Ικανοποιήθηκε αίτημα του Β.Υψηλάντη για απεμπλοκή της χρηματοδότησης μελέτης συντήρησης -αποκατάστασης του Δικαστικού Μεγάρου Ρόδου
Πολιτική
02/06/2023

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Βασίλης Α Υψηλάντης για την απόφαση του ΤΑΧΔΙΚ να εγκρίνει την πραγματοποίηση δαπάνης πληρωμής, προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με τελικό φορέα το Εφετείο Δωδεκανήσου, ποσού 500.000 €, για την συντήρηση – αποκατάσταση του κτιριακού συγκροτήματος του δικαστικού μεγάρου Ρόδου.

Η διαδικασία η οποία είχε ξεκινήσει, από τον μήνα Σεπτέμβριο 2022, παρουσίαζε στασιμότητα και προεκλογικά είχε ζητηθεί, από τους αρμόδιους του Εφετείου Δωδεκανήσου, η παρέμβαση του  για την επίλυση του ζητήματος. Άμεσε τότε ο Βασίλης Α Υψηλάντης είχε επικοινωνήσει με το υπουργείο Δικαιοσύνης και τον αρμόδιο γενικό γραμματέα από τον οποίον είχε λάβει τις διαβεβαιώσεις για θετική επίλυση του προβλήματος. Η έγκριση της χρηματοδότησης της προμελέτης αυτής, δίνει ουσιαστικά το έναυσμα προκειμένου να προχωρήσουν στη συνέχεια εργασίες αποκατάστασης του ιστορικού δικαστικού μεγάρου της Ρόδου. Η εξέλιξη αυτή όπως επισημαίνει ο Βασίλης Υψηλάντης δεν πρέπει να εμποδίσει την γενικότερη συζήτηση για τα κτιριακά  ζητήματα σε σχέση με τα δικαστήρια της Ρόδου.