Γ. Παππάς - Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής: Συνεχίζουμε με όλες τις δυνάμεις τον αγώνα για την προάσπιση της ανθρώπινης ζωής και την προστασία του περιβάλλοντος.
Πολιτική
24/07/2023
Η μάχη δεν έχει σταματήσει, συνεχίζουμε με όλες τις δυνάμεις τον αγώνα για την προάσπιση της ανθρώπινης ζωής και την προστασία του περιβάλλοντος.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας αλλά και σήμερα, στη Ρόδο έλαβε χώρα η μεγαλύτερη επιχείρηση εκκένωσης που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα.
Απεγκλωβίστηκαν μέσω θαλάσσης, υπό το συντονισμό του ΚΕΠΙΧ του Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, πάνω από 3.000 άτομα, με τη συνδρομή 3 Περιπολικών και ενός Ναυαγοσωστικού του Λιμενικού Σώματος, πλήθους ιδιωτικών σκαφών, 2 σκαφών του Στρατού Ξηράς και ενός του Πολεμικού Ναυτικού.
Αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ ιδιαίτερα στα στελέχη του λιμενικού μας για την υπεράνθρωπη προσπάθεια, τον επαγγελματισμό τους, την αυταπάρνηση, το σθένος και βεβαίως την εξαιρετική οργάνωση τους κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εκκένωσης, αλλά και σε όλα τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και στους Ροδίτες εθελοντές μας για την πολύτιμη συνδρομή τους στη μάχη με τις φλόγες.
Η άρτια οργάνωση μίας τοσο μεγάλης επιχείρησης δεν θα είχε πραγματοποιηθεί αν δεν υπήρχε η συνεννόηση και η συνεχής επικοινωνία με τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Miltiadis Varvitsiotis και τον Αρχηγό του Λιμενικου Σώματος, Αντιναύαρχο Λ.Σ Γιώργο Αλεξανδράκη, καθώς και η εμπιστοσύνη που μου έδειξαν.
Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, υποβρύχιο και πλεούμενο