Μάνος Κόνσολας : «Άμεση η ανάγκη προκήρυξης δύο θέσεων ιατρών-καρδιολόγων για το νοσοκομείο στη Κάλυμνο».
Πολιτική
23/01/2023

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και μήνες το νοσοκομείο Καλύμνου, το οποίο από τις 5 Αυγούστου είναι χωρίς καρδιολόγο, αναδεικνύει με παρέμβαση του προς τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής τονίζει ότι αποτελεί άμεση  ανάγκη, στην επόμενη προκήρυξη για την πρόσληψη γιατρών, να ενταχθεί η κάλυψη των δύο κενών θέσεων με ειδικότητα καρδιολόγου για το νοσοκομείο Καλύμνου και συγκεκριμένα για μία  θέση Διευθυντή Καρδιολόγου και  μία θέση Επιμελητή Α .

Ο Μάνος Κόνσολας αναφέρει ότι η επιλογή της απόσπασης ιατρού-καρδιολόγου από δομές δημόσιας υγείας άλλων νησιών , δεν αποτελεί μόνιμη και κυρίως βιώσιμη λύση για το λόγο ότι υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό όριο στην απόσπαση ιατρικού προσωπικού, κάτι που σημαίνει ότι το Νοσοκομείο Καλύμνου βρίσκεται πάντα στην ίδια δυσχερή θέση και αντιμετωπίζει το πρόβλημα της έλλειψης καρδιολόγου.

Παράλληλα επισημαίνει ότι το νοσοκομείο Καλύμνου , εκτός από τις ανάγκες των μόνιμων κατοίκων και των επισκεπτών, καλύπτει και τις ανάγκες γειτονικών νησιών, γεγονός που καθιστά επιτακτική ανάγκη και προτεραιότητα την τοποθέτηση ιατρού-καρδιολόγου.