ΚΩΑΝ ΑΕ: Οι Σκιές που Πρέπει να Διαλυθούν
Πολιτική
20/09/2023

Την ώρα που ενόψει των εκλογών οι μεν αναφέρονται στο «έργο» που παρήγαγε ο δήμος και οι δε ψάχνουν να το δουν, κανείς δεν μιλάει για το ακριβοπληρωμένο μαγαζί της ΚΩΑΝ ΑΕ.

Συστάθηκε παράνομα. 

Προσλήφθηκαν με κραυγαλέο τρόπο κάποιοι οι οποίοι στην πορεία παραιτήθηκαν. Ποιος αντικατέστησε τον διευθυντή που παραιτήθηκε άραγε;

Βγήκαν προσκλήσεις εν κρυπτώ αλλά, ποτέ δεν μάθαμε αν έγιναν «προσλήψεις». Παραιτήθηκαν μέλη του δ/σ και ποτέ δεν αντικαταστάθηκαν.  Ποιος αντικατέστησε την κυρία Σβύνου που παραιτήθηκε.

Οι προγραμματικές συμβάσεις που έγιναν το 2020 και 2021 με αποκλειστικό χρηματοδότη το δήμο και χωρίς αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου δεν υλοποιήθηκαν ποτέ!  Καμιά και τίποτα!

Είχαν το θράσος να τις ξαναφέρουν ΟΛΕΣ πρόσφατα στο δημοτικό συμβούλιο ομολογώντας πως από το 2020 κάποιοι έπαιρναν τον μισθό τους, άλλοι εξέδιδαν τιμολόγια για να βρεθούν … υποψήφιοι και άλλοι επίσης όντας μέλη του δ/σ. ενώ απαγορεύεται διά νόμου εισέπραξαν διάφορα ποσά. 

Αλλά έργο ΜΗΔΕΝ. Εκατομμύρια ευρώ των δημοτών δεσμεύθηκαν και έφυγαν ή θα φύγουν από το δήμο για να τα διαχειριστούν υπό σκιά! 

Η δέσμευση για ΕΛΕΓΧΟ από τις αρμόδιες αρχές είναι επιβεβλημένη. Όλα στο φως!

Η κοινωνία πρέπει να μάθει το ρόλο αυτού του κατά τα άλλα αναπτυξιακού οργανισμού.

Όποιος επισκεφτεί το διαύγεια της ΚΩΑΝ δεν έχει να δει παρά δαπάνες για λειτουργικές ανάγκες, πληρωμές μισθοδοσίας και αρκετά εισιτήρια! (μεταξύ των οποίων και εκείνο της  κυρίας  αντιδημάρχου που δεν είχε… διαβατήριο!)

Μία και μοναδική διαδικασία ανάθεσης  ολοκληρώθηκε και αφορά στα θερμά της Νισύρου.

Προκειμένου να καταλάβουμε τι μας περιμένει την επόμενη 5 ετία αν ο κύριος Νικηταράς παραμείνει δήμαρχος και πρόεδρος της ΚΩΑΝ επισημαίνουμε τα παρκάτω:

-Μια και μοναδική προσφορά.

-Μηδενική έκπτωση για ένα έργο περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ!

- Η έγκριση της κατακύρωσης του διαγωνισμού έγινε δια περιφοράς! (μέσω email)

-Δεν ψήφισαν (παρότι δεν χρειάστηκε να παραστούν) ούτε με μήνυμα  αρκετά μέλη του δ/σ μεταξύ των οποίων και ο κύριος Νικηταράς – πρόεδρος της ΚΩΑΝ.

Τέλος το έργο της Νισύρου ανέλαβε ο κακός εργολάβος που  «δεν έχει φιλότιμο» και που «παίζει ξύλο» μαζί του ο απερχόμενος δήμαρχος για το φοβερό έργο στον κόμβο της Πειραιώς. 

Τον στείλαμε στη Νίσυρο!

Δείτε στο https://diavgeia.gov.gr/f/KOAN και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

 

Φωλιάς Κωνσταντίνος

Συνεργαζόμενος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος 

Με τη Δύναμη Αλλαγής.