Δήμος Κω : Τα ψέματα και τα αδιέξοδα του κ. Κυρίτση
Πολιτική
20/12/2022

Το πολιτικό αδιέξοδο του κ. Κυρίτση μεγαλώνει όσο περνάει ο καιρός.

Τον οδηγεί σε σοβαρά λάθη, σε σημείο που οι συνδημότες μας μιλάνε για πολιτική κατρακύλα δίχως προηγούμενο. 

Οι ανακοινώσεις του, όπως η τελευταία, δείχνουν αποσύνθεση και φόβο.

Προετοιμάζει, σύμφωνα με τις γνωστές τακτικές που ακολουθεί, την αποχή του από την αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μόνο και μόνο για να δημιουργεί προσκόμματα στη λειτουργία του Δήμου.

Οφείλει, πρώτα από όλα ο ίδιος, αλλά και οι σύμβουλοι του, να μη δημιουργούν τοξικό κλίμα στην κοινωνία μας.

Για αυτό, καιρός είναι να διαβάσουν τη νομοθεσία, να μάθουν ή να συμβουλευτούν κάποιον αν οι ίδιοι δεν διαθέτουν χρόνο, ώστε να μην επικαλούνται λάθος πράγματα. 

Για να γνωρίζουν οι συνδημότες μας πρέπει να πούμε ότι, τα θέματα που αφορούν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης δεν είναι υποχρεωτικό να περάσουν από την Οικονομική Επιτροπή.

Παρόλα αυτά εμείς τα φέρνουμε προς έγκριση για αναλυτική ενημέρωση, ώστε να γνωρίζουν και οι πιο καχύποπτοι τι γίνεται στο Δήμο και στα Νομικά Πρόσωπα που διαθέτει. 

Άλλωστε οι δημοτικές παρατάξεις είναι ενήμερες ήδη από την συμμετοχή τους στα Δ.Σ. των Νομικών Προσώπων. 

Όσον αφορά στο χρόνο των συνεδριάσεων, η στάση του κ. Κυρίτση τον διαψεύδει.

Αυτός και οι σύμβουλοι του είναι αυτοί που απείχαν, μόλις την περασμένη εβδομάδα, από τη συνέχεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παλαιοκομματικές τακτικές που έχουν καταδικαστεί από τους συμπολίτες μας. 

Εμφανίζονται μόνο όταν πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν θόρυβο. 

Είναι οι ίδιοι που μέσα στις συνεδριάσεις επιλέγουν τον σύντομο  δρόμο,  λέγοντας συνέχεια, «πάμε παρακάτω» χωρίς να έχουν καν την υπομονή να ακούσουν τις εισηγήσεις. 

Αν πούμε δε για το πόσες φορές έχουν αλλάξει γνώμη για την ψήφιση ενός θέματος, μια Ναι μια Όχι, έχουν μπερδευτεί και οι ίδιοι. 

Τέλος, όσον αφορά την αντισυνταγματικότητα στη συγκρότηση των επιτροπών που  επικαλούνται, είναι ζήτημα που αφορά τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης στη χώρα μας και όχι μόνο στην Κω.

Αρμόδια να το λύσει είναι η κυβέρνηση, εμείς δεν νομοθετούμε, εκτός και κάποιοι νομίζουν ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι Κοινοβούλιο. 

Κατά την αποχώρηση τους βέβαια από την τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής,  ενημερώθηκαν ότι τα θέματα που ψηφίστηκαν δεν θίγονται έτσι και αλλιώς από την σχετική απόφαση του ΣτΕ. 

Παρόλα αυτά αποχώρησαν λέγοντας «αυτή είναι η θέση της παράταξης μας».

Μια ζωή τα ίδια δηλαδή.

Τώρα όμως έχουν αποκαλυφθεί, δε χωράνε ψεύτικες συγγνώμες.

Δυστυχώς για τους ίδιους, οι συμπολίτες μας τους γνωρίζουν καλά.



Γραφείο Τύπου