Στα ίδια επίπεδα με πέρσι τα τέλη σε οικείες και επιχειρήσεις, αποφασίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο
Πολιτική
30/11/2022

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η μείωση κατά 50%  των τελών ηλεκτροφωτισμού & καθαριότητας για τις οικείες και 20% για τις επιχειρήσεις. Ο Αλέξανδρος Χρυσόπουλος στην εισήγηση του ανέφερε πως η δημοτική αρχή βρίσκεται εδώ για να δώσει ανάσα διατηρώντας ίδια, τα ήδη μειωμένα τέλη, ενώ παράλληλα δημιουργήθηκε ειδική κατηγορία για τους τρίτεκνους με επιπλέον μείωση τελών. Τόνισε επίσης πως η δημοτική αρχή θέλει να διατηρήσει έναν αμιγώς δημόσιο χαρακτήρα της υπηρεσίας καθαριότητας και πως μέσω της μίσθωσης ιδιώτη η υπηρεσία λειτουργεί υπό τις κατευθύνσεις του δήμου. 

Στο ίδιο θέμα οι παρατάξεις της Δύναμης Αλλαγής, του Οράματος&Δράση και της Λαϊκής Συσπείρωσης έδωσαν την αρνητική τους ψήφο. Ο Γιώργος Κυρίτσης ανέφερε πως έχει αποδεκατιστεί η οικονομική υπηρεσία, η Ιωάννα Ρούφα πως  η ανταποδοτικότητα στο δήμο της Κω δεν ισχύει, ενώ η Κική Μακρή τόνισε πως η Λαϊκή Συσπείρωση προτείνει τη συνολική κατάργηση των ανταποδοτικών τελών.

Ο δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς στη δική του τοποθέτηση, αναφέρθηκε  στο γεγονός πως η δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη εκ του νόμου όσα χρήματα λαμβάνει από τους συμπολίτες μας, να επιστρέφονται με την παροχή υπηρεσιών. Πρόσθεσε πως το 2017 με την προκήρυξη 3Κ μπορούσαν να γίνουν μόνιμες προσλήψεις, αλλά η τότε δημοτική αρχή πελαγοδρομούσε.. Τόνισε πως αυτή η δημοτική αρχή άντεξε και ανταποκρίθηκε στις δυσκολίες του 2021 και πως έχει το θάρρος να πει ότι όλα τα κάνει με πλήρη διαφάνεια .Το σκοτάδι που έζησε η Κως τα προηγούμενα χρόνια είναι συγκεκριμένο και αυταπόδεικτο. Πρόσθεσε πως για 1η φορά έγιναν μεγάλοι διαγωνισμοί για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος και τα κενά και πως στα τρία χρόνια της θητείας τους  κατάφεραν  να φέρουν την ομοφωνία και την ηρεμία στην κοινωνία μας και είναι κάτι για το οποίο είναι περήφανοι.

Ρεπορτάζ