Οι τοποθετήσεις των αντιδημάρχων και των δημοτικών συμβούλων στο δημοτικό συμβούλιο
Πολιτική
20/01/2023

Στη συνεδρίαση του  δημοτικού συμβουλίου στις 19 Γενάρη 2023, σε προ ημερησίας διάταξης συζήτηση, οι αντιδήμαρχου και οι δημοτικοί σύμβουλοι, αναφέρθηκαν στην ανάγκη διαφύλαξης του πολιτικού πολιτισμού των συνεδριάσεων , ενώ δεν παρέλειψαν να κάνουν σύντομες τοποθετήσεις για την έκθεση της Ουτρέχτης, τις σχολικές δομές και τη διαχείριση της έρευνας για τη ΒΙΜΕΛ. 

Στη συνέχεια των ανακοινώσεων, προ ημερήσιας διάταξης, ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Κρητικός τόνισε την ανάγκη διαφύλαξης του επιπέδου των συνεδριάσεων και αναφέρθηκε στις σχολικές υποδομές, που αντιμετωπίζουν προβλήματα κυρίως της πρωτοβάθμιας.

Αμέσως μετά,  για τα σχολικά κτίρια,  μίλησε ο πρόεδρος των σχολικών επιτροπών Μάνος Μήτρου, ο οποίος ευχαρίστησε τον συνάδελφο του Μ.Ζερβό για την επισήμανση του, ότι οι σχολικές επιτροπές έχουν ανάγκη στήριξης και αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έχει κάνει η δημοτική αρχή , υπογραμμίζοντας πως το σχολείο στην Αντιμάχεια δεν είχε βαφτεί ποτέ και βάφτηκε από τη νυν δημοτική αρχή και επισήμανε πως οι συντηρήσεις στα σχολικά κτίρια είναι αυξημένες σε σχέση με άλλα χρόνια.

Ο Μ.Ζερβός απάντησε στα όσα εν συντομία ανέφερε ο κ.Μήτρου και διευκρίνισε ότι το σχολείο στην Αντιμάχεια βάφτηκε δύο φορές , ενώ έκανε αναφορά και σε άλλα θέματα που αφορούν κι άλλα σχολεία.

Η δημοτική σύμβουλος Βάσω Πη αναφέρθηκε σε τοξικό κλίμα με αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση και επισήμανε πως η π.δημοτική αρχή είχε να αντιμετωπίσει το θέμα του σεισμού κι όμως έπραξε όσα μπορούσε να κάνει για τις σχολικές δομές.

Η αντιδήμαρχος Σέβη Βλάχου σημείωσε πως τα μηνύματα από την έκθεση της Ουτρέχτης ήταν αξιόλογα και η παρουσία του νησιού ήταν δυναμική, με πλούσιο προωθητικό υλικό και πολλές συναντήσες B2B  με τουριστικούς παράγοντες, ενώ συνεχάρη το δήμαρχο για την παρουσία του στην έκθεση αλλά και για τη συμμετοχή του στις προγραμματισμένες συναντήσεις . Αναφέρθηκε στην θεματική παρουσίαση του δημάρχου για την Κω, στη μεγάλη επισκεψιμότητα του stand της Κω, αλλά και για τη συνάντηση με τη δήμαρχο  και στελέχη της εκεί δημοτικής αρχής του Volendam, για ανάπτυξη πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί δημόσια τους  Αντώνη και Μηνά Χατζημιχαήλ που βοήθησαν στη συνάντηση στο Volendam αλλά και τα στελέχη του τουρισμού από το νησί μας που παρευρέθηκαν στην έκθεση της Ουτρέχτης και στο stand της Κω.  Ανακοίνωσε επίσης τη διαφήμιση της Κω στο μετρό της Αγγλίας από 27/02 έως 27/03 2023.

Τοποθέτηση έκανε και  ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Αβρίθης ο οποίος τόνισε πως η ουσία του τουρισμού είναι τρία πράγματα:  αεροδρόμιο-συγκοινωνία-υγεία  και είναι σημαντικό να συμμετέχουμε ως προορισμός σε εκθέσεις. Έκανε λόγο για τη ΒΙΜΕΛ και συμφώνησε με την Ιωάννα Ρούφα ότι πρέπει να παρουσιαστεί η έκθεση για την επιχείρηση της ΒΙΜΕΛ. Για τις σχολικές δομές αναγνώρισε με καλή προαίρεση την συνεισφορά του Μ.Ζερβού όπως και του προέδρου της κοινότητας Αντιμάχειας που έτρεχε όποτε του ζητούταν να βοηθήσει σχολικές μονάδες της περιοχής.

Ρεπορτάζ