρευνα του ΙΝΕΜΥ, οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν παρουσίαζαν αύξηση του τζίρου και τόνωση της ρευστότητας τους. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Εμπορικός Σύλλογος Κω επιδιώκει, προτείνει και ενθαρρύνει την συμμετοχή των τοπικών επιχειρήσεων στην BlackFriday, πιστεύοντας ακράδαντα και οι μεσαίοι και οι μικροί επιχειρηματίες μπορούν να εκμεταλλευθούν το εργαλείο αυτό προωθώντας τις πωλήσεις τους και προτρέπει τους καταναλωτές να προτιμήσουν για τις αγορές τους τις τοπικές επιχειρήσεις.

 Σύμφωνα με το Άρθρο 6 Εκπτώσεις - Προσφορές - Τροποποίηση άρθρου 15 του ν. 4177/2013 στο άρθρο 15 του ν. 4177/2013 (Α΄ 173), στην παρ. 2 τροποποιείται η παραπεμπόμενη διάταξη ως προς την έννοια των προσφορών και καταργείται το τρίτο εδάφιο περί των περιορισμών επί του ποσοστού των ειδών ενός καταστήματος που μπορούν να διατίθενται ως προσφορές με μειωμένες τιμές.

 2. Οι προσφορές ορισμένης ποσότητας προϊόντων ή ορισμένης κατηγορίας προϊόντων, όπως ορίζονται στην απόφαση της παρ. 7, πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Κατά τη διενέργεια των προσφορών θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς, στα σημεία όπου πωλούνται τα προσφερόμενα προϊόντα, η αρχική και η νέα μειωμένη τιμή των προϊόντων, με αναφορά στην κατάλληλη μονάδα μέτρησης ανά προϊόν. 2α. Σε κάθε ανακοίνωση περί μείωσης τιμής υποδεικνύεται η προγενέστερη τιμή που εφάρμοζε ο έμπορος για καθορισμένο χρονικό διάστημα πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής. Ως προγενέστερη τιμή νοείται η χαμηλότερη τιμή που εφάρμοσε ο έμπορος κατά τη διάρκεια χρονικού διαστήματος όχι συντομότερο των τριάντα (30) ημερών πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής. Όταν το προϊόν κυκλοφορεί στην αγορά για λιγότερο από τριάντα (30) ημέρες, ως προγενέστερη τιμή νοείται η χαμηλότερη τιμή που εφάρμοσε ο έμπορος κατά τη διάρκεια χρονικού διαστήματος δέκα (10) ημερών πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής. Όταν η μείωση της τιμής αυξάνεται προοδευτικά, ως προγενέστερη τιμή νοείται η τιμή χωρίς τη μείωση της τιμής πριν από την πρώτη εφαρμογή της μείωσης της τιμής.

Τέλος με το νόμο 4994/18-11-2022 (ΦΕΚ 215 τεύχος Α) στο άρθρο 39 ψηφίστηκε εξουσιοδοτική διάταξη με την οποία επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022, σε ολόκληρη την Επικράτεια, από ώρα 11:00 έως ώρα 20:00.

Εκ του Εμπορικού Συλλόγου Κω.

Ρεπορτάζ