«Η Κως δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον Αντώνη Γιαννικουρή, στον δικό της Αντώνη»
Πολιτική
19/05/2023

Συγκλονιστική και άνευ προηγουμένου ήταν η προσέλευση του κόσμου στην τελευταία προεκλογική ομιλία του υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας  Αντώνη Γιαννικουρή, στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κω. 

Στο κατάμεστο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο «Χάνι» η ατμόσφαιρα ήταν τόσο συναισθηματικά φορτισμένη, που ο κόσμος διέκοπτε συνέχεια τους ομιλητές, με συγκινητικά λόγια για τον Αντώνη.

Εκατοντάδες Κώες και Κώοι, όλων των ηλικιών, γέμισαν ασφυκτικά τον προαύλιο χώρο του Μουσείου, δίνοντας το μήνυμα ότι η εκλογή του Γιαννικουρή είναι  δική τους υπόθεση!

Μεγάλη τιμή επεφύλαξε ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς, που ταξίδεψε στην Κω για να προλογίσει τον Αντώνη, υπερτονίζοντας, ότι είναι ένας άνθρωπος δραστήριος και ικανός, που αγαπάει άνευ όρων τον τόπο του, ο οποίος έχει προσφέρει πολλά κι έχει την διάθεση για ακόμα περισσότερα. Ζήτησε από τους Κώους να τον στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις γνωρίζοντας, μέσα από την μέχρι τώρα συνεργασία τους, ότι είναι ταγμένος να υπηρετεί τα Δωδεκάνησα με ζήλο και εργάζεται μεθοδικά, δίνοντας λύσεις στα προβλήματα των  νησιωτών.

Δυο δεκαεπτάχρονοι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Κω η Μαρία Γερακιού και ο Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης ευχαρίστησαν τον Αντώνη Γιαννικουρή για την εθελοντική του δράση μέσω του ΤΕΕ Δωδεκανήσου και την αμέριστη βοήθεια του  στο σχολείο τους, τονίζοντας ότι, ως νέοι ψηφοφόροι, τάσσονται στο πλευρό του. 

Η δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής Νατάσα Ράγιου αναφέρθηκε στην εντιμότητα, την αξιοπιστία, την αποτελεσματικότητα και την καθαρή ματιά του, λέγοντας ότι λείπουν από την πολιτική οι «καλής πάστας» άνθρωποι. Μίλησε για την συμβολή του στην ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων, τις πεζοδρομήσεις και την δημιουργία Μουσείων στην Κω και ζήτησε από τους Κώους να στηρίξουν Γιαννικουρή, γιατί πρέπει να έχουν την δική τους ισχυρή φωνή στη Βουλή.

Στην συγκινητική του ομιλία για «το νησί  της καρδιάς του», ο Αντώνης Γιαννικουρής εξήρε την μεγάλη προσφορά του θείου του,  Αριστοτέλη Παυλίδη, που αποτέλεσε παράδειγμα απόλυτης αφοσίωσης στα κοινά και στον τόπο του, θυμίζοντας ότι ήταν ο πρώτος που μίλησε για την ανάγκη νησιωτικής πολιτικής. «Ο Τέλης ευτύχησε να υπηρετήσει τους συμπατριώτες του για δεκαετίες και να καταξιωθεί στη λαϊκή συνείδηση ενώ αφιέρωσε τη ζωή του στην ανάδειξη της Ιπποκρατικής Κω μέχρι την τελευταία του στιγμή» 

Διατρέχοντας τα πεπραγμένα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε συνέπεια λόγω έργω στα όσα δεσμεύτηκε, μείωσε φόρους, εισφορές και ανεργία, έθεσε τη χώρα σε ανοδική αναπτυξιακή τροχιά υπό πρωτοφανείς και αντίξοες συνθήκες που συγκλόνισαν τον πλανήτη. Στη συνέχεια αναφερόμενος στη νησιωτική πολιτική τόνισε: «Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι τα νησιά μας θα βρεθούν στο επίκεντρο της πράσινης ανάπτυξης και το έκανε πράξη. Αποτελούν  δέσμευση για τη νέα κυβερνητική θητεία οι υψηλότεροι μισθοί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η δημιουργία προϋποθέσεων και προοπτικών για την νέα γενιά, με σκοπό να μείνουν οι νέοι μας στον τόπο τους, αλλά και τον επαναπατρισμό όλων όσοι έχουν μεταναστεύσει, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο». 

Στηλίτευσε τις παλινωδίες του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρθηκε στο πρόσφατο αποκαλυπτικό και δυσοίωνο  παραλήρημα του κ. Κατρούγκαλου που ανέσυρε τρομακτικές μνήμες του παρελθόντος και προκάλεσε  δικαιολογημένη οργή στους ελεύθερους επαγγελματίες. 

Κλείνοντας ο υπ. Βουλευτής  ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με γνώμονα την αλήθεια και τον ρεαλισμό   δηλώνω Παρών και τάσσομαι σε μια διαρκή προσπάθεια για την ανάδειξη και την επίλυση των προβλημάτων της αγαπημένης και ιδιαίτερης μου πατρίδας. Σας ευχαριστώ από καρδιάς και ανανεώνουμε το ραντεβού νίκης την Κυριακή 21 Μαίου».

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο  Έπαρχος Κω – Νισύρου Ιωάννης Καμπανής, ο Δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, η πρόεδρος του Δ.Σ. Διονυσία Τελλή, οι Αντιδήμαρχοι Αβρίθης, Καμπουράκης, Βλάχου, Καλλούδης, Πης, ο προεδρος της Μαρίνας Κω Κωνσταντινος Χόνδρος,  ο πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής ΤΕΕ Κω, Γιώργος Χρυσουλάκης, ο επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής Γιώργος Κυρίτσης, η πρόεδρος της  Ένωσης Ξενοδόχων Κω, Κων/να Σβύνου, η πρόεδρος του Βακούφ Κω Ελβάν Κοτζαογλάν, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω, Μανώλης Χατζηάμαλλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Κω «Ο Ξενιτέας»  Χαράλαμπος Ναβροζίδης, σύσσωμη η ΔΗΜ Τ.Ο. Ν.Δ. Κω και εντυπωσιακό  πλήθος φίλων  του υποψήφιου βουλευτή Δωδεκανήσου.

Άκρως συγκινητική ήταν και η παρουσία του ενενηντάχρονου θείου και παγκόσμιου πρωταθλητή βετεράνων, Κωνσταντίνου Χατζηεμμανουήλ, του γνωστού  οινοπαραγωγού της Κω, που έγινε διάσημος αστέρας του στίβου σε παγκόσμιο επίπεδο,  μετά τα 85 του!

Επιπροσθέτως δύο όμορφα στιγμιότυπα που αποτυπώθηκαν στην εκδήλωση ήταν η ευχάριστη παρουσία δύο μικρών κοριτσιών- κάτω των 9 ετών- που με την παιδικότητα, τον αυθορμητισμό τους και τη ζεστή αγκαλιά που χάρισαν στον Αντώνη μετέδωσαν το μήνυμα της νίκης!

Φωτογραφίες