Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για το έργο ανάπλασης της πλατείας στο Τιγκάκι και της ευρύτερης περιοχής
Πολιτική
05/01/2023

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για το έργο ανάπλασης της πλατείας στο Τιγκάκι και της ευρύτερης περιοχής. Πρόκειται για τη συνέχεια του έργου που ξεκίνησε πέρυσι και ολοκληρώθηκε στο μεγαλύτερο τμήμα του, ενώ διακόπηκε προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στις τοπικές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Τα αποτελέσματα της πρώτης περιόδου δείχνουν ότι το έργο έτυχε αποδοχής από επιχειρηματίες και επισκέπτες της περιοχής, αφού συνέβαλλε καθοριστικά στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του οικισμού και στη λειτουργία των επιχειρήσεων. Το έργο με τίτλο «Πλήρης ανάπλαση κεντρικής οδού οικισμού Τιγκακίου» σχεδιάστηκε απ’ την τεχνική Υπηρεσίας του Δήμου Κω και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου, με προϋπολογιζόμενο κόστος 756.000€ και τελικό κόστος 410.115,41€.

Αναφορικά με τη μελέτη προκειμένου να δημιουργηθεί πεζόδρομος από το Beach Bar King Size έως και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια Byron, ο δήμαρχος επισήμανε ότι βρίσκεται στα αρμόδια υπουργεία, ενώ τόνισε πως η πρώτη φάση της διερεύνησης για τη δημιουργία ποδηλατόδρομου από την Λάμπη έως και το Τιγκάκι ,  βρίσκεται σε διερεύνυση, γεγονός που απαιτεί  να γίνουν απαλλοτριώσεις ή παραχωρήσεις από τους ιδιοκτήτες.

Η ανάπλαση περιλαμβάνει τις απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης,  των υφιστάμενων πεζοδρομίων,  κατασκευή δικτύου όμβριων υδάτων, δημιουργία ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και τοποθέτηση νέων φωτιστικών ιστών καθώς και εγκατάσταση αποχετευτικού δικτύου. Πρόκειται για ένα ακόμα έργο πνοής που υλοποιεί ο Δήμος Κω, σε μία σημαντική τουριστική περιοχή του νησιού μας, η ανάπλαση της οποίας συμβάλλει στην αναζωογόνηση και την αναβάθμιση της, στηρίζοντας τις επιχειρήσεις και την τοπική οικονομία.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ