Συγκέντρωση-Σταθμός. Μέγα πλήθος και μέγα πάθος στην κεντρική ομιλία του Μάνου Κόνσολα
Πολιτική
16/05/2023

Οι πολίτες της Ρόδου έστειλαν το δικό τους μήνυμα. Σε μια τεράστια σε όγκο και σε παλμό συγκέντρωση, ανανέωσαν τη σχέση εμπιστοσύνης τους με τον Μάνο Κόνσολα, του έδωσαν και πάλι μια καθαρή και ισχυρή εντολή για τη νέα τετραετία.

Η φράση «μέγα πλήθος και μέγα πάθος» εκφράζει με τον πιο ακριβή τρόπο αυτό που έγινε χθες το βράδυ στο κέντρο της Ρόδου, στην κεντρική προεκλογική ομιλία του Μάνου Κόνσολα.

Πολίτες από όλη τη Ρόδο γέμισαν ασφυκτικά τον χώρο του θερινού κινηματογράφου «Το Ρόδον» και εξέφρασαν τη στήριξή τους στον Μάνο Κόνσολα.

«Αν η τελευταία συγκέντρωση που έκανα, εδώ στη Ρόδο, στις εκλογές του 2019, χαρακτηρίστηκε μεγάλη σε όγκο και σε παλμό, ΤΟΤΕ τι να πω για τη σημερινή συγκλονιστική σας παρουσία.

Για όλους εσάς, τους υπέροχους ανθρώπους. Για όλους εσάς που σήμερα είστε εδώ για να μου δώσετε ακόμα περισσότερη δύναμη. Για να μου προσφέρετε, για μία ακόμα φορά, το περίσσευμα της ψυχής σας.

Από το νότιο άκρο της Δωδεκανήσου το Καστελόριζο έως το βόρειο άκρο, την Αστυπάλαια, το μήνυμα της νίκης της Νέας Δημοκρατίας γίνεται κάθε μέρα και πιο ισχυρό.

Τα τέσσερα αυτά χρόνια πετύχαμε πολλά. Μαζί, τα τέσσερα επόμενα χρόνια, μπορούμε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα.

Σας το λέει ένας άνθρωπος που δίνει κάθε μέρα και κάθε στιγμή την καρδιά και την ψυχή του για τα Δωδεκάνησα. Για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του», τόνισε ο Μάνος Κόνσολας.

Επεσήμανε ότι η μοναδική αξιόπιστη και ρεαλιστική πρόταση διακυβέρνησης που υπάρχει είναι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, αφού μείωσε τους φόρους, διαχειρίστηκε με επάρκεια πρωτόγνωρες κρίσεις, έλεγξε την παράνομη μετανάστευση, ενίσχυσε την άμυνα της χώρας, έβαλε και πάλι την οικονομία σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Τόνισε ότι: «Έγιναν και λάθη, υπήρξαν παραλείψεις, καθυστερήσεις. Υπήρξαν και συμπεριφορές που στεναχώρησαν τους πολίτες.

Είμαι ο πρώτος που το λέει αυτό και το αναγνωρίζει. Θα είμαι ο πρώτος που από την επόμενη μέρα θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να αποκατασταθούν λάθη και αδικίες».

Ο κ. Κόνσολας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για τη νέα τετραετία που αποτελεί ένα παράθυρο στο μέλλον, ένα σχέδιο για μια Νέα Ελλάδα.

Με συγκεκριμένες δεσμεύσεις όπως:

- Κατάργηση του  τέλους επιτηδεύματος  για όλους

- Νέα μείωση κατά μία μονάδα στις ασφαλιστικές εισφορές.

- Αύξηση μισθών κατά 25% την επόμενη τετραετία, ο μέσος μισθός θα διαμορφωθεί  στα 1.500 ευρώ και  θα γίνει και νέα αύξηση στον κατώτερο μισθό.

- Αύξηση των μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων από την  1η Ιανουαρίου του 2024 με νέο ενιαίο μισθολόγιο.

- Νέες αυξήσεις στις συντάξεις 3 έως 4% από την αρχή του χρόνου

- Αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για όλες τις οικογένειες με παιδιά.

- 10.000 προσλήψεις στον τομέα της υγείας.

- 4.000 με 5.000 νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών κάθε χρόνο και αύξηση των μισθών των εκπαιδευτικών.

- Ενεργειακή αναβάθμιση 600.000 κατοικιών μέσω νέων προγραμμάτων στα πρότυπα του «Εξοικονομώ».

- Χρηματοδότηση των μικρών επιχειρήσεων από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Αναφέρθηκε στην επιστροφή των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, σε μια ολοκληρωμένη πρόταση νησιωτικής πολιτικής, στο έργο της αποκατάστασης του Εθνικού Θεάτρου και στη λειτουργία του Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος στο Νοσοκομείο της Ρόδου.

«Την Κυριακή σας ζητώ μια καθαρή μια δυνατή εντολή.

Ήμουν και θα συνεχίσω να είμαι δίπλα σε κάθε πολίτη σε κάθε ένα από εσάς. Με την πόρτα του γραφείου μου ανοιχτή σε όλους.

Θα συνεχίσω να είμαι κοντά σε κάθε  πολίτη, στα δύσκολα και όχι στα εύκολα.

Με αλήθεια, με συναίσθημα, με ανθρωπιά. Με την καρδιά και την ψυχή μου», έκλεισε την ομιλία μου μέσα σε θερμές εκδηλώσεις ο κ. Κόνσολας.

 

Φωτογραφίες