ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ : Κύριε Χαραλάμπη, τα Νοσοκομεία δεν είναι μαγαζάκια, ούτε δικά σας, ούτε της Ν.Δ.
Πολιτική
23/11/2022

Με αφορμή το σάλο που έχει προκληθεί στο νησί της Λέρου εξαιτίας της αυταρχικής και προκλητικής συμπεριφοράς του νέου Διοικητή του Κρατικού Θεραπευτηρίου κ. Χαραλάμπη, ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού Γ. Νικητιάδης εδήλωσε τα εξής :

            « Την εγκατάλειψη του Εθνικού Συστήματος Υγείας στα νησιά μας από τη Ν.Δ με τις απίστευτες ελλείψεις σε Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ακολουθεί τώρα και η αυταρχική συμπεριφορά νεόκοπων διοικητών , άσχετων με την Ιατρική και τον κλάδο της υγείας, οι οποίοι θεωρούν τα νοσοκομεία, προσωπικές τους επιχειρήσεις, και λάφυρα της Νέας Δημοκρατίας, που μπορούν να διαχειριστούν όπως νομίζουν οι ίδιοι χωρίς κανόνες και λογική.

            Οι ενέργειες και όσα ακούστηκαν να λέγονται δια στόματος του νέου διοικητή του Νοσοκομείου της Λέρου κ. Χαραλάμπη, μας προκαλούν κατάπληξη και ανησυχία για την εξέλιξη ενός νοσοκομείου που μέχρι σήμερα, αποτελούσε σχετική εξαίρεση στην μαύρη λίστα των Νοσοκομείων της Δωδεκανήσου. Ο κ. Χαραλάμπης, επιτιθέμενος στο Δήμαρχο του νησιού, τον εγκαλεί επειδή ασχολήθηκε με το Νοσοκομείο του νησιού του, μεταθέτει άτομα από μία θέση σε άλλη χωρίς αιτιολογία και νομικό έρεισμα και δηλώνει ότι ο ίδιος θα αποφασίζει για τον τρόπο που θα λειτουργεί το Νοσοκομείο καθώς και η Ν.Δ που τον διόρισε στη θέση αυτή.

            Κάποιος θα πρέπει να ενημερώσει τον κ. Διοικητή ότι τα κρατικά Νοσοκομεία, ούτε είναι προσωπικά μαγαζάκια κανενός, ούτε ανήκουν στη Ν.Δ ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα. Τα κρατικά Νοσοκομεία ανήκουν στον Ελληνικό Λαό και το Νοσοκομείο της Λέρου στον Λεριακό Λαό, που έχει κάθε δικαίωμα και να νοιάζεται και να ζητά εξηγήσεις για οτιδήποτε συμβαίνει σε αυτό. Πολύ περισσότερο, το δικαίωμα αυτό το έχει η εκλεγμένη Δημοτική Αρχή κ. Χαραλάμπη με την οποία οφείλεις και είσαι υποχρεωμένος να πορεύεσαι σε αγαστή συνεργασία. Εκτός  κ. Χαραλάμπη εάν, οι εντολές που έχετε από τη Ν.Δ είναι διαφορετικές… ».