Θ.Νικηταράς: Η δημοτική αρχή τηρεί τις υποσχέσεις της για εφαρμογή διαγωνιστικών διαδικασιών στην «Αίγλη»
Πολιτική
16/12/2022
Να κρίνει η κοινωνία της πολιτική  στάση και «απουσία» της «Δύναμης Αλλαγής» από τη συνεδρίαση για τις ΚΟΙΝΣΕΠ

Για το θέμα των ΚΟΙΝΣΕΠ  τοποθετήθηκε ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, ο οποίος επισήμανε την πολιτική απουσία της Δύναμης Αλλαγής για το θέμα των ΚΟΙΝΣΕΠ , ενώ ξεκαθάρισε πως η δημοτική αρχή τηρεί τις δεσμεύσεις της και προχωρά βάσει νομοθεσίας σε  διαγωνιστική διαδικασία και για τα δύο ακίνητα, που είχαν μέχρι πρότινος οι δύο ΚΟΙΝΣΕΠ. Πρόκειται για ένα θέμα που ταλανίζει την τοπική κοινωνία εδώ και δέκα χρόνια τόνισε ο δήμαρχος Κω. 

Ο δήμαρχος σημείωσε πως πραγματοποίησε επαφή με τις δύο ΚΟΙΝΣΕΠ, παρουσία στελεχών της παράταξης του και τους μετέφερε την ξεκάθαρη στάση της δημοτικής αρχής ότι αμετάκλητα θα γίνει διαγωνιστική διαδικασία μετά τη λήξη του συμβολαίου. Στην πρόταση από τις ΚΟΙΝΣΕΠ για συνέχιση του συμβολαίου με μίσθωμα, ο δήμαρχος απάντησε πως αυτό δεν τους αφορά λόγω της προβλεπόμενης νομοθεσίας. Αναφορικά με τη χρήση της νομοθεσίας του 2018 που επικαλούνται οι ΚΟΙΝΣΕΠ, ο δήμαρχος τόνισε πως ο νόμος αυτός, δεν αφορά τις συγκεκριμένες ΚΟΙΝΣΕΠ.  Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να παραβιάσει κανέναν νόμο.

Τέλος αναφέρθηκε στις υφιστάμενες προϋποθέσεις και  τους κανόνες ευταξίας που απαιτούνται  στην πλατεία Ελευθερίας και επισήμανε πως η δημοτική αρχή οφείλει να βάλει κανόνες ως προς τη λειτουργία και τη χρήση μουσικής και όχι να κάνει ότι θέλει ο κάθε επαγγελματίας.

Κλείνοντας , υπογράμμισε  πως η Κως τα επόμενα χρόνια, θα πρωταγωνιστεί !

 

Ρεπορτάζ