Με παλμό η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα στην Κω
Πολιτική
24/04/2023

Από την Κω, ξεκίνησε την πρώτη ομιλία, σε  ανοιχτή συγκέντρωση, μετά τη διάλυση της βουλής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας.

Η ομιλία του προέδρου , πραγματοποιήθηκε  στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία Καζούλη

Ο Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε από την Κω,  την υποψηφιότητά του ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου  στα Δωδεκάνησα στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, τιμώντας την μνήμη του φίλου του Νεκτάριου Σαντορινιού. 

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι τα Δωδεκάνησα στέλνουν απόψε μήνυμα νίκης και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν την παράταξη για να βρει νικήτρια στις εκλογές της 21ης Μάϊου.

«Η Ελλάδα που ζήσαμε – είπε- αυτά τα τέσσερα χρόνια, δεν αξίζει σε κανέναν που ζει, εργάζεται, σπουδάζει, ονειρεύεται με εντιμότητα και αξιοπρέπεια.

Έχω νέα λοιπόν για τον κ. Μητσοτάκη που φοβάται όσο περνούν οι μέρες - φοβάται πολύ και το δείχνει:

Έρχεται η ώρα και η μέρα της Αλλαγής.

Έρχεται η μέρα που οι φωνές όλων θα ενωθούν.

Οι φωνές των ανθρώπων που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους στην πανδημία.

Αυτών που δουλεύουν απλήρωτα 12ωρα.

Αυτών που δυναστεύουν τις ζωές τους οι εισπρακτικές.

Αυτών που κινδυνεύουν άμεσα τα σπίτια τους από τους πλειστηριασμούς γιατί δεν προστατεύεται πια η πρώτη κατοικία.

Αυτών, των νέων παιδιών, με όνειρα για το αύριο και που τούτες τις μέρες διαβάζουν σκληρά για τις Πανελλαδικές και κάνουν όνειρα.

Οι φωνές όλων θα ενωθούν στις 21 Μάη και θα πουν δυο λέξεις: Ως εδώ!

Καταλαβαίνω τον κ. Μητσοτάκη να θέλει να κρυφτεί από εμένα, να κρύβεται όμως και από δημοσιογράφους;

Να επιλέγει ο ίδιος ποια παρουσιάστρια θα του πάρει συνέντευξη μήπως τον ρωτήσουν τίποτα έξω από τα σκονάκια;

Πρώτη φορά βλέπω πρωθυπουργό με τόσο χαμηλή αυτοπεποίθηση.

Ας του βγάλουν δύο-τρεις δημοσκοπήσεις με 15 μονάδες μπροστά, γιατί με τις 5-6 αγχώνεται.

Έβγαλε ωραίο προεκλογικό σποτ ο κ. Μητσοτάκης σήμερα. Ντύθηκε ΣΥΡΙΖΑ και μας είπε ότι θέλει καλύτερους μισθούς, αποτελεσματικό κράτος και καλύτερο ΕΣΥ. Αλήθεια, τέσσερα χρόνια τώρα, ποιος κυβερνούσε αυτόν τον τόπο, ο σωσίας του; Ποιον νομίζει ότι κοροϊδεύει; Σε λίγο θα πετάξει τη γραβάτα και θα φωνάζει Δικαιοσύνη Παντού!

Μόνο η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει εντολή Αλλαγής και προοδευτική κυβέρνηση.

Και μην ακούτε την προπαγάνδα φόβου των φοβισμένων.

Δε σχηματίζουν ποτέ κυβέρνηση οι ηττημένοι.

Κυβερνήσεις σχηματίζουν πάντα και παντού οι νικητές».

 

Τσίπρας από Κω: Ένας μήνας μέχρι ο λαός να πει το μεγάλο όχι στο καθεστώς Μητσοτάκη
«Πιστεύω ότι είμαστε παρόντες σε ένα μεγάλο δημοκρατικό προσκλητήριο για τη αλλαγή που θα έλθει με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις 21 Μάη», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, ξεκινώντας την ομιλία του στην Κω.

«Έμεινε ένας μήνας μέχρι ο λαός μας να πει το μεγάλο όχι στο καθεστώς Μητσοτάκη και το μεγάλο ναι στον ΣΥΡΙΖΑ. Η Ελλάδα θα αφήσει πίσω της τέσσερα σκληρά χρόνια με ανασφάλεια και αγωνία και θα κάνει το πρώτο βήμα για δικαιοσύνη και σιγουριά», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Συνεχίζοντας πρόσθεσε ότι «η ελληνική κοινωνία περνά από τον θυμό στην απόφαση, ξέρουμε και μπορούμε να βγάλουμε την χώρα από το τέλμα».

Έκανε αναφορά στην απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού και ανακοίνωσε ότι αποδίδοντας τιμή στην μνήμη του θα είναι ο ίδιος υποψήφιος στα Δωδεκάνησα. Μίλησε για το μεταφορικό ισοδύναμο που είχε εισηγηθεί ο Νεκτάριος Σαντορινιός ως υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής και πρόσθεσε ότι θα το θέσει ξανά σε εφαρμογή.


Ανακοίνωσε ακόμη ότι θα εφαρμόσει και το υγειονομικό ισοδύναμο για την αναβάθμιση του συστήματος Υγείας στα νησιά με κίνητρα για την στελέχωση των υγειονομικών δομών στις νησιωτικές περιοχές. "Πρόκειται για δέσμη μέτρων προκειμένου να καταστήσουμε τους νησιώτες ίσους με όλους τους πολίτες", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε εδώ : 

https://www.ert.gr/webtv/ert/tv/live-glm/ert-news-3.html

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ