Σε 39 ανέρχονται συνολικά οι υποψήφιοι δήμαρχοι στα νησιά
Πολιτική
19/09/2023

Ακριβώς 20 ημέρες απομένουν για το άνοιγμα των καλπών που θα αναδείξουν τις νέες δημοτικές και περιφερειακές αρχές και σε όλα τα επιτελεία αλλά και των εκλογικά κέντρα των υποψηφίων επικρατεί αναβρασμός.
Οι υποψήφιοι δήμαρχοι στα Δωδεκάνησα ανέρχονται σε 39 με τον μεγαλύτερο… συνωστισμό να καταγράφεται στην Κάλυμνο όπου οι υποψήφιοι δήμαρχοι είναι έξι, ενώ ο μόνος υποψήφιος δήμαρχος που κατεβαίνει χωρίς αντίπαλο είναι ο σημερινός δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος.
Στις μικρές κοινωνίες όπως είναι τα νησιά, οι μισοί είναι ψηφοφόροι και οι άλλοι μισοί υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι! Υπάρχουν οικογένειες που έχουν μοιραστεί στα δύο ή ακόμα και στα τρία με μέλη τους να κατεβαίνουν σε αντίπαλους συνδυασμούς, ενώ ήδη στα μικρά χωριά και νησιά της Δωδεκανήσου, οι κάτοικοι έχουν μοιραστεί σε «στρατόπεδα» των υποψηφίων δημάρχων.

Οι υποψήφιοι, προκειμένου να καταφέρουν να ξεχωρίσουν, να αναδειχθούν και να προβληθούν, στην πλειονότητά τους «βομβαρδίζουν» τους ψηφοφόρους με μηνύματα, κάρτες, φυλλάδια και τηλεφωνήματα, αφού ο αγώνας του σταυρού είναι πιο «αδυσώπητος» από ποτέ με το βλέμμα στραμμένο στην κάλπη της 8ης Οκτωβρίου.
Αναλυτικά οι υποψήφιοι δήμαρχοι στα νησιά:

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
ΔΗΜΑΡΧΟΙ
ΡΟΔΟΣ
Νικόλαος Γερονικόλας
Αντώνης Καμπουράκης
Αλέξανδρος Κολιάδης
Τάκης Πότσος

ΚΑΡΠΑΘΟΣ
Μιχάλης Μανωλάκης
Μιχάλης Φελουζής

ΚΑΣΟΣ
Μιχάλης Ερωτόκριτος
Γεώργιος Ηλιακώστας

ΚΩΣ
Γιώργος Κυρίτσης
Κυριακή Μακρή
Θεοδόσης Νικηταράς

ΚΑΛΥΜΝΟΣ
Ιωάννης Γαλουζής
Εμμανουήλ Γιαννικουρής
Δημήτρης Διακομιχάλης
Ιωάννης Μαστροκούκος
Γεώργιος Μαύρος
Σακελλάριος Χούλλης

ΛΕΡΟΣ
Μιχάλης Κόλιας
Τιμόθεος Κωττάκης
Κυριάκος Φυλακούρης

ΠΑΤΜΟΣ
Παναγιώτης Βέργος
Ελευθέριος Πέντες
Νικήτας Τσαμπαλάκης

ΛΕΙΨΟΙ
Φώτης Μάγγος

ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ
Ευάγγελος Κόττορος
Παρασκευή Μιχελή

ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ
Νικόλαος Κομηνέας
Πανορμίτης Κονταράτος

ΝΙΣΥΡΟΣ
Παναγιώτης Γιαννάκης Μάρτιν
Χριστοφής Κορωναίος

ΜΕΓΙΣΤΗ
Νίκος Ασβέστης
Μαρία Κοκάλα
Γεώργιος Παπουτσής

ΣΥΜΗ
Ελευθέριος Παπακαλοδούκας
Αλέξανδρος Σπανουδάκης
ΤΗΛΟΣ
Μαρία Καμμά
Εμμανουήλ Χατζηφούντας

ΧΑΛΚΗ
Χαρίλαος Μιχαήλ
Ευάγγελος Φραγκάκης
Να σημειωθεί ότι στις εκλογές του 2019 με το σύστημα της απλής αναλογικής, μόλις επτά δήμαρχοι είχαν εκλεγεί στα Δωδεκάνησα από την πρώτη Κυριακή. Ευάγγελος Κόττορος στο Αγαθονήσι και Φώτης Μάγγος στους Λειψούς είχαν εξασφαλισμένη την εκλογή τους, αφού δεν είχαν αντίπαλο στις εκλογές.
Από την πρώτη Κυριακή το 2019 είχαν εκλεγεί στην Ηρωική Νήσο Κάσο ο κ. Μιχάλης Ερωτόκριτος, στη Σύμη ο κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας, στην Τήλο η κ. Μαρία Καμμά-Αλειφέρη, στη Χάλκη ο κ. Αγγελος Φραγκάκης, στη Νίσυρο ο κ. Χριστοφής Κορωναίος, ενώ στα υπόλοιπα νησιά η αγωνία των υποψηφίων παρατάθηκε μέχρι την δεύτερη Κυριακή.