Μάνος Κόνσολας: «Να επιταχυνθεί η εκταμίευση της χρηματοδότησης του μεταφορικού ισοδύναμου για το δεύτερο εξάμηνο του 2022»
Πολιτική
16/01/2023

Μέτρο ενίσχυσης της ρευστότητας των νησιωτικών επιχειρήσεων θα είναι η επιτάχυνση της διαδικασίας αιτήσεων για τις επιχειρήσεις, που θα αφορά την εκταμίευση των ποσών που αντιστοιχούν στο Μεταφορικό Ισοδύναμο για το δεύτερο εξάμηνο του 2022, τονίζει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας με παρέμβαση του προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Επισημαίνει ότι η νησιωτική οικονομία αλλά και οι επιχειρήσεις στα νησιά, έχουν υποστεί πρόσθετη επιβάρυνση από την αύξηση του ενεργειακού και μεταφορικού κόστους αλλά και από τις πληθωριστικές πιέσεις, γεγονός που σημαίνει ότι σε αυτή τη συγκυρία είναι απαραίτητη η στήριξη της Πολιτείας και η αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων.
Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ανακοίνωσε ότι στις 16 Ιανουαρίου ξεκινά η διαδικασία της υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης για την Πρώτη Φάση 2022 του μέτρου Μεταφορικού Ισοδυνάμου για τις επιχειρήσεις, που αφορά στο πρώτο εξάμηνο του 2022.
Ο κ. Κόνσολας θεωρεί ως επιτακτική ανάγκη την επιτάχυνση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για τη δεύτερη φάση 2022 του μέτρου Μεταφορικού Ισοδυνάμου για τις επιχειρήσεις, δηλαδή για την περίοδο που θα αφορά την καταβολή των ποσών που αντιστοιχούν στο δεύτερο εξάμηνο του 2022.