Τοποθετήσεις των επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου Κω, για το θέμα της δημόσιας υγείας
Πολιτική
21/03/2023

Ο Γιώργος Κυρίτσης από τη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ τόνισε  πως ο λαός έχει ελπίδα, όταν έχει  αυτά τα νιάτα και τους νέους ανθρώπους,  τα οποία διεκδικούν τα αυτονόητα ακόμα και με καταλήψεις. Οφείλουμε να δούμε τα πράγματα με αποτελεσματικούς τρόπους και όχι με ψηφίσματα επισήμανε ο κ.Κυρίτσης, αλλά πρέπει να εμπνέουμε την κοινωνία κι όχι να ΄΄φουμάρουμε΄΄ τον κόσμο με το νέο νοσοκομείο. Τρία χρόνια ΄΄λέτε ψέματα΄΄ σημείωσε  για τη δημοτική αρχή ο κ.Κυρίτσης ο οποίος επικαλέστηκε τις δηλώσεις της κ.Γκάγκα σε ιδιωτικό Αθηναϊκο μέσο, πως πρέπει να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς για να προχωρήσει η υπόθεση με το νοσοκομείο. Τουναντίον επισήμανε ο κ.Κυρίτσης, ο δήμος εμμένει στην επιλογή του  νέου νοσοκομείου στο Λινοπότι .

Στη συνέχεια η επικεφαλής της παράταξης ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ Ιωάννα Ρούφα επισήμανε στην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου πως δεν έχει καταλάβει τι θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση, αφού είχε ληφθεί απόφαση σε παλαιότερη συνεδρίαση τον Απρίλιο του 2022.  Η κ. Ρούφα ζήτησε να μάθει το λόγο της σημερινής συνάντησης , για το θέμα του νοσοκομείου, αφού τίποτα από ότι είχε ψηφιστεί τον Απρίλιο του 2022 δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα και καταλόγισε πως παίζεται ΄΄κοροϊδία΄΄ εις βάρος της της κοινωνίας και για το λόγο αυτό η κ.Ρούφα ζήτησε συγγνώμη. Αναφέρθηκε στην προηγούμενη απόφαση  επί δήμου Δικαίου όπου υπήρχε χωροθετημένο το νοσοκομείο και στην ανάκληση της απόφασης, καθώς  και στις σημερινές δηλώσεις της κ.Γκάγκα για χωροθέτηση του νοσοκομείου για να μπει στο ταμείο Ανάκαμψης. Δεκαεπτά χρόνια αδράνειας επισήμανε η κ.Ρούφα. Αναφορικά με τις συναντήσεις στην κεντρική διοίκηση, η κ.Ρούφα υπογράμμισε πως αυτές δεν είχαν αποτέλεσμα, παρά μόνο ωραίες φωτογραφίες και τόνισε πως θα έπρεπε να γίνουν πιο δραστικά μέτρα , όπως το να μη στηθούν κάλπες  στον δήμο  της Κω.

Η επικεφαλής της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Κική Μακρή αναφέρθηκε επί της διαδικασίας , ότι δεν είχε ενημερωθεί το σώμα πως θα ήταν καλεσμένοι οι φορείς για το συγκεκριμένο θέμα. Τόνισε πως δε βρίσκει το λόγο της συνάντησης με τον πρωθυπουργό , αφού τα προβλήματα του νοσοκομείου της Κω είναι γνωστά στην κυβέρνηση της ΝΔ. Όταν ήρθε ο πρωθυπουργός στη συγκεκριμένη αίθουσα, τον χειροκροτούσατε επισήμανε η κ.Μακρή, η οποία αναφέρθηκε στα πρόσφατα γεγονότα που αφορούν   στο κλείσιμο του δημοτικού ιατρείου καθώς και της ΤΟΜΥ. Το μόνο που έχει να κάνει ο πολίτης είναι να βγει στους δρόμους και να διεκδικήσει τη δημόσια δωρεάν  υγεία σημείωσε η κ.Μακρή η οποία τόνισε πως η Λαϊκή Συσπείρωση θα βρίσκεται δίπλα σε κάθε κινητοποίηση συλλογικότητας.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ