Σε διαγωνιστική διαδικασία προχωρά η εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου «ΑΙΓΛΗ»
Πολιτική
16/12/2022

Την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου «ΑΙΓΛΗ» επί της πλατείας Ελευθερίας με διαγωνιστική διαδικασία εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, ο αντιδήμαρχος  Γιάννης Καλλούδης, με ήπιας μορφής μουσική  και τη διατήρηση της συγκεκριμένης επωνυμίας, για οκτώ χρόνια, με δυνατότητα παράτασης άλλα   τέσσερα και   με εξουσιοδότηση υπογραφής της σύμβασης από  τον δήμαρχο Κω. 

Η παράταξη «Όραμα & Δράση» τόνισε πως το θέμα των ΚΟΙΝΣΕΠ «Ευφραίνειν» και «Αμβροσία»  έπρεπε να έρθουν έγκαιρα, ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και να παρθεί απόφαση  για εφαρμογή της νομοθεσίας περί παράτασης του συμβολαίου με μίσθωμα. Η κ. Ρούφα χαρακτήρισε ατόπημα της δημοτικής αρχής που δεν εφάρμοσε την πρόταση των ΚΟΙΝΣΕΠ, η οποία ήταν σαφής στην επιστολή που έστειλαν-έγκαιρα- στον δήμαρχο.

Την πρόταση της κ.Ρούφα αντέκρουσε νομικά ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Αβρίθης, ο οποίος τόνισε πως η κ.Ρούφα λειτούργησε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου,  σαν δικηγόρος της κ.Τσατσαρώνη -υπεύθυνης της ΚΟΙΝΣΕΠ «Ευφραίνειν»- παρά ως δημοτική σύμβουλος, ως έπρεπε. Ο νόμος δίνει δικαίωμα για παράταση σημείωσε ο κ.Αβρίθης αλλά οι ΚΟΙΝΣΕΠ εξάντλησαν τα χρονικά περιθώρια που τους έδινε η νομοθεσία.

Αναφορικά με τις διαδικασίες που έγιναν από πλευράς δήμου, ο κ.Αβρίθης επισήμανε πως τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

Ρεπορτάζ