Η τοποθέτηση της επικεφαλής της παράταξης «Όραμα+ Δράση» για τον προϋπολογισμό 2023
Πολιτική
03/01/2023

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι ο τελευταίος προϋπολογισμός της θητείας σας αποκαλύπτει το ταλέντο που ξεδιπλώσατε στην απραξία και στην μετατροπή του « μηδέν» σε… άριστα. Άριστα μηδέν λοιπόν!

8 εκ. ευρώ από ΚΑΠ και  810.000 ευρώ από έκτακτες επιχορηγήσεις για το 2022 τι ακριβώς τα κάνατε;

Ανυπέρβλητη ανικανότητα  στην απορρόφηση χρηματοδοτήσεων από προγράμματα. Ανακυκλώνεται τα ποσά χωρίς ούτε 1 ευρώ αξιοποίησης ή και τα ανακαλείται όπως στην περίπτωση των 140.000 χιλιάδων ευρώ από το Φιλόδημος .

Μηδενική η απορρόφηση από το ταμείο ανάκαμψης  που θα το σκούπιζε το παραμάγαζο της ΚΩΑΝ που το μόνο που κάνει είναι να σκουπίζει το ταμείο του δήμου .

Μηδενική απορρόφηση και από το πρόγραμμα Τρίτσης.

Αμετακίνητοι και μνημειώδεις κωδικοί όπως οι εξέδρες στο Μαρμάρι και στο Τιγκάκι  αλλά και τόσοι άλλοι…  ανέφερα δείγμα της απραξίας σας κατά τη ψήφιση του ΠΕΕ.

Τα ΠΟΕ να φιγουράρουν στα 16  ή 19 (δεν αποσαφηνίσατε) και να θυμίζουν τη μεγάλη τρύπα χρεών που σέρνονται από παρελθόντα έτη σε συνδυασμό με τα ταμειακά διαθέσιμα των 24 εκ ευρώ   επιβεβαιώνουν τον φορμαλισμό και αυτού του προϋπολογισμού.

Το παραμάγαζο της ΚΩΑΝ είναι το μεγαλύτερο έγκλημα που διαπράξατε εις βάρος των Κώων πολιτών.. και δεν το λέω για τα 1000 ευρώ που παίρνεις ως πρόεδρο Θεοδόση. Την κοπάνησε ο διευθυντής σας και φήμες λένε πως έρχονται και άλλες παραιτήσεις. Και κάποια στιγμή θα πρέπει να μας εξηγήσετε πως γίνεται η ειδική σύμβουλος του δημάρχου σε θέματα τουρισμού να απασχολείται στο παραμάγαζο της ΚΩΑΝ που φαίνεται ότι έχει βαρέσει διάλυση.

Είναι δε τόση μεγάλη η αποτυχία και το φιάσκο που έχετε μηδενίσει κάποιους από τους τους κωδικούς με τους ευφάνταστους τίτλους των προγραμματικών συμβάσεων περί ανάδειξης, αποτύπωμα, ολοκληρωμένης ανάδειξης και άλλα τινά...

Τι να σκέφτονται άραγε τα παιδιά που κάνουν μάθημα σε προκάτ και οι Κεφαλιανοί που «δεν θα χουν μέρος να θαφτούν;»  Σέρνεται ως κωδικός η μελέτη σκοπιμότητας  για νέο νεκροταφείο… την ώρα που το ήδη κορεσμένο- υφιστάμενο βρίσκεται στη μέση του χωριού με ότι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία.

Πώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι ο δήμος ξεκίνησε παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες την επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης της πόλης με 60.000 χιλιάδες ευρώ και την πάσαρε στην ΚΩΑΝ για να την αναθέσει με τις γνωστές διαδικασίες με 74.000 ευρώ; Μέχρι και σήμερα, τίποτα.

Το μόνο έργο που έχει υλοποιήσει, κύριος οίδε με ποιες διαδικασίες είναι η προμήθεια των προκάτ info kiosk που βάλατε στο Μαρμάρι, στη Κέφαλο και ρημάζουν χωρίς να λειτουργήσουν ποτέ. Όσο για αυτό που βάλατε στην πόλη το χρησιμοποιήσατε καταχρηστικά ως εκδοτήριο εισιτηρίων της αστικής συγκοινωνίας. Προμήθεια που μπορούσε να κάνει ο δήμος με τα μισά χρήματα.

Η κοινωνική σας πολιτική αποτυπώνεται στους για τέταρτη φορά επαναλαμβανόμενους κωδικούς των 40.000 ευρώ για τρόφιμα για τους άπορους που δεν τους αγγίξατε.

Γιατί η πρόνοια, η αλληλεγγύη δεν είναι στο DNA σας.

Αλλεργία έχετε και με τον πρωτογενή τομέα και γενικώς με ότι παράγει.

30.000 χιλιάδες για τη στέγαση του ΕΕΕΚ, σας είπα για το στέγαστρο τύπου κοτέτσι με τη λαμαρίνα. Αυτό είναι στοιχείο πολιτισμού. Του δικού σας πολιτισμού στα παιδιού με αναπηρίες.

Ένα αστείο ποσό για τη αγορά ακινήτου για την ανέγερση πολιτιστικού κέντρου στην δημοτική κοινότητα Κω ενώ η μίσθωση χώρου που λάβατε δεν έχει ακόμα ανακληθεί.

Όπως στοιχείο πολιτισμού είναι η αήθης, πρωτόγνωρη στα τοπικά χρονικά επίθεση της αντιδημάρχου πολιτισμού  στον Γιάννη τον Φραγκούλη και την οικογένεια του. Επίθεση που θα χρειαστεί  να την εξηγήσουν ειδικοί επιστήμονες…

Επί 4 προϋπολογισμούς ς ένδειξη εμπαιγμού στην εργαζόμενη Κεφαλιανή Μάνα ο κωδικός για τον παιδικό σταθμό Κεφάλου.

Ξαναβλέπω εκείνη τη σύμβαση με το ΔΙΙΚ που υποτίθεται ότι υπογράψατε… και να οι φωτογραφίες και τα δελτία τύπου. Παρά τις υπογραφές που μπήκαν -στα ψέματα -δεν θα υλοποιηθεί ποτέ αφού ποτέ δεν ελήφθη η σχετική απόφαση.

Έχετε το θράσος να εγγράφετε κωδικό 15.000 ευρώ για μελέτη κλειστού στον Δίκαιο.

Βρε αθεόφοβοι, που θα το κάνατε το κλειστό που δώσατε δήθεν το ακίνητο για νέο νοσοκομείο και υποτίθεται ότι θα παίρνατε το ακίνητο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης;; Το Γενάρη του 2022 μας είπατε ότι θα καθαρογραφεί η απόφαση για την μεταγραφή στο δήμο της Κω. Πόσοι Γενάρηδες θα περάσουν για τα διαρκείας ψέματά σας και την εξαπάτηση του δημοτικού συμβουλίου;

ΦΟΔΣΑ ΑΕ: Κύριε Χρυσόπουλε, οι 500.000 χιλιάδες ευρώ που εγγράψατε ως ετήσια συνδρομή -γιατί φοβάστε την κατακραυγή  του κόσμου - είναι στραγάλια μπροστά στα 3.εκ ευρώ που ψήφισε ο κύριος Νικηταράς ως μέλος το δ/σ του ΦΟΔΣΑ.

Να σας στείλω την απόφαση;  Ψήφισε 3 εκ ευρώ ετήσια συνδρομή για το 2023!

Μεταξύ των οποίων 1εκ. ευρώ για το νέο χαράτσι -λέγε το τέλος ταφής-  για το οποίο εγκαίρως σας ζητήσαμε να πάρετε θέση και τηρήσατε  σιωπή ιχθύος.

Ξέρετε τι άλλο ψήφισε ο κύριος Νικηταράς στην ίδια απόφαση;

Ψήφισε δύο κωδικούς για μια μελέτη που θα γίνει στην Κω.

Ξέρετε με ποιο ποσό;  Σας ενημερώνω: 0,00 ο ένας και 0,00 ο άλλος.

Μας είπε ο κύριος Χόνδρος ότι οι ΦΟΣΔΑ είναι νόμος του κράτους άρα και οι αποφάσεις τους πρέπει να εκτελούνται πολύ περισσότερο όταν τις ψηφίζει, ως πειθήνιο όργανο, ο δήμαρχός του. Δώστε λοιπόν 3 εκ ευρώ πριν ακόμα παραχωρηθεί ο ΧΥΤΑ στον ΦΟΣΔΑ.

Ειρήσθω εν παρωδώ ο κύριος Χόνδρος στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο είπε για μένα ότι είναι ντροπή που καταγγέλλω στους δημότες  την διασπάθιση του δημοτικού χρήματος, για τα deals, τις απευθείας αναθέσεις  των 800.0000 ευρώ σε ιδιώτη στο όνομα της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας. Θυμάστε που μιλούσαμε για οργανωμένο εν εξελίξει σχέδιο; 1,5 εκ. ευρώ θα διαθέσετε για το 2023!

Απαντώ λοιπόν στον κύριο Χόνδρο ( και από δω και πέρα θα απαντώ σε όλα): η μη καταγγελία τέτοιων πρακτικών συνιστά συνέργεια. Και συνεχίζω. Ντροπή για μένα  είναι κύριε Χόνδρε είναι να παίρνεις ένα ή και δύο μισθούς και να παραδίδεις ένα δημοτικό λιμενικό ταμείο ουσιαστικά «νεκρό»

Θα τα αναλύσουμε στο επόμενο θέμα. Επίσης ντροπή είναι -όντας δημοτικός σύμβουλος  - να διορίζεται συγγενικό σου πρόσωπο στο παραμάγαζο της ΚΩΑΝ.  Όπως επίσης ντροπή είναι να προαναγγέλλεις ως πρόεδρος μιας ΑΕ  προγραμματική σύμβαση με την ΑΕ- παραμάγαζο μιλάω για αυτή στην οποία προσλήφθηκε το συγγενικό σας πρόσωπο.

Σας λέω δε, όσες μηνύσεις και να μου κάνετε τόσο πιο δυνατές θα είναι οι καταγγελίες μου.

Επίσης , ελπίζω η δημοτική τηλεόραση να παίξει το απόσπασμα αυτό όπως έπαιξε και τα περί ντροπής του κυρίου Χόνδρου.

Και βέβαια, για να επανέλθω, δεν ξεχνάτε την χρεωκοπημένη ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ άλλες 200.000 χιλιάδες ευρώ προστίθενται στο 1.100 εκ. ευρώ που ήδη πήρε από το ταμείο του Δήμου.

Ξεχάσατε όμως τα δημοτικά τρένα… σαν να μην υπάρχουν.  Και αν υπάρχουν που τα έχετε:; Στα αζήτητα προφανώς.

Όπως ξεχάσατε για πρώτη φορά ανασφάλιστα τα αυτοκίνητα του δήμου! Ξεχάσατε την χρηματοδότηση για τις παιδικές χαρές. Για να φυλάξετε δε τα νώτα σας βγάλατε δελτίο τύπου περί επικινδυνότητας τους και υποτίθεται ότι τις κλείσατε!!!

Που είναι το σχέδιο σας για τη Ζιά που κάθε χρόνο κάνετε παράταση του χώρου – πάρκινγ που δεν μπορεί να πάρει άδεια λειτουργίας.  Και εκεί μας αποκρύψατε το εξώδικο περί καταπάτησης…  Μηδενίζετε και τον κωδικό περί οργανωμένου χώρου στάθμευσης.

Βάλτε να δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη του κυρίου Νικηταρά για το πάρκινγ στην Κάζα Ρομάνα. Και εκεί μας αποκρύψατε το εξώδικο που απεστάλη από τους ιδιοκτήτες. Βάλτε το βίντεο … αυτό θα μείνει στους χειροκροτητές του τίποτα.

Ξεχάσατε τη ΒΙΜΕΛ, τον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού, την ΑΤΕΚΑ που δεν έχετε ακόμα καταβάλει το ποσό για την εκκαθάρισή της.

Όπως ξεχάσατε να φέρετε το θέμα του κέντρου Υγείας Αντιμάχειας στο δημοτικό συμβούλιο. Σε πίστεψα για άλλη μια φορά Θεοδόση και την πάτησα για ακόμα μια φορά.

Ο μόνος κωδικός που δούλεψε (εξαιρούνται οι απευθείας αναθέσεις) ήταν η αμοιβή του πραγματογνώμονα για τους ποδηλατοδρόμους στη Αβέρωφ – Κανάρη για να διορθώσετε τα λάθη του 2010 με τις μεζούρες και την ομηρία των εργαζομένων του δήμου. Πάλι εις βάρος των δημοτών. 36.ΟΟΟ Ευρώ για να ανακαλέσετε τις ίδιες τις κατηγορίες σας.

Μηδενίζετε τον Κωδικό για τη μελέτη της παλιάς Αβικώ που σταδιακά και προδιαγεγραμμένα φοβάμαι ότι θα έχει την τύχη της νέας. Πόσο μελάνι  χύθηκε…  Ούτε μια δήλωση για την τιμή των όπλων… Χαρακτηριστική η στάση σας όταν επί των ημερών σας κατεδαφίστηκε και όταν προ ημερησίας σας ζήτησα να πάρετε θέση. Πόσες νέες νέες  Αβικώ θα ζήσει αυτός ο τόπος; Πόσες φορές να μιλήσω για την περιβαλλοντική της Αλυκής;

Ίσως να είναι και καλύτερα να μην ασχολείστε καθόλου αφού τα αποτελέσματα που φέρνεται είναι επιζήμια.

Πάει και ο Ναυτικός Όμιλος. Ήταν πολύ αφελές εκ μέρους μου να πιστεύω μόνο στην ανικανότητα σας και να λέω ότι με ότι καταπιάνεστε το καίτε.

Οργανωμένο σχέδιο και αυτό. Τυχαίο που το αφαιρέσατε ως θέμα (τάχα μου θα κάνατε ενημέρωση) από την επιτροπή διαβούλευσης; Τι ακριβώς θα τους λέγατε; Ότι το διεκδικείτε;  Που ξεχάσατε να γράψετε την απόφαση; Που κάνατε τη φιέστα με την παρουσίαση της μελέτης αξιοποίησης που δεν πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο ποτέ και που τεχνηέντως περιορίστηκε στα 16 από τα 70 επίμαχα στρέμματα;; Τυχαίο που δεν είχατε απαρτία στην επιτροπή διαβούλευσης;  Πόσο αφελής μπορεί να είναι κάποιος  για να προσέλθει σε μια συνεδρίαση που ακυρώθηκε και επανήλθε τέλος του 22  με θέμα το επιχειρησιακό σχέδιο του δήμου γα το 2019- 2023;

Το αυτό με τα περί μελέτης στατικότητας για το Αλεξάντερ Φάσιον που θα το επισκέφθητε όταν καταρρεύσει.

Το ίδιο με το καρά γιαπί δημαρχείο Ζηπαρίου 4 χρόνια μη μου τους κύκλους τάρρατε!

Πεταμένα λεφτά για μπετά. Θυμίζω την πρόταση που καταθέσαμε. Δεν υπάρχουν ευήκοα ώττα . Καμιά ανάπλαση σε κανένα από τα εγκαταλελειμμένα λατομεία. Αυτό είναι το περιβαλλοντικό ισοζύγιο σας. Εκεί στον αμίαντο του Οινοποιείου θα το βρείτε ή μήπως και αυτό πάει σε ιδιώτη μαζί με τον αμίαντο;

Όταν σας προτείναμε ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπλαση της Λίμνης Πυλίου και την μετατροπή του λατομείου σε θέατρο Βράχου αποκαλέσατε την περιοχή του χωριού μου «λάκκο».

Χωροταξικός σχεδιασμός: μηδέν από μηδέν, μηδέν. Στο έλεος των κλινών και του all inclusive το νησί που ξέμεινε από διαβατήριο για Λονδίνο και  που ξεχάσατε να ψηφίσετε το ετήσιο πρόγραμμα δράσης του 2023 για τον Τουρισμό και… θριαμβολογείτε μπροστά στα αποκαΐδια.

Αν υπάρχει μια απειροελάχιστη αριθμητική – λογιστική κινητικότητα οφείλεται κυρίως στις απευθείας αναθέσεις.  Δύο τροποποιήσεις ΟΕΥ έγιναν από το 2011. Μία επί Καίσερλη και μία επί Κυρίτση. Για καμία δεν έγινε ανάθεση έναντι 19.000 ευρώ. Ο κύριος Νικηταράς έκανε απευθείας ανάθεση και μάλιστα όλως τυχαίως στην ίδια εταιρεία που και η ΔΕΥΑΚ ανέθεσε την τροποποίηση του δικού της Κανονισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας επίσης με συνοπτικές διαδικασίες .

Μεταπτυχιακό: Τέτοια πρεμούρα να δώσετε μισό εκατομμύριο στο ΠΑΔΑ για ένα αμφιλεγόμενο σε μόρια μεταπτυχιακό από την πίσω πόρτα  την ώρα που η πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου σας πρότεινε την δωρεάν υλοποίησή του, πρώτη φορά την είδα.

100 φορές σας είπα πως θα υπογράψετε σύμβαση αφού δεν την περάσατε από το δημοτικό συμβούλιο;; Ποιος θα υπογράψει το ένταλμα των πρώτων 100.000 ευρώ:

Σας ρώτησα αν η αποχώρηση του προϊσταμένου της οικονομικής υπηρεσίας από το δήμο έχει να κάνει με τις μη νόμιμες διαδικασίες που εφαρμόζεται. 100 φορές  απάντηση δεν πήρα. Να μην σας ρωτήσω πόσα σπίτια ενοικιάστηκαν από τους φοιτητές που θα έφερνε το μεταπτυχιακό και που είναι κρυμμένοι …αφού το 70/% των μαθημάτων θα γίνονταν με τηλεδιάσκεψη.  Φαίνεται ότι εκταμίευση δεν μπορέσατε να κάνετε για το 2022 γι αυτό και δεν προϋπολογίζετε ποσό για το 2023…. Αφού χρωστάτε ακόμα τα πρώτα 100 χιλιάδες ευρώ για το 2022.

Αλήθεια που είναι ο προϊστάμενος / η προϊσταμένη της οικονομικής υπηρεσίας για να εισηγηθεί τον πρου/σμο όπως είθισται;

Κυρία πρόεδρε, μίλησα περί φορμαλισμού… παραθέτω ενδεικτικά τα παρακάτω στοιχεία:

Αμοιβές και έξοδα προσωπικού 10.εκ. ευρώ σχεδόν σταθερά κάθε χρόνο.

  1. εκ. ευρώ για έργα μελέτες , και πάγιες προμήθειες δικά σας στοιχεία για το 2022 που έφυγε.

Δείτε το αστείο ποσό που απορροφήθηκε, παρότι μιλάγατε για οργασμό έργων !

Για το 2023 προϋπολογίζετε 27 εκατομμύρια. Άτοπη προσέγγιση εκτός τόπου και χρόνου.

Αφήνω στους συνδημότες μου τον χαρακτηρισμό που οι ίδιοι επιθυμούν για αυτό το γονατογράφημα  του «μηδέν άριστα» που το ονομάζετε προϋπολογισμό.

Ρεπορτάζ