Γ. Νικητιάδης σε συνάντηση με εργαζόμενους και διοίκηση της ΔΕΥΑΡ: Το νερό είναι αδιαπραγμάτευτο Δημόσιο Αγαθό
Πολιτική
23/03/2023

Το μείζον ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του νερού και οι έντονες αντιδράσεις που επέφερε η ψήφιση του νομοσχεδίου, απασχόλησαν τη συνάντηση που είχε ο τέως υφυπουργός Τουρισμού Πολιτισμού και υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου, του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Γιώργος Νικητιάδης με τον πρόεδρο του  Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑ Ρόδου κ. Λευτέρη Καρανικόλα και άλλα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου,  όπως επίσης και με τον πρόεδρο της επιχείρησης κ. Δημήτρη Τσίκκη, το πρωί της Πέμπτης 23 Μαρτίου.

Απευθυνόμενος προς τους εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ρόδου, ο κ. Νικητιάδης υπογράμμισε την πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ πως το νερό είναι δημόσιο αγαθό και ότι η όποια προσπάθεια για την αλλαγή αυτού του καθεστώτος από την κυβέρνηση της ΝΔ είναι ξεκάθαρα εκ του πονηρού. Παράλληλα, εξέφρασε τη στήριξή του στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων τόσο σήμερα όσο και με την παρουσία του στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Μαρτίου στην Πλατεία Κύπρου.

Ο κ. Νικητιάδης ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στη ΔΕΥΑΡ, δήλωσε: «Οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι ξεκάθαρες. Το νερό δεν αποτελεί εμπόρευμα. Δεν μπορούν οι δημόσιες επιχειρήσεις που το διαχειρίζονται να ιδιωτικοποιηθούν. Το ΠΑΣΟΚ και εγώ στηρίζουμε τις αντιδράσεις των εργαζομένων και θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τον νόμο που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία. Αν η κυβέρνηση ήθελε ειλικρινά να ξεκαθαρίσει το ζήτημα, θα μπορούσε με μια απλή πρόταση “Οι ΔΕΥΑ δεν ιδιωτικοποιούνται”, να έλυνε το θέμα με τόσο απλό τρόπο. Αν το έκανε αυτό δε θα υπήρχε κανένας λόγος διαμαρτυρίας. Δεν το έκανε όμως».

Δήλωση Γιώργου Νικητιάδη : https://youtu.be/If1TlXVi_so

Δήλωση κ.Λευτέρη Καρανικόλα : https://youtu.be/SdclAD5y8E0

 

Φωτογραφίες