Η Ορκωμοσία του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής Γιάννη Παππά
Πολιτική
28/06/2023

Ο Γιάννης Παππάς ανέλαβε  υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής στο νέο κυβερνητικό σχήμα.  Ο νέος υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής – Βουλευτής Δωδεκανήσου, Γιάννης Παππάς έφθασε στο Προεδρικό μέγαρο για την ορκωμοσία συνοδευόμενος από την οικογένειά του, τη σύζυγό του Ρένα και τα δύο τους παιδιά Κωνσταντίνο και Ελεάνα, με χαμόγελα και συγκίνηση.

Ο νεο-ορισθείς υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Παππάς, ύστερα από την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος που έγινε πριν λίγο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Μαρινάκη, αναφέρει σε ευχαριστήρια δήλωσή του τα εξής:

 

"Η ευθύνη μεγάλη.

Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για την τιμή που μου έκανε να με επιλέξει στην θέση του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Δεσμεύομαι να κάνω τα μέγιστα για την Ελλάδα και τα νησιά μας, με υπευθυνότητα και συνέπεια, μα πάνω απ’ όλα με σκληρή δουλειά.

Φίλες και φίλοι,
Αγαπημένοι μου συμπατριωτες,

Θέλω να σας ευχαριστήσω, για ακόμη μια φορά, για την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου.

Χωρίς εσάς, δεν θα είχα καταφέρει τίποτα.

Δε θα προδώσω την εμπιστοσύνη και την ουσιαστική σχέση που έχουμε χτίσει όλα αυτά τα χρόνια.

Από όπου και αν βρίσκομαι, από οποιαδήποτε θέση, ένας είναι ο στόχος μου: να είμαι χρήσιμος στην Πολιτεία και να προσφέρω τα μέγιστα στην Ελλάδα και στα Δωδεκάνησα."

Το βιογραφικό του κ. Γιάννη Παππά

Ο νέος υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Παππάς στη νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη γεννήθηκε το 1968 στη Ρόδο. Γονείς του είναι ο Κωνσταντίνος Παππάς και η Ελένη Σταυριανάκη.

Είναι παντρεμένος με την Ρένα Βρανά με την οποία απέκτησε δυο παιδιά την Ελεάννα και τον Κωνσταντίνο. Τελείωσε το δημοτικό της παιδαγωγικής Ακαδημίας Ρόδου. Γυμνάσιο πήγε στην Καπνοβιομηχανία και αποφοίτησε από το Βενετόκλειο Λύκειο.

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδίκευση στον αγροτικό τομέα στη Θεσσαλονίκη και συμπλήρωσε τις σπουδές του στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, απασχολούμενος παράλληλα στην οικογενειακή επιχείρηση.

Την πρώτη δεκαετία εργασίας του απασχολήθηκε σε μεγάλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών στο management και την δεύτερη δεκαετία 2002-2012 στον μεγαλύτερο εκδοτικό οίκο της χώρας, στην Πήγασος Εκδοτική Α.Ε, διετέλεσε Εμπορικός Διευθυντής και Διευθυντής Ανάπτυξης του Ομίλου, που είχε στο οπλοστάσιό του τους μεγαλύτερους τίτλους εφημερίδων, περιοδικών, κανάλι κλπ. Επίσης, έχει επενδύσει σε εταιρείες εστίασης.

Δραστηριοποιήθηκε πολιτικά από τα πρώτα γυμνασιακά του χρόνια. Έκτοτε θήτευσε σε όλα τα όργανα της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας σε επίπεδο Νομού αλλά και σε κεντρικό επίπεδο.

​Στο 2ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και αντιπρόεδρος του Εκτελεστικού γραφείου. Στις ευρωεκλογές του 1996 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής. Διετέλεσε επιτελικό και διευθυντικό στέλεχος κορυφαίων εταιρειών επικοινωνίας και μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Εξελέγη βουλευτής Δωδεκανήσου με τη Νέα Δημοκρατία το Μάιο του 2012. Ήταν και πάλι υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του Ιουνίου του 2012, του Ιανουαρίου του 2015, και του Σεπτεμβρίου του 2015, όμως δεν επανεξελέγη.

Στις εκλογές του Ιουλίου 2019 εξελέγη Βουλευτής Δωδεκανήσου με τη Νέα Δημοκρατία.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ