Ερώτηση Βελόπουλου για τις ελλείψεις του ΕΚΑΒ στην Κω και η απάντηση της κ. Γκάγκα
Πολιτική
19/07/2023

Ερώτηση για τις ελλείψεις στο ΕΚΑΒ της Κω, κατέθεσε ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

Κύριε Υπουργέ,

Όπως ενημερωθήκαμε, η έλλειψη προσωπικού στη μονάδα ΕΚΑΒ της Κω δεν επιτρέπει τηλειτουργία του δεύτερού της ασθενοφόρου. Όπως υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι,

«επτά μόνο μόνιμοι διασώστες και τρεις συμβασιούχοι καλούνται να διεκπεραιώσουν τα καθημερινά περιστατικά, τις διακομιδές στο Αεροδρόμιο και στο λιμάνι Μαστιχαρίου, καθώς και στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων, που στερείται Ιατρικών υπηρεσιών». Συνεπώς, τίθεται ζήτημα άμεσης στελέχωσης του δεύτερού της ασθενοφόρου και προ της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε όπως προβείτε σε πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού, προκειμένου νακαλυφθεί η λειτουργικότητα του δεύτερου ασθενοφόρου της μονάδας ΕΚΑΒ Κω;

Ο ερωτών Βουλευτής ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Η απάντηση

Σε απάντηση της με αρ. 2470/23.02.2023 ερώτησης, που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από τον Βουλευτή κ. Βελόπουλο Κ., με θέμα «Συμπληρωματική στελέχωση ΕΚΑΒ Κω», σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Ο Τομέας του ΕΚΑΒ στην Κω διαθέτει την κατωτέρω επιχειρησιακή δύναμη:

Επιχειρούν Ανθρώπινο δυναμικό στον Τομέα ΕΚΑΒ Κω: Επτά (7) μόνιμοι υπάλληλοι τουκλάδου ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων και τρεις (3) υπάλληλοι του κλάδου ΔΕ Πληρωμάτων ασθενοφόρων επικουρικό προσωπικό. Για την ενίσχυση του όμως και την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών λόγω Covid-19 το ΕΚΑΒ στην ΚΩ ενισχύθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με δύο (2) έως τρεις (3) ακόμη υπαλλήλους του κλάδου ΔΕΠληρωμάτων ασθενοφόρων.

Στο ΕΚΑΒ Κω επιχειρούν ανά βάρδια:

Πρωί         : 1 – 2 ασθενοφόρα

Απόγευμα : 1 – 2 ασθενοφόρα — Νύχτα :1 ασθενοφόρο

Δεδομένης της αύξησης των επιχειρησιακών αναγκών του Τομέα ΕΚΑΒ Κω κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αυτός ενισχύεται από εθελοντικές μετακινήσεις προσωπικού του ΕΚΑΒ από άλλα Παραρτήματα του ΕΚΑΒ.

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού του ΕΚΑΒ με στόχο την αρτιότερη λειτουργία του, η Διοίκησή του, σε συνεννόηση με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση του φορέα με περαιτέρω προσωπικό (μόνιμο και επικουρικό) ώστε, να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία του φορέα και να επιτυγχάνεται η κάλυψη των αναγκών των πολιτών ανά την Επικράτεια, με ιδιαίτερη έμφαση στους κατοίκους των νησιωτικών περιοχών.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός

ΑΣΗΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ