Δήμος Κω: Ο χορός εκατομμυρίων του κ. Κυρίτση
Πολιτική
13/12/2022

Πόσο θράσος μπορεί να έχει ο επικεφαλής της «Δύναμης Αλλαγής», να μιλά υποκριτικά για διαχείριση του δημοσίου χρήματος και να εγκαλεί μάλιστα τη δημοτική αρχή για αυτό! 

Οι συνδημότες μας δεν ξεχνούν ότι είναι αυτός που το 2010, δύο ημέρες πριν παραδώσει στην νεοεκλεγείσα δημοτική αρχή του νέου ενιαίου δήμου Κω, υπέγραψε τρείς συμβάσεις άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, προσπαθώντας να δεσμεύσει το έργο της. 

Αλλά και το 2018, έδωσε με απευθείας ανάθεση ύψους 2.500.000 ευρώ, σε τρείς εταιρείες, την αποκατάσταση τριών σχολείων από τις βλάβες του σεισμού.

Εν΄τέλει είναι ο ίδιος, δηλαδή ο κ. Κυρίτσης, που το  2018, πλήρωσε 19.000 € για να φέρει τους "ONIRAMA" στη χριστουγεννιάτικη συναυλία.

Όλοι μας το θυμόμαστε, δεν πάει πολύς καιρός από τότε. 

Ακριβώς το ίδιο κόστισε η συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη, ο οποίος, πληροφοριακά, την επόμενη βραδιά τραγούδησε στο δήμο Πειραιά στο εκεί άναμμα του δένδρου! 

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες δύο αναθέσεις, αυτές έγιναν στα  αυστηρά πλαίσια που προβλέπει ο νόμος. Αφορούν στην παροχή υπηρεσίας για την καθαριότητα σε χώρους τους ΔΟΠΑΒΣ (π.χ. γήπεδο Πυλίου) και στην προμήθεια γραφικής ύλης. Μήπως ήθελαν να μείνει ο οργανισμός χωρίς αυτές τις υπηρεσίες;

Επί της ουσίας, ο κ. Κυρίτσης οφείλει ακόμα μια δημόσια απάντηση για αυτά τα ζητήματα, η οποία εκκρεμεί από την 1η Σεπτεμβρίου του 2019. 

Ας μην κουνά λοιπόν το δάκτυλο.

 

Γραφείο Τύπου