Την υποψηφιότητα του με τον Γιώργο Κυρίτση, ανακοίνωσε ο Μιχάλης Γιωργαλλής
Πολιτική
03/09/2023

Την υποψηφιότητα του με τη δημοτική παράταξη «Δύναμη Αλλαγής» ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε, παρουσία τους επικεφαλής της παράταξης Γιώργου Κυρίτση, ο  πρόεδρος της κοινότητας Ασφενδιού, Μιχάλης Γιωργαλλής, την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο «Blue Lagoon City». 

Ο κ. Γιωργαλλής  στην εισήγηση του, τόνισε πως η υποψηφιότητα του , έχει στόχο να υπηρετήσει τα προβλήματα των πολιτών, ενώ  απολογήθηκε γιατί συνέβαλε σε «μια τετραετία, απραξίας με έναν δήμαρχο της φωτογραφίας. Ο κ.Νικηταράς, απέτυχε!» και  τόνισε πως θα συνεχίσει να παλεύει για τα συμφέροντα της κοινωνίας  «γιατί είναι η ώρα των πολιτών»  κι όχι των «εργατοπατέρων» που εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα.

«Όσα με πλήγωσαν , έγιναν δύναμη για να αντέξω τη δημόσια συκοφαντία και λασπολογία στην οικογένεια μου» υπογράμμισε ο  κ .Γιωργαλλής και  κάλεσε την κοινωνία να απαντήσει στην «απραξία» ενώ τόνισε πως στρατεύεται με τον δήμαρχο των «έργων» και όχι με τον δήμαρχο της «φωτογραφίας». 

Αναφορικά με τις κοινότητες, επισήμανε πως υπάρχει απραξία, ο δήμαρχος δεν παρευρέθηκε σε καμία συνεδρίαση κανενός κοινοτικού συμβουλίου στο νησί. Τέσσερα χρόνια δεν έγιναν λαϊκές συνελεύσεις τόνισε ο κ.Γιωργαλλής και σημείωσε πως μήτε οι «δικοί του» κοινοτικοί σύμβουλοι δε έφερναν θέματα στο κοινοτικό συμβούλιο αν δεν είχαν εντολή από τον κ.Νικηταρά.  Αναφέρθηκε στην ανάπλαση του έργου των πεζοδρομιών στο Ζηπάρι το οποίο έχει  «κολλήσει» κι έχει μήνες να δει συνεργείο,  όπως επίσης και στο δρόμο της Μανιέρας ο οποίος έγινε «πρόχειρα»  χωρίς ηλεκτροφωτισμό και  χωρίς να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες εργασίες.

Σημείωσε πως στα έργα  γενικότερα υπάρχει μια «προχειρότητα»,  αναφέρθηκε στην εγκατάλειψη των μηχανημάτων έργων και των δημοτικών ενοτήτων , στον  «πόλεμο»  που βιώνουν οι πρόεδροι των κοινοτήτων.  Τόνισε πως τα υλικά  και τα μηχανήματα που υπάρχουν στο εργοτάξιο, ανήκουν στην κοινωνία κι όχι στον αντιδήμαρχο, επισήμανε ο κ.Γιωργαλλής.  Για το θέμα της πυροπροστασίας στη Ζια σημείωσε πως στην συνεδρίαση που συγκάλεσε απουσίασε η δημοτική αρχή ενώ το ζήτημα αυτό, η δημοτική αρχή  το έφερε ετεροχρονισμένα στο δημοτικό συμβούλιο, τη στιγμή που όλη η Ελλάδα «καιγόταν». 

Ο κ. Γιωργαλλής υόνισε πως ο κ.Νικηταράς «τρέχει» πάντα  πίσω από τις εξελίξεις  ενώ  με ποδοσφαιρικούς όρους, υπογράμμισε  πως η ομάδα της δημοτικής αρχής  ήταν  κουρασμένη από το πρώτο ημίχρονο της ανάληψης των καθηκόντων της  και θα πρέπει ο κόσμος να αναρωτηθεί αν αυτή η ομάδα, μπορεί να «παίξει» στο δεύτερο ημίχρονο. 

Ευχαρίστησε την κ.Ρούφα Ιωάννα και τα στελέχη της  για ότι προσέφερε στα κοινωνικά δρώμενα στα τέσσερα χρόνια με αξιόλογο έργο  και με πολλούς αγώνες , λέγοντας χαρακτηριστικά, πως θα συνεχίσει να είναι ενεργή πολίτης.   Τόνισε δε, πως δεν έχει «υποταχθεί» αυτά τα τέσσερα χρόνια,  παρότι έχει βιώσει λυσσαλέα επίθεση ο ίδιος και η σύζυγος του. «Δεν φοβόμαστε και θα δώσουμε τη μάχη για την Κω που αγαπάμε» υπογράμμισε χαρακτηριστικά και ανακοίνωσε την συμπόρευση του με τον Γιώργο Κυρίτση και τη «Δύναμ Αλλαγής». 

Τον Μιχάλη Γιωργαλλή, καλωσόρισε στην παράταξη της «Δύναμης Αλλαγής» ο  επικεφαλής Γιώργος Κύρίτσης και τόνισε πως ήρθε η ώρα της συμπόρευσης με τον Μιχάλη για να αρθεί η περίοδος της «απραξίας» και να βγει η «Κως στο φως ξανά» με συνεργασία από όποια παράταξη κι αν είναι κανείς. Αναφέρθηκε στην πολιτική διαδρομή του Μιχάλη Γιωργαλλή και επισήμανε πως είναι πάντα «Παρών», είναι ακούραστος και συνεχώς στις επάλξεις . «Η δύναμη μας είναι η αγάπη των πολιτών και η αγάπη μας για την Κω» τόνισε ο κ.Κυρίτσης, σημειώνοντας πως ο αγώνας ξεκίνησε με πολλούς νέους ανθρώπους στη «Δύναμη Αλλαγής»,  με στόχο «Η Κως ενωμένη και δυνατή να βγει ξανά στο φως».

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ