Η. Καματερός για το αποτέλεσμα των εκλογών: Ο αγώνας συνεχίζεται…
Πολιτική
22/05/2023

Το αποτέλεσμα αυτό δεν το περίμενε κανείς. Ούτε καν η ίδια η ΝΔ. Οι αναλύσεις γι’ αυτό, θα κρατήσουν μήνες αλλά και χρόνια. Τα συλλογικά μας όργανα θα κάνουν τις εκτιμήσεις τους. Θα αναζητήσουμε τα λάθη και τις ευθύνες μας. ¨όμως, ως πρώτη εκτίμηση, φαίνεται η συντηρητικοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου.

Αυτό ενέχει κινδύνους για άνοδο της ακροδεξιάς, σαν αντίδραση στην αντιλαϊκή πολιτική της δεξιάς, που θα ακολουθήσει.

Γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κορμός των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων, όπως τον έταξε ο λαός, παρά το δυσμενές αποτέλεσμα, οφείλει να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις του άμεσα, γιατί η επόμενη μάχη είναι κοντά και δεν πρέπει να επιστρέψουμε "ορμπανοποίηση" της πολιτικής ζωής της χώρας μας, ούτε να παραμένουμε απαθείς, στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών, της υγείας, της παιδείας, του νερού, της ενέργειας κλπ.

Φάνηκε επίσης, ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων, δεν έπεισε ότι ήταν εφικτή, αφού υπονομεύτηκε από τις άλλες δυνάμεις, δίνοντας έτσι αέρα στα πανιά της δεξιάς που παρουσίασε μοναδική κυβερνητική λύση την αυτοδυναμία της ΝΔ.

Όσον αφορά στα Δωδ/σα και στην Κω, θα πρέπει να εμβαθύνουμε στις κοινωνικές διεργασίες που συντελούνται τα τελευταία 20 χρόνια, είτε με την μεγάλη αύξηση του πληθυσμού (κύρια λόγω μετοίκησης), είτε λόγω της αυξανόμενης μονοκαλλιέργειας του τουρισμού, φυσικά με δικές μας ευθύνες.

Ηλίας Καματερός, Αρχιτέκτονας