Συνέντευξη με την υποψήφια δημοτική σύμβουλο της παράταξης «Ισχυρή Κως» Κλεοπάτρα Μισαηλίδου: «Αγαπώ την Κω, το νησί μου και γι’ αυτό αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά»
Πολιτική
06/10/2023

Βρισκόμαστε μία κυριολεκτικά ανάσα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, και οι υποψήφιοι δίνουν τον δικό τους αγώνα για την ανάδειξη του οράματός τους για τον Δήμο ή την Περιφέρεια. Η Κλεοπάτρα Μισαηλίδου, είναι μια νέα, δυναμική, ανεξάρτητη και επιτυχημένη γυναίκα του νησιού μας με όραμα για την Κω, όρεξη, αγάπη και διάθεση να προσφέρει στα κοινά της Κω, μέσα από την διεκδίκηση μίας θέσης ευθύνης, στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο που θα προκύψει από την κάλπη της Κυριακής. Παρά την μικρή της εμπειρία στα κοινά του τόπου, καθώς είναι η δεύτερη φορά που επιχειρεί να κατέλθει στην τοπική αυτοδιοίκηση, η Κλεοπάτρα έχει ήδη καταφέρει πολλά στην επαγγελματική ζωή της, ενώ μια ματιά στο βιογραφικό της αποδεικνύει ότι πρόκειται για μια γυναίκα με υψηλό το αίσθημα ευθύνης και αφοσίωσης. Η ενασχόλησή της με τα κοινά, σίγουρα δεν αποτελεί έκπληξη σε όσους την γνωρίζουν, μιας και είναι μία νεαρή δραστήρια, φιλόδοξη γυναίκα που της αρέσει να ασχολείται με νέα πράγματα και συχνά αποδέχεται τις προκλήσεις, που τις επιφυλάσσει η ίδια η ζωή, κάπως έτσι επέλεξε και την "βουτιά" στα πολιτικά τεκταινόμενα του τόπου μας.

«Αγαπώ την Κω, το νησί μου και γι’ αυτό αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά». Με αυτήν τη φράση η Κλεοπάτρα Μισαηλίδου, τα "είπε" όλα, σχετικά με την απόφασή της να βάλει υποψηφιότητα για δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του νυν Δημάρχου Κω, Θεοδόση Νικηταρά, ο οποίος ετοιμάζεται με αξιώσεις να διεκδικήσει τη δεύτερη θητεία του στον δημαρχιακό θώκο του νησιού μας.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΜΙΣΑΗΛΙΔΟΥ ΙΣΧΥΡΗ ΚΩΣ #ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ_ΜΑΖΙ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Δημοτική Ενότητα Κω www.isxirikos.gr"

Συνέντευξη της υποψήφιας δημοτικής συμβούλου της παράταξης «Ισχυρή Κως» Κλεοπάτρας Μισαηλίδου στον δημοσιογράφο Μάριο Παπαδημητρίου:

 

-κ. Μισαηλίδου, είστε Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Κω, με το συνδυασμό «Ισχυρή Κως» του Θεοδόση Νικηταρά. Σε τι κατάσταση είναι κατά τη γνώμη σας η Κως σήμερα, τι πέτυχε αυτή η δημοτική Αρχή;

 

-Η Κως στην τετραετία του Θεοδόση Νικηταρά κατάφερε πολλά. Να τονίσω και να υπενθυμίσω πως τετραετία ήταν μόνο στα χαρτιά, μιας και η πανδημία του κορονοϊού, άφησε τη δημοτική αρχή να δράσει , ουσιαστικά 2,5 χρόνια. Εν συντομία η Κως βρήκε την ηρεμία που της έλειπε. Η σχέση του δημότη με το Δήμο λειτούργησε με τα δεδομένα της ευγένειας, της επικοινωνίας, του διαλόγου. Διεκδικήσαμε το νέο νοσοκομείο και παρουσιάσαμε τα σχέδια του! Το νησί απέκτησε πλέον νέα τοπόσημα, ομόρφυνε, πρασίνισε, με μικρές ή μεγάλες παρεμβάσεις, αναπλάσεις κλπ., με ποιο πρόσφατα τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Ιπποκράτη. Δόθηκε τέλος στην ομηρία 30 χιλιάδων συνδημοτών μας με τους τίτλους ιδιοκτησίας του Κτηματολογίου. Δόθηκε σημασία στον αθλητισμό του νησιού μας, με σύγχρονες υποδομές, εκσυγχρονισμό ξεχασμένων αθλητικών «γωνιών», το Παλαιό Ανταγόρας πρασίνησε! Ο Ναυτικός Όμιλος επιστρέφει οριστικά στον Κωακό λαό.. Είναι κι άλλα σίγουρα, που δε γράφονται σε λίγες γραμμές. Θα μοιραστώ μαζί σας τη γνώμη του Χρήστου Σωτηρακόπουλου , του γνωστού αθλητικογράφου που επισκέφθηκε το νησί μας φέτος το καλοκαίρι. «Τι καθαρό και τακτοποιημένο που είναι το νησί σας!», μου είπε χαρακτηριστικά!

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, δρόμος και κείμενο
Τι είναι αυτό που σας κινητοποίησε και που σας έκανε να αποδεχτείτε την πρόσκληση του Θεοδόση Νικηταρά για δεύτερη φορά και να συμπεριληφθείτε στο ψηφοδέλτιο για την Δημοτική Ενότητα Κω;

 

Η αγάπη μου για τον τόπο μου φυσικά! Τετριμμένο μεν, ειλικρινές δε! Δε δέχομαι αυτό που κάποιοι λένε «Εγώ δε μπλέκομαι με αυτά.. Τι θες και ασχολείσαι;». Μα…αυτά, είναι ο τόπος μας! Πώς μπορούμε μόνο να απαιτούμε και να κρίνουμε, αν θεωρούμε πως το να είσαι υποψήφιος ή δημοτικός-κοινοτικός σύμβουλος είναι κάτι που δεν αξίζει; Ο Θεοδόσης, είναι ο άνθρωπος που θα σε ακούσει, θα σου σηκώσει το τηλέφωνο, θα αφουγκραστεί αυτό που έχεις να του πεις. Είναι ένας καλόκαρδος άνθρωπος και η καλοσύνη, ο σεβασμός και η ευγένεια είναι η βάση και η αφετηρία όλων!

Η Κως είναι το νησί στο οποίο μεγαλώσατε και ζείτε μέχρι σήμερα. Υπάρχει κάτι το οποίο σας ενοχλεί στο νησί και το οποίο θα αποτελέσει προσωπικό σας στοίχημα την επόμενη ημέρα σε περίπτωση που καταφέρετε να εκλεγείτε;

 

-Στην Κω επέστρεψα απευθείας μετά τις σπουδές μου και γύρισα γιατί πάντα τη θεωρούσα «γη της επαγγελίας». Σίγουρα υπάρχουν θέματα που χρειάζονται λύση. Το θέμα της υγείας είναι από τα σημαντικότερα! Όμως πιστεύω πως από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο ζήτημα σε έναν τόπο, οφείλει να δοθεί η ανάλογη προσοχή. Όλα είναι μια αλυσίδα.

Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πόστο που θα σας ενδιέφερε προσωπικά περισσότερο να αναλάβετε;

Είμαι ανοιχτή σε κάθε πρόκληση και ήμουν πάντα καλή μαθήτρια! Οι μέχρι τώρα ενασχολήσεις μου αφορούν στον αθλητισμό και στον πολιτισμό σαν αθλήτρια, πτυχιούχο γυμνάστρια και μέλος του πολιτιστικού συλλόγου ΧΟΡΟΚΩΣ του Πέτρου Μαστόρου από τα 18 μου αλλά και του Λυκείου Ελληνίδων Κω από έφηβη. Οι γνώσεις μου επικεντρώνονται εκεί, αλλά σε περίπτωση που μου δοθεί οποιαδήποτε άλλη ευκαιρία, θα τη δεχθώ με χαρά και διάθεση εκμάθησης και ανάπτυξης σε οποιονδήποτε τομέα.

 Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα και γάμος

Τι μάθατε για τα κοινά που δεν γνωρίζατε ως υποψήφια κοινοτική σύμβουλος από την εμπειρία σας στις εκλογές του 2019;

 

-Ότι όπως λέει και ο σοφός λαός μας «Όποιος είναι έξω από το χορό, πολλά τραγούδια ξέρει.». Δηλαδή αν δε ζήσεις κάποιες διαδικασίες, δε δεις πως λειτουργεί μία υπηρεσία, ένας φορέας κλπ., μπορείς εύκολα να κρίνεις, να κατηγορήσεις, να διαμορφώσεις μία λανθασμένη εντύπωση για πρόσωπα και καταστάσεις. Ότι πολλές φορές θες να προσφέρεις, να πετύχεις κάτι, να κυνηγήσεις κάτι άλλο και να μη μπορέσεις , όχι επειδή δεν προσπάθησες ή δεν το ήθελες αρκετά, αλλά γιατί η γραφειοκρατία και οι…τρικλοποδιές, δε στο επέτρεψαν.

Τι πιστεύετε ότι κάνει την Kω έναν εξαιρετικά δημοφιλή και ελκυστικό προορισμό;

 

Σαν δημοσιογράφος, η επαφή μου με τους πολλούς επισκέπτες της Κω και οι συνεντεύξεις που μου δόθηκαν από αυτούς, σαν πρώτο γνώρισμα και χαρακτηριστικό του τόπου μας, όλοι συμφωνούσαν πως είναι, η φιλοξενία! Φυσικά θα συμφωνήσω και εγώ και θα προσθέσω και την ποιότητα της φιλοξενίας μας όσον αφορά τη διαμονή τους, την τοπική γαστρονομία μας , με τα υπέροχα ντόπια προϊόντα μας, τις ακτογραμμές μας και τα καταγάλανα νερά μας!

 

Το 2019 παρά την εξαιρετική συγκομιδή ψήφων δεν καταφέρατε να εκλεγείτε! Αυτή τη φορά εφόσον τα καταφέρετε, τι νέο πιστεύετε πως μπορείτε να εισφέρετε με την παρουσία σας στο Δ.Σ. ως εκλεγμένη πλέον δημοτική σύμβουλος;

 

-Όλα για κάποιο λόγο γίνονται! Αυτές οι 60 ψήφοι που με άφησαν εκτός τοπικού συμβουλίου της δημοτικής ενότητας Κω το 2019, μου επέτρεψαν να ασχοληθώ με ένα σωρό άλλα θέματα και παράλληλα να βρίσκομαι κοντά στη δημοτική αρχή, στις ανάγκες της Κω και να βοηθάω όπου μπορώ με τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τις απόψεις μου.

Πιστεύετε ότι οι ψηφοφόροι, οι δημότες, εν προκειμένω έχουν επίγνωση του έργου και των ορίων δράσης του Δήμου; Είναι σαφής η ειδοποιός διαφορά μεταξύ της κεντρικής διοίκησης, της Περιφέρειας και των δήμων;

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

-Θεωρώ πως υπάρχει μία σύγχυση σε κάποιους, που εν μέρει δικαιολογείται , μιας και η καθημερινότητα του καθενός είναι απαιτητική και σε διαφορετικά επίπεδα. Αυτό που συμβουλεύω τους συνδημότες μου είναι να παρακολουθούν τα δημοτικά συμβούλια, να ενημερώνονται σωστά από τα τοπικά ΜΜΕ και να μη στέκονται στις αναρτήσεις του Facebook, του Instagram και των λοιπών μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης μπορούν να απευθύνονται φυσικά και στη δημοτική αρχή, ακόμα και στον ίδιο το Δήμαρχο, μιας και η πόρτα του Δημαρχείου είναι πάντα ανοιχτή!

 

Θεωρείτε ότι οι γυναίκες υπο-εκπροσωπούνται στους νησιωτικούς Δήμους της Δωδεκανήσου και γενικά στην τοπική αυτοδιοίκηση; Κατά τη γνώμη σας, ποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά διαθέτουν οι γυναίκες υποψήφιες, τα οποία μπορεί να φανούν ιδιαιτέρως χρήσιμα για τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;

 

-Οι γυναίκες πάντα κάνουν τη διαφορά στις θέσεις ευθύνης! Ίσως υπάρχει ακόμα η παλιά εντύπωση που θέλει τις γυναίκες να μην είναι ιδιαίτερα δυναμικές και ικανές να ασχοληθούν με τα κοινά, αλλά θεωρώ πως εξαλείφεται σιγά σιγά.. Σαν μητέρα που μεγαλώνω μόνη το παιδί μου, θα πω πως η επιμονή, η υπομονή, η δύναμη, το μορφωτικό επίπεδο και γενικά η ιδιοσυγκρασία μας, μας κάνει να μπορούμε να σταθούμε εκεί που θέλουμε και να λύσουμε την αρκετές φορές δύσκολη «εξίσωση» που θα συναντήσουμε!

Πως μία μητέρα μόνη με ένα 12χρονο αγόρι στην εφηβεία παίρνει την απόφαση παρά την δύσκολη καθημερινότητα της, να κατέλθει εκ νέου στην πολιτική;

 

Ακριβώς επειδή η καθημερινότητα μιας μονογονεϊκής οικογένειας, σε δυναμώνει, σε κάνει να έχεις αυτομάτως πολλαπλούς ρόλους και να έχεις πολλά ανοιχτά μέτωπα σε διάφορους τομείς! Αν θες μπορείς! Φυσικά οφείλω να ευχαριστήσω δημόσια την οικογένεια μου και ιδιαίτερα τη μητέρα μου, που στέκεται πάντα «βράχος» και στηρίζει τις αποφάσεις μου, μένοντας πάντα δίπλα σε εμένα και το γιο μου, χαραμίζοντας το δικό της προσωπικό χρόνο προκειμένου να κυνηγήσω τα όνειρα μου….

Είστε απόφοιτος ΤΕΦΑΑ και τα τελευταία χρόνια ασχολείστε ενεργά με την δημοσιογραφία, το ρεπορτάζ και την παρουσίαση. Ως δημοτική σύμβουλος πιστεύετε θα σας φανεί χρήσιμη η προϋπηρεσία στο Kos Tv και στον αθλητισμό;

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Θεωρώ πως κάθε σπουδή και επαγγελματική εμπειρία στη διάρκεια της ζωής μας, είναι πολύτιμη και τη συναντάμε κατά καιρούς στην καθημερινότητα μας. Από το πανεπιστήμιο αποκόμισα την εμπειρία της προσπάθειας και της ανταπόδοσης της. Διάβασα, πέρασα στις πανελλήνιες, τελείωσα τη σχολή μου, πλέον προχώρησα και στο μεταπτυχιακό μου στην Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητικών Δραστηριοτήτων για ΑΜΕΑ. Έχοντας ήδη το γιο μου μωρό, σπούδασα στη σχολή δημοσιογραφίας. Μέσα από τα θρανία, από το γήπεδο, από το Kos Tv, έμαθα να εργάζομαι, να συνεργάζομαι, να αφουγκράζομαι, να διαμορφώνω άποψη, να δρω και να αντiδρώ. Κάπως έτσι είναι η ενασχόληση με τα κοινά.

 

Πως φαντάζεστε και πως οραματίζεστε την Κω σε 5 χρόνια;

 

-Οραματίζομαι να είναι το ίδιο φιλόξενη και ακόμα περισσότερο ισχυρή! Οι άνθρωποι της που είναι και ο πυρήνας της, να αφήσουν στην άκρη κομματικές, παραταξιακές και άλλες διαφορές. Αν πραγματικά αγαπάμε τον τόπο μας, οφείλουμε να παλεύουμε όλοι από τη δική μας θέση, χωρίς να τα περιμένουμε όλα από την εκάστοτε δημοτική αρχή! Ο κάθε τόπος είναι οι άνθρωποι του!

Περιγράψτε μας με λίγα λόγια γιατί είναι ικανότερος ως Δήμαρχος Κω ο Θ. Νικηταράς και όχι κάποιος άλλος υποψήφιος;

 

-Όπως δηλώνω ανοιχτά από το 2019, αυτό που έχω εκλάβει εγώ από το Θεοδόση Νικηταρά, είναι του ανθρώπου που θα τους σεβαστεί όλους και έναν έναν ξεχωριστά. Είναι μία ήρεμη δύναμη. Ικανότητα δε σημαίνει πάντα ένταση, φωνές, διαπληκτισμοί. Όπως προανέφερα ο Δήμαρχος μας, είναι ένας καλός άνθρωπος και αυτό οφείλει να χαρακτηρίζει τον αρχηγό ενός τόπου. Διεκδικεί, ακούει και παλεύει με σεβασμό και δυναμική!

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Και κλείνοντας, ποιο είναι το πολιτικό σας μήνυμα προς τους δημότες της Κω ή αν θέλετε ένα σλόγκαν για την Κω που σας εκφράζει;

 

Την Κυριακή αποφασίζουμε για την επόμενη πενταετία της Κω. Καλό θα ήταν να ψηφίσουμε με καθαρό μυαλό, χωρίς να εγκλωβιζόμαστε σε καταστάσεις που πιθανώς μας έχουν επηρεάσει... Είναι επόμενο να προτρέψω τους συνδημότες μου να ψηφίσουν «Ισχυρή Κως» και Δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά, προκειμένου να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε, δίχως άδεια δημοτικά συμβούλια, λόγω της απλής αναλογικής. Ζητώ με σεβασμό την ψήφο των Κώων, γιατί είμαι κι εγώ παιδί της Κω και τη θέλω να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, τη θέλω εξωστρεφή, τη θέλω ΙΣΧΥΡΗ.