Οι τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων αναφορικά με τις εργασίες στο νέο κτίριο του ΕΕΕΕΚ
Πολιτική
14/11/2023

Με αφορμή την τοποθέτηση της κ. Κικής Μακρή κατά τη διάρκεια της χθεσινής κατεπείγουσας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, για τις εργασίες στο νέο κτίριο που αναμένεται να μεταφερθεί το επόμενο χρονικό διάστημα το ΕΕΕΕΚ Κω, σημείωσε η ίδια ότι διακόπηκαν οι εργασίες λόγω έλλειψης κονδυλίων που αφορούν την σχολική στέγη. Μετά την τοποθέτηση της κ. Μακρή, απήντησαν επί του ζητήματος που αφορά την μετεστέγαση του ΕΕΕΕΚ Κω, κατά σειρά οι Αντιδήμαρχοι Π. Αβρίθης, Γ. Κασσιώτη αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Χόνδρος οι οποίοι ξεκαθάρισαν για το συγκεκριμένο θέμα τι πραγματικά ισχύει, ενώ αναφέρθηκαν εκτενώς και στα γραφειοκρατικά ζητήματα που έχουν ανακύψει ώστε να καταστεί εφικτό να μεταφερθεί εκεί άμεσα από το Πλατάνι, το ειδικό επαγγελματικό εργαστήρι Κω. Δείτε αναλυτικά τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων στο βίντεο που ακολουθεί!

Η τοποθέτηση του Αντιδημάρχου Παναγιώτη Αβρίθη:

"Nα ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα, για να καταλάβει ο κόσμος ότι τα κονδύλια υπάρχουν, αυτό το κτίριο αποτελεί κόσμημα για το νησί της Κω και γενικότερα σε πανελλαδικό επίπεδο. θέλω να κρατάω χαμηλό προφίλ και χαμηλούς τους τόνους αλλά πρέπει να ξέρουνε οι Κώοι δημότες, ότι είμαστε πολύ μπροστά σε σχέση με το πως τρέχει το έργο στα έγγραφα. Πιστώσεις υπάρχουν, κονδύλια υπάρχουν, τρέχουμε πιο μπροστά από το έργο, πήραμε τις εγκρίσεις και πρέπει να το λέμε. Ένα κτίριο που με το τρέξιμο και την προσωπική αγωνία του δημάρχου που πήγε στο ΣΥΠΟΘΑ (Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων) και πήρε τα έγγραφα και πήρε τις εγκρίσεις τις υπηρεσιακές, να ιδρυθεί στο σημείο που βρίσκεται και να μπορέσει να γίνει και γίνεται αυτό το έργο, πριν ακόμα υλοποιηθούν οι συμβάσεις. Τρέχουνε και οι διαδικασίες των συμβάσεων, που πρέπει να γίνουν οι συμβάσεις για να αρχίσει να χρηματοδοτείται το έργο και εμείς πάμε μπροστά από το έργο και ακούω τώρα ότι δεν έχουμε τα κονδύλια. Λάθος. Δεν θα λέμε για λογαριασμό της οποιασδήποτε σπέκουλας, συγγνώμη για τη λέξη αλλά το θεωρώ ότι έτσι το εκλαμβάνω, ότι ο δήμος της Κω δεν έχει κονδύλια. Το έργο αυτό τρέχει πιο μπροστά από την πορεία που βρίσκεται στα έγγραφα.

Η τοποθέτηση της Αντιδημάρχου κ. Γεωργίας Κασσιώτη:

Έλαβε χώρα μία δημοσιότητα σε κάποια μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μετά έγινε και διόρθωση σε δεύτερο χρόνο, ότι οι εργασίες σταμάτησαν γιατί δεν υπήρχαν τα απαιτούμενα κονδύλια και ζητούσε σε βοήθεια από διάφορους να συνδράμουν για να συνεχιστούν οι εργασίες. Βγήκε διορθωτική από τους ίδιους που έκαναν αυτή την ανάρτηση, οι εργασίες δεν σταμάτησαν καθόλου, απεναντίας ξεκίνησαν με ίδια μέσα του δήμου με αυτεπιστασία να γίνονται οι εργασίες διαμόρφωσης του εξωτερικού χώρου και με τη βοήθεια του εργοταξίου και με τη διεύθυνση περιβάλλοντος. Όπως γνωρίζετε πολύ καλά για να γίνουν εργασίες και πόσο μάλλον σε σχολεία, πρέπει να γίνονται και οι απαραίτητες μελέτες, δεν μπορούμε να παίζουμε με την ασφάλεια και τη ζωή των παιδιών, άρα λοιπόν οι εργασίες δεν σταμάτησαν καθόλου απλά είδαν κάποιες μέρες που δεν συνεχιζόντουσαν για τον λόγο ότι έπρεπε να παρθούν αποφάσεις, σε συνεργασία πάντα με τις τεχνικές υπηρεσίες και μέχρι γραφειοκρατικά να μπορέσουμε να λύσουμε και το θέμα. Μην ξεχνάτε ότι έχει γίνει μία παραχώρηση, ένα χρησιδάνειο από τη μεριά του ιδιοκτήτη για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τις εργασίες, μέχρι να ολοκληρωθούν και οι διαδικασίες του διαγωνισμού και της μίσθωσης του ακινήτου. Όλα αυτά ήταν μία παραπληροφόρηση, έγιναν οι απαιτούμενες διευκρινιστικές και οι εργασίες προχωράνε κανονικά και σε λίγο καιρό τα παιδιά θα απολαμβάνουν ένα λειτουργικό ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον.

Η τοποθέτηση του δημοτικού Συμβούλου κ. Κώστα Χόνδρου:

Το κτίριο θα είναι άψογο όπως θα διαμορφωθεί και είναι πολύ καταλληλότερο του κτιρίου που βρίσκονται σήμερα τα παιδιά, νομίζω ο σύλλογος γονέων συνηγορεί υπέρ του κτιρίου, οι διδάσκοντες και η διεύθυνση του σχολείου συνηγορούν υπέρ αυτού του κτιρίου και αν δεν απατώμαι, που δεν νομίζω να απατώμαι, και στις προηγούμενες ψηφοφορίες σε αυτήν εδώ την αίθουσα μόνοι μας το ψηφίσαμε. Δεν συνηγόρησε και η τότε αντιπολίτευση να μεταφερθεί το ΕΕΕΚ από το ακατάλληλο, απαράδεκτο κτίριο που βρίσκεται σήμερα σε ένα κτίριο που είναι πολύ καλύτερο, με πολύ μεγαλύτερους χώρους γιατί υπήρχε ένα θέμα με την βιοτεχνική ζώνη. Το έλυσε ο δήμαρχος, το ψηφίσαμε για να προχωρήσει η διαδικασία όπως έπρεπε γραφειοκρατικά. Τότε ήμασταν μόνοι μας, σήμερα η αντιπολίτευση επιλέγει να είναι απούσα, παρούσα είναι η κ. Μακρή και δυστυχώς και με την ψήφο της παρούσα.

 

Ρεπορτάζ