Στην Κάρπαθο ο Αντώνης Γιαννικουρής, συνεχίζοντας τον αγώνα για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου
Πολιτική
06/06/2023

Στον ίδιο ρυθμό και με αμείωτη ένταση συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά της Δωδεκανήσου, ο υποψήφιος βουλευτής Αντώνης Γιαννικουρής, διεκδικώντας εκ νέου την εμπιστοσύνη των πολιτών προς την Νέα Δημοκρατία, για να γίνει πράξη η σύγχρονη και αυτοδύναμη Ελλάδα την 25η Ιουνίου. Μετά την Κω και την Ρόδο, μετέβη για λίγες ημέρες στην Κάρπαθο, με την Κάσο και άλλους προορισμούς να ακολουθούν.

Στις 4/6 ο κ. Γιαννικουρής συμμετείχε στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Οθειτών, μία δωρεά των Καρπαθίων του Όθος, που ζουν στην Καμπέρα της Αυστραλίας. Η τελετή πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πεντηκοστής, υπό την αιγίδα του Δήμου Καρπάθου και της Κοινότητας Όθους.

Στηρίζοντας διαχρονικά τις αθλητικές δράσεις, ο υπ. Βουλευτής έλαβε μέρος στο RUN KARPATHOS, μία νέα διοργάνωση που στοχεύει να γίνει ετήσιος θεσμός, προσελκύοντας εγχώριους, διεθνείς αθλητές και πλήθος κόσμου. Πρόκειται για πρωτοβουλία του Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου Μενετών, του Επαρχείου Καρπάθου-Η.Ν Κάσου και μιας ομάδας έμπειρων δρομέων. Σκοπός της, η ένταξη ενός διαφορετικού τρόπου άθλησης στην καθημερινότητα των Καρπαθίων, αλλά και η ανάδειξη των τοπίων του νησιού στους επισκέπτες, μέσω των διαδρομών. «Τα νησιά μας, με την ιδιαίτερη  γεωμορφολογία τους και τα σπάνια φυσικά τοπία τους, μπορούν να μετατραπούν σε πόλους έλξης ποιοτικού, εναλλακτικού τουρισμού, δημιουργώντας μία σταθερή πηγή εισοδήματος για τις τοπικές κοινωνίες. Σε κάθε τέτοια προσπάθεια πρέπει να στεκόμαστε αρωγοί.» δήλωσε.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του επισκέφθηκε τα Πηγάδια, τα Σπόα, το Όθος, τις Μενετές, την Όλυμπο, το Απέρι, την Βολάδα, την Κυρά Παναγιά, το Μεσοχώρι, τον Λευκό, τις Πυλές και την Αρκάσα.

Στις συναντήσεις του με τους κατοίκους δεν παρέλειψε να τους ευχαριστήσει για την στήριξή κατά την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση και να ζητήσει να δώσουν όλοι μαζί ξανά, την μάχη για μία χώρα που θα συνεχίσει να προχωρά σταθερά, μπροστά. 

Τόνισε πως η κάλπη που έρχεται κρίνει το μέλλον όλων μας και θα καθορίσει το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα. «Δεν εφησυχάζουμε. Με βάση τα όσα προβλέπει ο εκλογικός νόμος ενδέχεται να αυξηθεί ο πήχης της αυτοδυναμίας. Όσο περισσότερα κόμματα μπαίνουν στην Βουλή, τόσο πιο δύσκολη γίνεται η επίτευξη της. Δεν είναι πρώτος και δεύτερος γύρος εδώ. Ξεκινάμε από την αρχή, με άδεια κάλπη! Την 25η Ιουνίου δεν πρέπει να λείπει κανείς!»

Κυρίαρχο θέμα στις κουβέντες των νησιωτών με τον κ. Γιαννικουρή, η ανασφάλεια και η σύγχυση που έχει προκληθεί από τις αντιφατικές κι αμφιλεγόμενες δηλώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, σχετικά με την φορολογία και τα οικονομικά τους προγράμματα. Αξιοσημείωτος και ο προβληματισμός που έχει δημιουργηθεί σε ορισμένους που τα στήριξαν, οι οποίοι δεν δίστασαν να εκφράσουν ανοιχτά την πρόθεσή τους να εμπιστευτούν την επόμενη ψήφο τους στην Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως μία ξεκάθαρη πρόταση διακυβέρνησης. 

Τέλος, δεν έλειψαν και οι συζητήσεις γύρω από την εξέλιξη των δασικών χαρτών και των τοπικών πολεοδομικών σχεδίων, ζητήματα με τα οποία ασχολήθηκε επισταμένα ο κ. Γιαννικουρής, καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του ως Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου.