Γ. Νικητιάδης: «Εύχομαι δύναμη στους μαθητές και ευόδωση των προσπαθειών τους»
Πολιτική
01/06/2023

Με την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων ο υποψήφιος Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής και τ. Υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης σε σχετική του δήλωση αναφέρει:

«Εύχομαι δύναμη στους μαθητές και ευόδωση των προσπαθειών για την είσοδό τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.  Οι εξετάσεις αυτές είναι μία σημαντική στιγμή στη ζωή των μαθητών, αλλά δεν είναι η μοναδική για να επιτύχουν τους στόχους τους οποίους έχουν θέσει.

Παραλλήλως εύχομαι και στους γονείς των υποψήφιων αντοχές και ηρεμία στη συστράτευση του αγώνα των παιδιών τους, που γίνεται μέσα σε ένα απαρχαιωμένο και πολύπαθο εκπαιδευτικό σύστημα, που έχει θεριέψει τη φροντιστηριακή παιδεία. Επίσης θέλω να συγχαρώ τους εκπαιδευτικούς για το έργο τους.

Το ΠΑΣΟΚ εμμένει στη θέση του για την επαναφορά του Εθνικού Απολυτηρίου στο Λύκειο που αποτελεί εξέλιξη της  μεταρρυθμιστικής πολιτικής του κόμματος και θα προσδώσει αξιοπιστία στο Λύκειο και θα επιλύσει οριστικώς το διαρκώς μεταβαλλόμενο σύστημα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ταυτοχρόνως θα δώσει τέλος στην οικονομική αφαίμαξη των οικογενειών των υποψηφίων.

Η  νέα κυβέρνηση οφείλει να αποφασίσει επιτέλους για μία σύγχρονη Εθνική Στρατηγική στην τριτοβάθμια εκπαίδευση»