ΣΥΡΙΖΑ: Περιοδεία Αποστολάκη, Λινού, Κασσελάκη στην Κω
Πολιτική
05/06/2023

Περιοδεία σε Κω και Κάλυμνο θα πραγματοποιήσουν αύριο, Τρίτη 6 Ιουνίου, οι υποψήφιοι βουλευτές και μέλη της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αποστολάκης Ευάγγελος, Κασσελάκης Στέφανος και Λινού Αθηνά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

10.00 επίσκεψη στον Μητροπολίτη Κω – Νισύρου, κ. Ναθαναήλ

11.00 συνάντηση με τον Δήμαρχο Κω, κ. Θεοδόση Νικηταρά, στο γραφείο Δημάρχου

12.00 επίσκεψη στο Νοσοκομείο Κω, συνάντηση με τον διοικητή κ. Σταμάτη Βασιλειάδη, την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών και το Σωματείο Εργαζομένων του ιδρύματος

(θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ)

13.30 συνάντηση με ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Κω

17.00 εθιμοτυπική επίσκεψη στο Λιμεναρχείο Κω

 

Λινού Αθηνά

Εκλογική Περιφέρεια Βορείου Τομέα Αθηνών

Λινού Αθηνά

 

 

 

Η Αθηνά Λινού είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard, ενώ κατέχει Διδακτορικό Τίτλο Σπουδών και Υφηγεσία στον τομέα της Επιδημιολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Από το 2004 είναι Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και διετέλεσε Διευθύντρια του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής απο το 2014 έως το 2017.
Το 1990 ίδρυσε το Ινστιτούτο Prolepsis, το οποίο σχεδιάζει και υλοποιεί ερευνητικά και εφαρμοσμένα προγράμματα προληπτικής ιατρικής και Δημόσιας Υγείας. Με το Ινστιτούτο Prolepsis έχει αναπτύξει έντονη ανθρωπιστική δράση με στόχο τη μείωση των ανισοτήτων στην υγεία και την προαγωγή της υγείας και ευημερίας ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ

3. Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ

 

 

 

Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ
ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ
Ο Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1957. Εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1976 και αποφοίτησε το 1980 με το βαθμό του Μάχιμου Σημαιοφόρου ΠΝ. Παρακολούθησε όλα τα σταδιοδρομικά σχολεία εσωτερικού και είναι απόφοιτος της Ναυτικής Σχολής Πολέμου. Επιπρόσθετα, έχει αποφοιτήσει από το Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) καθώς και από τα σχολεία Advanced Mine Warfare School (Βέλγιο) και Amphibious Warfare School (ΗΠΑ). Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε διάφορες μονάδες του Αρχηγείου Στόλου, μεταξύ των οποίων Αντιτορπιλικά (Α/Τ), Ναρκαλιευτικά (Ν/Α) καθώς και πλοία της Διοίκησης Πλοίων Αποβάσεως (ΔΠΑ) ως Αξιωματικός Επιστασιών, Διευθυντής Διευθύνσεων και Ύπαρχος. Επιπρόσθετα, έχει υπηρετήσει στη ΔΥΚ ως Επιστολέας και Διοικητής. Τοποθετήθηκε ως Κυβερνήτης στο Ν/Α ΑΤΑΛΑΝΤΗ από το 1990 έως 1991, στο Ν/Α ΚΙΣΣΑ από το 1992 έως το 1993, καθώς και στη Φ/Γ ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ από το 2003 έως το 2004. Έχει υπηρετήσει επίσης στο ΣΓ/Υ.ΕΘ.Α, στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου (ΝΔΑ) ως Αρχιεπιστολέας, στο Ναύσταθμο Κρήτης (ΝΚ) ως Υποδιοικητής, στο STRIKEFORNATO ως Deputy COS, στο ΓΕΝ ως Διευθυντής Β’ Κλάδου, στο Αρχηγείο Στόλου ως Υπαρχηγός Στόλου, καθώς και στο ΓΕΕΘΑ ως Επιτελάρχης και Υπαρχηγός. Σε εκτέλεση απόφασης του ΚΥΣΕΑ από 7 Μαρτίου 2013, παρέλαβε καθήκοντα Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού. Σε εκτέλεση απόφασης του ΚΥΣΕΑ από 15 Σεπτεμβρίου 2015, προήχθη στο βαθμό του Ναυάρχου και παρέλαβε τα καθήκοντα Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.
Προαγωγές

Εισαγωγή στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων

1976

Σημαιοφόρος

1980

Ανθυποπλοίαρχος

1983

Υποπλοίαρχος

1987

Πλωτάρχης

1992

Αντιπλοίαρχος

1997

Πλοίαρχος

2004

Αρχιπλοίαρχος

2009

Υποναύαρχος

2011

Αντιναύαρχος

2012

Ναύαρχος

2015

 
Μετάλλια – Παράσημα – Διαμνημονεύσεις
Μεγαλόσταυρος του Τάγματος του Φοίνικα Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος της Τιμής Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Α΄ Τάξεως Διαμνημόνευση Αρχηγίας Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Διαμνημόνευση Αρχηγίας Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Διαμνημόνευση Αξίας και Τιμής Διαμνημόνευση Ευδοκίμου Διοικήσεως Α΄ Τάξεως Διαμνημόνευση Υπηρεσίας Αξιωματικού Επιτελούς Α΄ Τάξεως Ταξιάρχη του Εθνικού Τάγματος Αξίας της Γαλλικής Δημοκρατίας
Οικογενειακή Κατάσταση
Ο Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Στέφανος Κασσελάκης

9. Στέφανος Κασσελάκης

 

 

 

Ο Στέφανος Κασσελάκης γεννηθήκε το 1988 στο Μαρούσι. Από το 2015 δραστηριοποιείται στον χώρο της Ναυτιλίας.
Έχοντας κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στον διαγωνισμό «Αρχιμήδη» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ο Στέφανος εκπροσώπησε τη χώρα μας στην μαθηματική Βαλκανιάδα νέων και, χάρη στη διάκρισή του, έλαβε πλήρη υποτροφία από το λύκειο Phillips Academy στο Andover της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, όπου και μετανάστευσε από την ηλικία των 14 ετών.
Φοίτησε στο πρόγραμμα Huntsman του University of Pennsylvania με υποτροφία του Ανδρέα Δρακόπουλου και έλαβε δύο πτυχία: B.Sc. στα χρηματοοικονομικά από το Wharton School of Business και Β.Α. στις διεθνείς επιστήμες από το College of Arts & Sciences.
Παράλληλα με τις σπουδές του, ο Στέφανος εργάστηκε εθελοντικά στο επιτελείο του τότε Γερουσιαστή Joe Biden για τις Προεδρικές Εκλογές του 2008. Εργάστηκε επίσης και στο think tank εξωτερικής πολιτικής `Center for Strategic and International Studies` στη Washington, DC. 
Επί σειρά ετών αρθρογραφούσε στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης, αρχικά με τη ‘Στήλη του Φοιτητή’ και αργότερα με το ‘Χρώμα της Αγοράς’. Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, ίδρυσε τη μη κερδοσκοπική διαδικτυακή πλατφόρμα ‘CVfromGreece’, μέσω της οποίας βοήθησε νέους να βελτιώσουν τα βιογραφικά τους για αιτήσεις εργασίας ή σπουδών στο εξωτερικό.
Ο Στέφανος ζει στο Miami των ΗΠΑ. Μιλά άπταιστα Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Ισπανικά. Είναι ιδιαίτερα φιλόζωος και ευαισθητοποιημένος σε θέματα ισότητας και κοινωνικών δικαιωμάτων.