Γ.Νικητιάδης : Εκτός σχεδιασμού η Κως για μοτοσικλετιστές του ΕΚΑΒ. Κατάθεση αναφοράς στον υπ. Υγείας
Πολιτική
18/07/2023

Την απουσία της Κω από το σχεδιασμό του υπ. Υγείας για αποστολή μοτοσικλετιστών – διασωστών του ΕΚΑΒ, καθώς και τις τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές υγείας σε όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και ειδικότερα στα νησιά της Κω και της Ρόδου επισημαίνει για μία ακόμη φορά ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιώργος Νικητιάδης.

Με σχετική αναφορά που κατέθεσε ο κ. Νικητιάδης, προς τον υπουργό Υγείας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη την Τρίτη 17 Ιουλίου 2023, με αφορμή την ανοιχτή επιστολή του Περιφερειακού Συμβούλου Νοτίου Αιγαίου κ. Νίκου Καταρτζή, αναδεικνύει τη συνέχιση της κυβερνητικής απαξίωσης του τομέα της υγείας στα νησιά μας, που κατά τους θερινούς μήνες ο πληθυσμός αυξάνεται λόγω της έλευσης τουριστών.

 

Ακολουθούν τα πλήρη κείμενα της αναφοράς του κ. Νικητιάδη και της ανοιχτής επιστολής του κ. Νίκου Καταρτζή

 

  

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ  ΑΛΛΑΓΗΣ

 

ΑΝΑΦΟΡΑ

Αθήνα 17/7/23

Προς : Υπουργείο Υγείας

Θέμα: Μοτοσικλετιστές – Διασώστες ΕΚΑΒ στην ΚΩ

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Σας αναφέρω ανοιχτή επιστολή του Περιφερειακού Συμβούλου Νοτίου Αιγαίου Νίκου Καταρντζή με θέμα την απουσία της Κω, από τον σχεδιασμό αποστολής μοτοσικλετιστών – διασωστών ΕΚΑΒ στα νησιά του νοτίου Αιγαίου.

Επισημαίνω επιπροσθέτως της επιστολής, τις μεγάλες ελλείψεις σε υποδομές υγείας σε όλα τα νησιά του νοτίου Αιγαίου και ειδικότερα στα νησιά της Κω και της Ρόδου, καθώς και την τεράστια αύξηση του πληθυσμού στα νησιά μας τους θερινούς μήνες.

Ακολουθεί το κείμενο της ανοιχτής επιστολής του Περιφερειακού Συμβούλου.

 

Ο αναφέρων Βουλευτής

 

Γιώργος Νικητιάδης

Βουλευτής Δωδεκανήσου

 

 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΚΩ

με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου Υγείας να αποστείλει Μοτοσικλετιστές-Διασώστες του ΕΚΑΒ σε νησιά

Προς : ΜΜΕ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Κοινοποίηση: Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου

Έπαρχο Κω – Νισύρου

 

Κύριοι

Με ιδιαίτερη χαρά διάβασα την είδηση , για την απόφαση του Υπουργείου Υγείας να αποστείλει Μοτοσικλετιστές-Διασώστες του ΕΚΑΒ στα νησιά, για να συνδράμουν στις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών τους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το σημαντικό αυτό πρόγραμμα περιλαμβάνει την κάλυψη των αναγκών στα νησιά Σύρο , Μύκονο , Νάξο , Σαντορίνη , Ρόδο και Πάρο.

Ειλικρινά είναι να απορεί κανείς!

Άραγε το νησί της Κω, το νησί του Ιπποκράτη, το νησί των 130.000 κλινών, το νησί που πρόσφατα θρήνησε την 63χρονη που την μετέφεραν σε καρότσα, το νησί -3ος τουριστικός προορισμός της χώρας που δε διαθέτει ένα νοσοκομείο, ούτε καν ένα οργανωμένο κέντρο Υγείας, αυτό το δύσμοιρο νησί το υπολογίζει κανείς;

Εσείς οι αρχές του τόπου, οι άρχοντες της περιοχής θα κάνετε κάτι να αποκατασταθεί αυτή η αστοχία;

Σας παρακαλώ πολύ να παρέμβετε ΑΜΕΣΑ στη Διοίκηση του ΕΚΑΒ και να συμπεριληφθεί και το νησί μας στο πρόγραμμα , έτσι ώστε να έχουμε και στην Κω Μοτοσικλετιστές – Διασώστες, που τόσο τους έχει ανάγκη.

Διαφορετικά θα είστε εσείς υπόλογοι για τυχόν τραγικά περιστατικά που θα μπορούσαν να αποφευχθούν.

Αναμένω τις ενέργειές σας.

Νίκος Κανταρζής- Αρχιτέκτων

Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου

Κως,    17 / 07 / 2023