Εγκρίθηκε η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑ Κω στο Δημοτικό Συμβούλιο
Πολιτική
16/12/2022

Εγκρίθηκε από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κω  η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της επιχείρησης Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Το θέμα εισηγήθηκε ο Πρόεδρος του  Δ.Σ. κ. Ζαχαρός Κωνσταντίνος  με στόχο τον εκσυγχρονισμό του ΟΕΥ , για να καταστεί λειτουργικός και ανταγωνιστικός, με αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων σύμφωνα με τη νομοθεσία, εξειδικεύοντας  το αντικείμενο συγκεκριμένων τμημάτων  και τη δημιουργία νέων, ώστε να αναδειχθεί το έργο  της επιχείρησης  και να τη βοηθήσει να χαράξει αναπτυξιακή πορεία με δημιουργία επιπλέον τμημάτων με στόχο την  αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών  και της καθημερινότητας των συμπολιτών μας. Από 120 θέσεις μειώνονται σε 96 σύμφωνα με τις απαιτούμενες ανάγκες της υπηρεσίας.

Ο Ο.Ε.Υ της Δ.Ε.Υ.Α. Κω,  έγινε μετά από διαβούλευση με τα στελέχη της υπηρεσίας και με τον εμπειρογνώμονα Παναγιώτη Γρηγοράκο, ο οποίος επισήμανε (σε διαδικτυακή παρέμβαση) την αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού του Ο.Ε.Υ για να μπορεί η Δ.Ε.Υ..Α.Κ να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες ανάγκες της υπηρεσίας,  βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

Προβληματισμό για την υπέρμετρη αύξηση των τμημάτων στον νέο ΟΕΥ της Δ.Ε.Υ.Α. Κω εξέφρασε εκ μέρους της αντιπολίτευσης από την παράταξη «Όραμα» ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Φραγκούλης , ο οποίος επισήμανε πως όλα δείχνουν πως τα νέα τμήματα που δημιουργήθηκαν  θα είναι μονομερή , χωρίς υπαλλήλους, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σε συνέχεια της τακτικής συνεδρίασης της 15ης Δεκεμβρίου,  απείχαν οι παρατάξεις «Δύναμη Αλλαγής» και η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ρεπορτάζ