Η αγορά οικοπέδου στη Ζιά, για την κάλυψη των αναγκών στάθμευσης, αποφασίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο Κω
Πολιτική
02/05/2023

Την αγορά οικοπέδου στον οικισμό Ζια για την κάλυψη αναγκών στάθμευσης αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Κω, στην προηγούμενη συνεδρίαση του την Παρασκευή 28 Απριλίου. Εισηγητής του θέματος, ο   αντιδήμαρχος  κ. Ιωάννης Καλλούδης, ο οποίος αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έχει πραγματοποιήσει η δημοτική αρχή.

Με την απόφαση αυτή, ουσιαστικά εκκινείτε η διαγωνιστική διαδικασία εξεύρεσης τέτοιου χώρου, πέριξ του οικισμού της Ζιάς, άνω των 6 στρεμμάτων, απόσταση από οικισμό όχι πάνω από 300 μ. να έχει τη  δυνατότητα νόμιμης αδειοδότησης της εν λόγω περιοχής, για χρήση στάθμευσης οχημάτων ώστε  να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής. 

Εκ μέρους της Δύναμης Αλλαγής ο κ.Δαυίδ Γερασκλής επισήμανε πως υπάρχει παραδοχή της δημοτικής αρχής, ότι το υπάρχον ακίνητο που ενοικιάζει,  ΄΄δεν κάνει΄΄ και τόνισε πως τέτοιο ακίνητο είναι δύσκολο να βρεθεί και σημείωσε πως το μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή είναι πρωτίστως η ασφάλεια και έπειτα της εξεύρεσης χώρου στάθμευσης.

Η κ.Ρούφα τόνισε πως μέχρι τώρα έχουν δοθεί 340 χιλ. ευρώ για μίσθωση πάρκινγκ και θα μπορούσε να είχε αγοραστεί κάποιος τέτοιος χώρος και σημείωσε πως χρειάζεται να γίνει διαδικασία νομιμοποίησης του υπάρχοντος, ακόμα και η αγορά του, ενώ τόνισε πως η δημοτική αρχή φαίνεται να φωτογραφίζει οικόπεδο 6 στρεμμάτων με τον ιδιοκτήτη του οποίου όλα δείχνουν πως έχουν ήδη  γίνει συζητήσεις.

Η κ.Κική Μακρή σημείωσε,  πως η τοποθέτηση της  επί του θέματος, έχει να κάνει με την συνολική ανάπτυξη και προστασία του συνόλου του νησιού και να ευαισθητοποιήσει σε θέματα όχι μόνο προστασίας, αλλά και άναρχης ανάπτυξης.  Η κ.Μακρή σημείωσε πως συμφωνεί με την πρόταση εύρεσης χώρου με την προϋπόθεση να προβλεφθεί χώρος στάθμευσης  και για τα βαρέα οχήματα και πυροσβεστικό επισήμανε η κ.Μακρή.

Στο σημείο αυτό ο δήμαρχος επισήμανε πως την νομιμότητα σε ακίνητα με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές, μπορούμε να τη βρούμε στη περιοχή και καλείται το δημοτικό συμβούλιο να πάρει απόφαση για εκκίνηση της διαδικασίας.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ